Thursday, October 27, 2016

DIY Pillow/Linen Spray


Assalamualaikum.

Sebagai seorang yang suka benda wangi, haruslah semua benda nak ku spray bagi wangi. Ini termasuklah spray bantal dan linen. Memandangkan aku dah buat collection essential oil yang wangi-wangi ni maka baiklah kiranya aku buat sendiri ye tak? =)

Sebab aku pon memang tak tahan bau Febreeze. Menusuk hidung rasanya. So jomlah kita DIY je pillow spray ni. Tengok kat Bath & Body Works pon boleh tahan harga dia. Hehehee..Nasib hencik lebah dapat bini kedekut. =P

DIY Pillow/Linen Spray di blend dari therapeutic grade essential oil untuk :
  • membantu tidur yang lena
  • membantu masalah sukar tidur
  • pewangi bantal dan tilam
  • meningkatkan ketenangan
  • sebagai air freshener
  • mengurangkan keresahan
Apa bahan diperlukan?
  • Witch Hazel (boleh dapatkan di Lelong.com)
  • Botol kaca
  • 20 drop Cedarwood Essential Oil
  • 20 drop Lavender Essential Oil
  • 20 drop Orange Essential Oil
**Witch Hazel ni akan membuatkan essential oil kita sebati. Kalau takde Witch Hazel, boleh try guna Epsom Salt mix in distilled water. Tak pernah try tapi ada yang sarankan jugak. 

**I've bought Witch Hazel by T.N Dickinson's. Baunya agak kuat sikit so maybe lepas ni nak try guna Epsom Salt and distilled water pulak.

**Untuk panduan dan pertanyaan tentang essential oil, boleh direct whatsapp 0196035169.

Ok lah.
Have fun during your DIY session. Tak sampai 5 minit pon projek DIY ni. Hehehe.. Selamat mencuba!




Friday, October 21, 2016

Dew Drop Diffuser Young Living

Assalamualaikum.
Good Morning!

Banyak nak share katanya. But first, let me share about this Dew Drop Diffuser from Young Living. Ya Allah gila la aku addicted dengan benda comey ni. Tiap-tiap malam sure nak diffuse therapeutic grade essential oil dalam diffuser ni. Hehehee..



Let me share apa yang best sangat diffuser ni?


  • Act as humidifier
  • Automatic shut off after 4 hours
  • Menjadikan space kita contohnya bilik, jadi macam spa-like sebab bau dari essential oil yang wangi dan membantu terapi
  • Easy to bring anywhere sebab sizenya yang tak terlampau besar.
Macam kite, kite suka diffuse essential oil yang membantu masalah tidur dan promote good sleep contohnya CEDARWODD + LAVENDER.

Untuk bantu hencik lebah yang selalu stress bila balik dari kerja, kite cuma add on kan few drops of STRESS AWAY.

Untuk bantu masalah migraine, kite just add kan ENDOFLEX + SPEARMINT so bau yang datang dari diffuser ni memang bau mint.Aman je rasa bila sedut bau ni.

Sebenarnya banyak lagi masalah yang boleh dibantu dengan essential oil ni. Masalah yang berkaitan dengan anak contohnya:
- suka tantrum
- anak kerap demam, batuk dan flu
- anak susah tidur malam
- anak yang ada special needs (ada group support untuk masalah ni)

Masalah yang berkaitan dengan masalah hormon suami & isteri atau masalah hubungan intim, Masalah kerap migraine, masalah stress berpanjangan, masalah sukar tidur, masalah kulit.. Eh, macam-macam la. =)

Ask me anything on whatsapp. In shaa Allah i'll try my best to help you. =D

Myra Anne
0196035169








Tragedi 20 August 2016

Assalamualaikum.

After few month. Phewwww! Setiap kali niat tak nak abaikan blog ni mesti lepas tu ada je halangan. Heheee.. Halangan paling besar ialah laptop hilang. T_T

Masa 20 August 2016 lepas, sempena couple anniversary kite and hencik lebah, kitorang pon decide pergi bercuti kat Langkawi. Dah berapa tahun tertunda nak ke sana sejak kahwin. So kali ni cakap, mesti kena pergi. Seminggu before pergi tu, memang kite busy tak hengat. Paham-paham jela kalau nak bercuti ni, semua kena siapkan.

COD Wondercheese kat agent, siapkan order Cocoa Cookies, COD segala macam barang jualan kite..(Alhamdulillah rezeki Allah bagi) =)

Second day kat sana, which is on the 20th, lepas je balik dari Mangrove Tour kite dapat call dari father in law mengatakan rumah kena pecah masuk. Allah.. goyang lutut rasa. Semua hilang! Laptop, duit hasil jualan yang tak sempat bank in, barang kemas... T_T

Luluh sangat hati rasa, tak seronok dah rasa nak berjalan. Takde mood sangat-sangat. Tapi memandangkan esoknya tu pon kitorang dah nak balik, so teruskan jela holiday ni. Sesungguhnya dugaan ni paling besar rasanya untuk kitorang berdua (selain takde anak lagi of course.) Sakitnya rasa lepas jatuh tu kan? Ambil masa jugak untuk kitorang cover lost tu. Terpaksa puasa shopping. Kihkihkihhh.

Tapi kite tahu Allah mesti dah rancang yang terbaik untuk hambaNya kan? So, kitorang just redha jela. =)
In shaa Allah ada yang terbaik menanti. Betul tak?

Ok, sampai sini dulu. Baaaaaanyak sebenarnya nak share. Tapi tunggu ye. Kena cerita satu-satu.



Till then.
Good night!

Designed by UMIESUEstudio 2014 : MYRA ANNE