My Dear

Friday, November 28, 2014

Duduk dengan mertua??? Errr...




Assalamualaikum.

Alhamdulllah dah hampir setahun jadi bini orang. Dan dah cukup dua bulan jadi fully housewife sementara waktu. Juga dah hampir setahun duduk dengan family in law.

Banyak tanggapan orang bila kena duduk dengan MIL (mother in law) kan?? Ada cakap tak boleh ngam, ada cakap nanti masam muka. Memang sejak before kahwin husband dah cakap lepas kahwin kitorang akan duduk dengan mak dia. sebab mak dia tak berapa sihat. risau nak biar tinggal sorang2. lagi pulak husband is the only son in the family. so dia rasa lebih bertanggungjawab.

Macam2 perasaan timbul bila fikir kena duduk dengan in laws, Takut? Risau? Mampu ke jadi menantu baik depan mata MIL? Boleh ke MIL terima segala perangai buruk aku nanti? Ibu aku selalu pesan before kahwin dulu.

"Tempat seorang isteri tu di sisi suaminya, Tak kira husband ajak duduk kat mana pon, kita kena ikut."

Sebab pesanan ibu ni lah, aku ikhlaskan hati aku untuk buat pengorbanan demi suami, supaya dapat tolong dia jaga mak dia. Aku tak mintak pape balasan pon kat dunia ni. Harapnya semoga Allah bagi yang terbaik je untuk aku dan husband.

Dan semua persoalan tu... alhamdulillah. aku masih selesa duduk dengan MIL hingga ke harini. Sebenarnya ada kebaikan duduk dengan MIL di awal perkahwinan, Contohnya:
  • dapat saving duit - tak payah spent duit untuk bayar sewa rumah
  • lebih rapat dengan family in law - sebab baru2 kahwin kita tak kenal lagi semua family belah lelaki.
  • kurang bergaduh laki bini sebab kena jaga hati banyak pihak. so lebih sefahaman.
Ada jugak keburukan dia. Contoh:
  • tak boleh bangun lewat. hehehe
  • kurang privacy - tapi kalau aku ni ikot dan aku je nak gedik2 ngan husband kat mana pon.
Ada kawan2 yang cakap.. macam mana la aku boleh tahan lama duduk dengan family in law. hehehe.. cara dia senang je..
  • kena lebih paham diorang
  • jujur!!! 
  • pandai ambil hati MIL
  • macam aku ni selalu duduk dalam bilik sebab buat kerja online, aku explain kat MIL. so takdelah dia pikir bukan2 nanti.
  • jangan masuk campur hal family in law melainkan disuruh masuk campur.
  • jaga anak dia elok2. takdelah dia nak marah kita sebab layan anak dia entah pape kan.
Kadang tu malu jugak. sebab aku ni bahasa kalau buat kerja tak reti nak diam2, sopan2. kadang tengah cuci pinggan tiba2.. gedeganggg!! pinggan terlicin dari tangan. heheheh.. MIL aku pulak lawak. nanti dia buat2 halau kucing konon kucing yang buat bising. hahahah.. kalau datang malas aku nak masak, aku cakap je.. mak nak makan apa arini? orang malas masak.. nak beli jee.. ehehehh. macam tula contoh aku tunjuk kejujuran aku. hikhikhikkk,

Syukurlah MIL, FIL and family yang lain dapat terima baik buruk aku ni. Apa lagi nak mintak? Cukuplah apa ada ni..

Kepada bakal2 pengantin kat luar sana yang dah plan nak duduk dengan family mertua lepas kahwin, jangan risau. Cuba sehabis baik kita untuk jadi menantu yang diterima keluarga mertua, Jangan fikirkan tanggapan orang yang macam2. Pemikiran negatif orang bila duduk dengan mertua. Cuba dulu! Pengorbanan kita ni, akan datangkan banyak kebaikan untuk kita nanti, in shaa Allah.. =)

Sekian. Tata.. 



Thursday, November 27, 2014

Garage Sale: Secondhand novels for sale

Assalamualaikum,

Ini update novels yang available ye. Cuma tinggal tiga ni je.. jangan message tanya novel selain dari yang ada ni tau. hahaha. kadang2 rasa nak gelak. Aku ni bukan lah ada kedai novel. kadang orang tanya ada tak novel ni. Ada tak novel tu. Maaf ye.. ada yang terupdate ni je. =)

Ni semua hasil karya penulis kesayanganku, Siti Rosmizah.

