Wednesday, October 27, 2010

entry rojak

hye peeps!!


owh! harini aku bangun awal la. kenapa entah. haish!!! perut pulak berbunyi2. lupa beli gardenia semalam. tak! tak! memang sengaja tak beli sebab nak jimat duit yang makin menyusut. tetiba rasa gaji 30hb ni cam lambat bebenau! selalu tuh duit masih berkepuk2 tapi gaji dah masuk balik. hehehehe... bulan ni tak shopping baju pon.. bulan depan pon takmo shopping baju la. sebab konon2 minggu depan aku nak jalan gi Melaka.


eh,teringat zaman kolej dulu laa..bes woo!!! sape2 yang tak merasa zaman kolej lagi, bes gila wa cakap lu!!! hehehe.. tak macam zaman sekolah aku dulu. tak suke la zaman sekolah!!! tak bes lansung!! selalu je aku lari balik umah. hehehe..


haa..ni la kolej aku. Masterskill kat Cheras tu haa.. tapi kat hostel lagi besssss!!!! hehehee... kiranye bilik aku and Cik Ima tu macam heaven gila. takde la macam hotel bilik tu kan.. tapi tu la bilik yang simpan cerita suka duka kitorang.. huhu..


ni pulak lencana sekolah terakhir aku. aku ni banyak sekolah. dari darjah 1-6 aku sekolah kat Sek.Keb Sungai Pelong. masuk Form1-2 aku sekolah kat Sek.Men Dato Harun kat Tanjung Karang. Masa tengah Form 2 kot aku pindah Sek.Men.Keb.Bandar Baru Sungai Buloh. then Form4-5 aku sekolah teknik.. tapi sekolah teknik aku ni dah tuka nama jadi Sek Men Vokasional. dah bukan teknik lagi...tak! tak! ayah aku bukan askar yg berpindah randah tu ye?? ayah aku keje Personal Assistant jek. aku yang suka nak pindah2 sekolah. hehehe...


ok geng! aku nak mandi dulu. malam nanti aku sambung. nak pegi keje nih...


stop here at 1222hours 26/10/10.


hollaaa~
entry bersambung pada jam 2351hours 26/10/10. saat ni aku betol2 rasa geram sampai nak larik dari umah. sebabnya dah la tadi kat hospital boleh lak dorang bantai cite seram kan.. pastu balik umah pulak aku dok sorang2 je. yang lain keje malam kot. tak pon dorang keluar. lagi la aku takot kan~ aku pon tengok tv nak sedap kan ati. pastu online Fb pulak. dah pukol 11 lebih baru ingat nak mandi. pegi mandi pon laju2. hehehe... sekali tu kan yang buat aku geramnya, tengah2 aku takot ni la lampu bilik aku terbakar pulak kn.. dia kelip2 pulak macam dalam cite seram tu.. wuaaa~ aku rasa nak nanges dah!! ko saje buat drama ngan aku kan lampu! ciss!! 


lalu aku pon cepat2 pasang lampu tido yang aku beli kat I-City dulu..
fine!! aku tau la pic tu tak clear sangat. tapi korang expect apa dari aku bila tangkap pic guna henpon gelap2 ni?? hehehe... tula lampu tido aku yang tak bape nak terang. takde efek pon aku pasang ke tak sebab sama je.. tapi di sebab kan malam ni special sikit aku pasang la. hikhikhik... pada hal nak hilangkan rasa takot.


oh ya kawan2!! dua minggu lepas kot, aku ada order something dari cR4f c0LL3ct10n. jeng3...
ngeee~ bantal yg di jahit nama aku ngan hencik kesayangan. cumel kan?? mula2 aku macam segan dah nak bagi dia sebab dah macam pompuan la pulak kan benda cumel2 cani. tak macho la bagi kat dia. ehee~ mula2 tu keluar ngan dia ada kawan dia join sekali. aku macam segan la nak bagi.. pastu bila aku cakap nak bagi dia bantal dia gelak2 pulak. hampeh punya pakwe!! bila balik dah sampai umah tu aku pon amek la bantal tu balik. konon2 dah redha la bantal tu untuk simpanan aku sendiri kan. tetiba dia cakap cani.


"eh,nak bawak pegi mana bantal tu?"


"laa..nak amek balik la. bee taknak kot bantal ni." dengan nada sedih.


"eh,macam tu pulak. bak sini bantal tu!"


aku pon bagi bantal tu kat dia.. 


"eh,ade pink2. bee bagi anak buah bee boleh??" <--time ni dia x pasan lagi ada tulisan2 kt depan bantal tu.dia tgk yg belakang je..


"bagilaa.."


tetiba bila dah sampai depan pintu umah aku..


"eh,ada nama kita la kat bantal ni!"


"memang la..ayang tempah nak bagi bee la! nak bagi bee guna dalam kete. tapi besar sangat pulak.heheee..cumel kan?"


"emm! takpe, bee buat peluk time tido kat bilik ya??" 


ngeee~ aku sukaa!!! hehehe.. thanx Cik Sayunk sebab buat bantal ada nama2 ni untuk kite.. kalo nak harap kite buat sendiri, tahun depan pon belum tentu. hehehe...ha,sesape nak order tu boleh la ke blog dia ya kawan2! order je online.. nanti dia boleh pos. tapi aku pegi je terus umah dia sebab tak sabar sangat nak tunggu pos..hehehe...


okeh...sekian dulu la entry yang mengarut dah macam rojak ni. nanti2 aku cite benda lain pulak ek.. nite... sweetdream!!!

Designed by UMIESUEstudio 2014 : MYRA ANNE