Takdir Itu Milik Aku
RM 17



Lafazkan Kalimah Cintamu & Cinta Kau dan Aku
RM 13 & RM10




Harga ni tak termasuk postage tau! Kalau berminat sila roger cepat2. Whatsapp 019 6035169.
Kalau nak COD, cuma area Manjalara / Desa Parkcity, Kepong dan Paya Jaras, Sungai Buloh.

Sekian. Tata.. =)


Shopping minyak ikan (Omega Guard Shaklee)??

Assalamualaikum.

Dah hujung2 bulan baru nak update PROMO OMEGA GUARD ni dah kenapa. Ketinggalan betul la!!! hehehe. Ampun.. ampun. Banyak sangat halangan nya. Tapi update kat FB memang sentiasa ada ye, Siapa nak follow FB kita boleh search "Myra Anne Noridin". Add jela. takde hal pon. =)

Apa kandungan Omega?


Apa beza dengan brand lain?


Kebaikan Omega?


Eh, siapa perlukan Omega ni?????


Fungsi dan kebaikan Omega apa pulak?


Apa??? Point no 10 sangat menarik? hehehe..

Gabungan kedua2 ni sangat terbaik untuk bantu menurunkan berat badan. =)

Ada tak Combo Set macam KFC tu?


Wauuuu!!! Banyaknya Combo Set/Set Bajet Omega ni ye??? =)

Nak selesaikan masalah sendi?
Masalah berat badan?
Masalah kolestrol?
Masalah sembelit?
Masalah eczema?
Anak tidak aktif dan tidak fokus di kelas?

Promo BELI 6 PERCUMA 1 berbaki 3 HARI lagi!!! Cepat grab harga promo yang gila2 ni. Bulan depan harga biasa tau. Berapa yang biasa sangat tu? RM136 retail price. Kalau nak jimat RM30++ baik cepat2 pm/ whatsapp. =)

Meh kita sembang2 mesra kat whatsapp 019 6035169.
COD area:
- Manjalara Kepong
- Desa Parkcity Kepong
- kawasan Bandar Baru Sungai Buloh
- Paya Jaras,Sungai Buloh.



Tuesday, October 28, 2014

Cantik macam rama-rama.

Assalamualaikum,


Sama macam rama-rama. kita perlukan masa untuk jadi cantik. Dan kita manusia ni, kalau tak start jaga dari awal, macam mana nak maintainkan apa yang kita ada kan??? kata nak kulit licin, gebu dan awet muda. tapi takde usaha.  =) 

Aku memang amalkan Set Kecantikan Kulit dari Shaklee ni, dulu memang aku ada masalah kulit kering hinggakan jadi mengelupas halus2 tu. kat T-Zone berminyak. rambut pon cepat berminyak. Dah la aku bahasa pemalas nak tepek krim muka tiap2 hari. lepas tu kawan baik kenalkan supplement dari Shaklee ni. Mula try Vitamin E je. then rasa ok, baru sikit2 aku kumpul satu set ni, hee.. maklumlah masa tu nak kawen, banyak nak pakai duit.


Set ni mengandungi Esp + Vitamin E + Vitamin C dan B Complex.

Kebaikan ESP
  • bantu untuk kekal muda
  • kulit berseri dan anjal
  • membaiki memori
  • mengurangkan masalah jeragat 
  • memudarkan parut di kulit
Kebaikan Vitamin E
  • mengandungi anti-oksida
  • melancarkan peredaran darah
  • mengurangkan kedutan kulit
  • bantu mencegah kanser
  • menyerap lebihan minyak dalam darah sekaligus bantu kawal kolestrol
Kebaikan Sustained Released Vitamin C
  • merangsang penghasilan Collagen dari dalam kulit
  • mengecutkan jerawat, mencerahkan muka
  • meningkatkan sistem imunisasi
  • bantu simptom pendarahan gusi 
  • membina sel darah merah utk penyerapan zat besi yang baik 
Kebaikan B complex
  • bantu kurangkan stress dan insomnia (yg menyebabkan kulit kelihatan letih)
  • bantu masalah kulit kepala - kelemumur, rambut gugur, beruban
  • mengandungi folic acid - bagus untuk ibu hamil
  • awet muda

Itulah antara kebaikan setiap produk dalam set ni yang aku dapat kongsikan. Sepanjang aku amalkan produk dari Shaklee ni, takde dah masalah kulit mengelupas, berminyak.. memang improved sangat. 

Setiap botol tahan lebih sebulan pulak tu. SANGAT JIMAT!!! Dan tahu tak korang yang ESP, Vitamin E and Vitamin C ni selain makan, boleh jugak buat masker??? haa 2 in 1 sangat kan??  nak tahu macam mana? kita tunggu lain sharing ye? =)

Untuk pertanyaan bagi sebarang Set Shaklee, boleh whatsapp 019 6035169. 
Free consultation for my customer.
COD area Manjalara, Kepong dan Paya Jaras, Sungai Buloh, 
Untuk lain2 tempat COD kita bincang dulu k? =)

Tataa..







Wednesday, October 15, 2014

Garage Sale : Novel secondhand tapi looks new for sale!!!

Assalamualaikum.

Hikhikhikk.. aku berzaman tinggal zaman blogging sejak kahwin sampai sekarang hinggakan lupa password dah. godek2 baru ingat. hehehe.. lepas tu bukak2 balik je gigih nak update novel secondhand for sale kannn. dulu penah buat sekali. ada sorang akak ni borong semua novel2 aku. hehe. ni novel yang aku beli sejak jadi bini orang dah 11 bulan ni. tapi ade 6 bijik je..takde la aku nak beli sebulan sebijik kan. boleh la tengok2, kalau suka halo2 aku eh.


TAKDIR ITU MILIK AKU


RM 17

Cerita ni terbaikkkk!!! Sampai nangis2 aku baca. sayang nak jual sebab Siti Rosmizah ni memang novelis favourite aku. tapi simpan pon buat habuk je.. so boleh la siapa2 yang nak feeling2 baca novel dalam toilet sambil nangis2 beli buku ni. hehehe.

TULIP MERAH UNTUK DIA


RM19

CINTA UNTUKMU


RM12

SAYONARA CINTA


RM13

SAH,AKU CINTA KAMU!


RM12

SEINDAHMU


RM 17

Ok itu last and latest novel collection yang aku ada. 
Siapa2 berminat boleh whatsapp 019-6035169
Boleh pos ke seluruh Malaysia. tapi harga tu tak termasuk pos tauuu!!! hehehe.

Selain novel2 preloved ni, aku ada jugak jual SAMBALAVA iaitu sambal instant yang boleh terus makan dengan apa jugak korang nak. Ada tiga perisa:
- Mango pickle
- Tenggiri
- Sambal bilis

Semua harga sama RM16 sebotol excluded postage.

Boleh follow my igshop : @hermanasshoppe

Selain tu, aku jugak memang Independent Distributor Shaklee dan jugak opkos la pengguna tegar Shaklee kan..heheheh. Badan nak pakai lama, harus jaga elok2. kalau tak jaga, alamatnya belum sampai masa dah sakit macam2. Haruslah dielakkan segala penyakit selagi boleh elak. tapi jangan lupa, setiap dugaan tu datang dari Allah SWT.



Untuk pembelian/pertanyaan sebarang produk Shaklee, boleh follow personal ig aku, @myraanne35 or boleh terus whatsapp ke 019 6035169.

Semua barang2 jualan yang aku update ni boleh COD jugak ye. COD area:
- Bandar Manjalara, Kepong.
- Desa Parkcity, Kepong.
- Sungai Buloh.

Untuk SAMBALAVA, boleh jugak COD kat Sec4 & Sec9 Shah Alam.

Sekian.

P/s: aku nak pergi honeymoon ke Thailand. so mungkin ada kelewatan untuk reply whatsapp. diharap bersabar ye. bila ada WIFI sure aku reply sebarang message dan pertanyaan korang. hee.. tata!







Tuesday, February 18, 2014

Lupa diri.

Assalamualaikum warga belogger. Hehehe.. dah bersawang dan berhabuk belog kesayangan ku ni. Terima kasih pada yang masih komen2. Sorry memang tak dapat bukak belog before ni. Laptop jahanam. Lepas tu tuan punye belog tak reti hupdate guna henpon. Konon je gigih beli henpon canggih2. Hehehe..

Lepas ni kite rajin2 update sebab dah dapat laptop baru. And dah paw ke suami untuk broadband jugak. Wiwiwiii.. tunggu kan kemunculan semula Myra Anne.

Puuihh. Hahaha.

Bye!

Monday, August 26, 2013

As salam.

Dah berkurun rasanya tak update blog.dengan ini diumumkan laptop aku  dah selamat terkubur.memang apa pon tak boleh. Lepas tu gigih kumpul duit beli henpon yang bole update belog.mihmihmihhh.

ni saja nak test power la ni. =p

Kebelakangan ni sangat busy dengan wedding preparation.semalam ke Nilai 3. Ahad ni ke sana lagi.penat baq ang..huhuu..demi kawen.

hencik lebah sonok katanya.banyak buat benda baru.hikhikkk.

sekian.

p/s: nak try letak pic tapi banyak masalah pulak.lain kali ye.







Saturday, August 3, 2013

Raya! =)


"Barang semua dah cukup? Ada pape yang nak beli lagi tak?"

Alahai, touching pulak bila hencik lebah tanya macam tu ye. hehehe..tahun ni raya sederhana je. sebab banyak masa dan duit digunakan untuk wedding preparation. Semalam jalan-jalan kat Jalan TAR beli baju and tudung raya, sempat lagi booking tempat untuk honeymoon.

Weee... November, please come fast!!!! =D



Tataaa...


Friday, August 2, 2013

Wedding preparation.

Salam.

Nama je bride-to-be. tapi takde pon update pasal wedding preparation. hikhikkk.ok, harini mari kita update pasal kahwin, kahwin dan kahwin.

Bridal boutique
Untuk bridal site,aku decide nak amek khidmat Nana Bridal. Kak Lyana, owner butik ni memang friendly dan sangat membantu bila bab2 bagi pendapat ni. kita bole bincang apa2 pon dengan dia. macam borak dengan member. hehee.. and paling bst Kak Lyana sangat memahami bila dia benarkan aku bayar ansuran sikit2 sampai la ke majlis nanti. huhu.. yelaa, mana pulak nak datang sedebuk duit bayar itu ini bila cerita pasal kahwin ni kan. mestilah banyak lagi nak kena bayar. =P


Address Nana Bridal:
No17-1, Blok G, Jalan Rampai Niaga 5, 
Rampai Business Park, Wangsa Maju,
53300 KL.

For the groom site pulak kitorang gunakan khidmat ZSD Bridal Boutique. Pakej butik ni memang affordable. Baju-baju dia pon cantik and banyak pilihan.


Masa kitorang pergi butik ni kitorang terus booking and harus bayar half payment. then bila kitorang pergi first fitting baju kitorang bayar another half payment. so, dah settle semua. yeayyy!!! ada jugak snap pic masa fitting baju haritu. tapi malu ah nak tayang. nanti takde seri pulak. kikikiii..

Address ZSD Bridal Boutique:
22B, Jalan Permai 2,
Puchong Permai,
47100 Puchong, Selangor.

PHOTOGRAPHY &  VIDEOGRAPHY
Lepas tawaf Pameran Pengantin kat SACC tu 15kali baru la hencik lebah jumpa pakej yang berkenan di hati. 


Boleh tengok video2 MLS ni kat youtube. memang sweet and touching je. huhuu..

Untuk pre-wedding photoshoot aku akan guna khidmat kawan aku Si Faireezal Effendi Glizzy. masalahnya sekarang takde masa langsung untuk pre-wedding photoshoot. wuwuwuuu... hencil lebah, sila luangkan masa untuk ini. Boleh tengok kat Facebook Chalet Cinta untuk gambar2 yang cantik! =)

UPACARA BATAL WUDU'
Untuk yang ni, hencik lebah bagi gelang je kat aku. beli kat kedai favourite aku la.Poh Kong..hehehe..tapi untuk dia, aku tempah khas cincin untuk dia dari Anggun Klasik. bakal-bakal pengantin sekalian boleh tengok kat website Anggun Klasik jugak ye.

Kat bawah ni antara contoh custom made ring Anggun Klasik ni. cantik kan??



So itu saja la yang aku dapat ceritakan so far. semoga dapatlah tolong korang2 yang B2B jugak macam aku. aku pon banyak google untuk cari yang terbaik untuk my wedding. heee...

Till then...

Tataaa...





Kebaikan Advanced Joint Health Tablet

PROMO AUGUST!!!!!

Haaa...mungkin ada yang dah tahu promo bulan ni adalah ADVANCED JOINT HEALTH TABLET (AJHT).Makcik, pakcik, atok, nenek tu suka la ye?? =)


Kandungan dalam AJHT
  • Ekstrak Boswellia - menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan. Asid Boswellia bertindak sebagai anti radang semulajadi yang dapat mengatasi masalah radang sendi lutut, bahu dan lain-lain penyakit sendi.
  • Ekstrak Jagung - membekalkan sumber pekat glukosamin yang berfungsi menyokong fungsi kusyen sendi dan pemeliharaan tulang rawan dalm jangka masa panjang. Ekstrak jagung juga menggalakkan kelenturan dan pergerakan bebas yang menjadikan sendi lebih fleksibel.
  • Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C - membekalkan sokong nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung yang memberikan kekuatan struktur terhadap sendi. 100% nilai harian Vit C disediakan sebagai nutrient penting untuk sintesis kolagen yang mana membantu dalam pembentukan tulang rawan dan lain-lain tisu penyambung. 10% nilai harian mineral surih Zinc, mangan, dan tembaga pula membantu enzim-enzim membina kolagen dan glikosaminoglikan dalam tubuh.


 Kebaikan AJHT!!

Keistimewaan AJHT
  • 100% bebas kerang-kerangan (sesetengah produk ada yang berasaskan sumber seafood)
  • 100% vegeterian
  • 100% bebas kondroitin (bebas kondroitin bermaksud penyerapan glukosamin yang lebih baik, kehadiran kondoritin dalam sesetengah produk lain hanya menghalang penyerapan glukosamin)
  • jenis kaplet mudah telan. hanya diperlukan DUA KAPLET sehari.
  • bebas gluten (gluten adalah bahan yang menghalang penyerapan zat dan mineral ke dalam tubuh)

Kesan pengambilan boleh dirasakan seawal 5 HARI!!!

di publish juga dalam majalah iSihat. =)

Siapa perlukan AJHT??
  • individu yang mengalami masalah sendi
  • individu yang memerlukan 100% natural supplement bagi kesihatan sendi mereka
  • individu yang sering melakukan kerja berat
Perfect combination untuk AJHT ni adalah bila diambil bersama OSTEOMATRIX, COLLAGEN POWDER dan VIVIX!!! kerana semua kebaikan dalam set ini akan meningkatkan penyerapan nutrien dan penghasilan kolagen untuk kesihatan sendi dan tisu-tisu penyambung lain.

Harga asal bagi AJHT ini adalah RM124. tapi dengan harga promosi BELI 6 PERCUMA 1 pada bulan ini, harga jatuh sehingga RMxx!!!! 

Sangat rugi bagi sesiapa yang melepaskan peluang ni. Lagi-lagi nak pulang beraya kat kampung ni kan, apa salahnya bawa sekali hadiah berharga buat ibu dan ayah supaya mereka boleh beraya sakan ke rumah saudara-mara tanpa sakit-sakit lutut dan sakit-sakit kaki kan??? =)


Promo TAMAT pada 31 AUGUST 2013!!!! JANGAN MENYESAL BILA BULAN DEPAN KENA BELI DENGAN HARGA BIASA YE!!!! =)

Cara pembelian:
  • email order kepada  nensa_clarabelle35@yahoo.com. saya akan terangkan cara pemakanan dan total harga; atau
  • text or whatsapp ke 019 6035169
Setiap pembelian secara pos perlu ditambah harga pos sebanyak RM6.







Monday, July 22, 2013

Testimonial of GLA Shaklee






Testi saya sendiri?? =)

Dah berbulan saya tak menggunakan sebarang make up bila keluar dari rumah sejak consume supplement dari Shaklee. dulu rajin jugak nak pakai blusher la, eye shadow la..tapi sebenarnya tu semua nak tambah keyakinan sebab nak tutup noda2 kat muka ni.hikhikhikk... sekarang muka makin bersih, berseri, jerawat susah nak lekat, kulit tak berminyak. kawan dan saudara mara pun ramai tegur yang muka nampak perubahan. 

Nak tahu apa yang saya consume dari Shaklee ni? tunggu next entry. ehehee..

Till then.

Tataaaa..