My Dear

Wednesday, October 15, 2014

Garage Sale : Novel secondhand tapi looks new for sale!!!

Assalamualaikum.

Hikhikhikk.. aku berzaman tinggal zaman blogging sejak kahwin sampai sekarang hinggakan lupa password dah. godek2 baru ingat. hehehe.. lepas tu bukak2 balik je gigih nak update novel secondhand for sale kannn. dulu penah buat sekali. ada sorang akak ni borong semua novel2 aku. hehe. ni novel yang aku beli sejak jadi bini orang dah 11 bulan ni. tapi ade 6 bijik je..takde la aku nak beli sebulan sebijik kan. boleh la tengok2, kalau suka halo2 aku eh.


TAKDIR ITU MILIK AKU


RM 17

Cerita ni terbaikkkk!!! Sampai nangis2 aku baca. sayang nak jual sebab Siti Rosmizah ni memang novelis favourite aku. tapi simpan pon buat habuk je.. so boleh la siapa2 yang nak feeling2 baca novel dalam toilet sambil nangis2 beli buku ni. hehehe.

TULIP MERAH UNTUK DIA


RM19

CINTA UNTUKMU


RM12

SAYONARA CINTA


RM13

SAH,AKU CINTA KAMU!


RM12

SEINDAHMU


RM 17

Ok itu last and latest novel collection yang aku ada. 
Siapa2 berminat boleh whatsapp 019-6035169
Boleh pos ke seluruh Malaysia. tapi harga tu tak termasuk pos tauuu!!! hehehe.

Selain novel2 preloved ni, aku ada jugak jual SAMBALAVA iaitu sambal instant yang boleh terus makan dengan apa jugak korang nak. Ada tiga perisa:
- Mango pickle
- Tenggiri
- Sambal bilis

Semua harga sama RM16 sebotol excluded postage.

Boleh follow my igshop : @hermanasshoppe

Selain tu, aku jugak memang Independent Distributor Shaklee dan jugak opkos la pengguna tegar Shaklee kan..heheheh. Badan nak pakai lama, harus jaga elok2. kalau tak jaga, alamatnya belum sampai masa dah sakit macam2. Haruslah dielakkan segala penyakit selagi boleh elak. tapi jangan lupa, setiap dugaan tu datang dari Allah SWT.



Untuk pembelian/pertanyaan sebarang produk Shaklee, boleh follow personal ig aku, @myraanne35 or boleh terus whatsapp ke 019 6035169.

Semua barang2 jualan yang aku update ni boleh COD jugak ye. COD area:
- Bandar Manjalara, Kepong.
- Desa Parkcity, Kepong.
- Sungai Buloh.

Untuk SAMBALAVA, boleh jugak COD kat Sec4 & Sec9 Shah Alam.

Sekian.

P/s: aku nak pergi honeymoon ke Thailand. so mungkin ada kelewatan untuk reply whatsapp. diharap bersabar ye. bila ada WIFI sure aku reply sebarang message dan pertanyaan korang. hee.. tata!







Tuesday, February 18, 2014

Lupa diri.

Assalamualaikum warga belogger. Hehehe.. dah bersawang dan berhabuk belog kesayangan ku ni. Terima kasih pada yang masih komen2. Sorry memang tak dapat bukak belog before ni. Laptop jahanam. Lepas tu tuan punye belog tak reti hupdate guna henpon. Konon je gigih beli henpon canggih2. Hehehe..

Lepas ni kite rajin2 update sebab dah dapat laptop baru. And dah paw ke suami untuk broadband jugak. Wiwiwiii.. tunggu kan kemunculan semula Myra Anne.

Puuihh. Hahaha.

Bye!

Monday, August 26, 2013

As salam.

Dah berkurun rasanya tak update blog.dengan ini diumumkan laptop aku  dah selamat terkubur.memang apa pon tak boleh. Lepas tu gigih kumpul duit beli henpon yang bole update belog.mihmihmihhh.

ni saja nak test power la ni. =p

Kebelakangan ni sangat busy dengan wedding preparation.semalam ke Nilai 3. Ahad ni ke sana lagi.penat baq ang..huhuu..demi kawen.

hencik lebah sonok katanya.banyak buat benda baru.hikhikkk.

sekian.

p/s: nak try letak pic tapi banyak masalah pulak.lain kali ye.







Saturday, August 3, 2013

Raya! =)


"Barang semua dah cukup? Ada pape yang nak beli lagi tak?"

Alahai, touching pulak bila hencik lebah tanya macam tu ye. hehehe..tahun ni raya sederhana je. sebab banyak masa dan duit digunakan untuk wedding preparation. Semalam jalan-jalan kat Jalan TAR beli baju and tudung raya, sempat lagi booking tempat untuk honeymoon.

Weee... November, please come fast!!!! =D



Tataaa...


Friday, August 2, 2013

Wedding preparation.

Salam.

Nama je bride-to-be. tapi takde pon update pasal wedding preparation. hikhikkk.ok, harini mari kita update pasal kahwin, kahwin dan kahwin.

Bridal boutique
Untuk bridal site,aku decide nak amek khidmat Nana Bridal. Kak Lyana, owner butik ni memang friendly dan sangat membantu bila bab2 bagi pendapat ni. kita bole bincang apa2 pon dengan dia. macam borak dengan member. hehee.. and paling bst Kak Lyana sangat memahami bila dia benarkan aku bayar ansuran sikit2 sampai la ke majlis nanti. huhu.. yelaa, mana pulak nak datang sedebuk duit bayar itu ini bila cerita pasal kahwin ni kan. mestilah banyak lagi nak kena bayar. =P


Address Nana Bridal:
No17-1, Blok G, Jalan Rampai Niaga 5, 
Rampai Business Park, Wangsa Maju,
53300 KL.

For the groom site pulak kitorang gunakan khidmat ZSD Bridal Boutique. Pakej butik ni memang affordable. Baju-baju dia pon cantik and banyak pilihan.


Masa kitorang pergi butik ni kitorang terus booking and harus bayar half payment. then bila kitorang pergi first fitting baju kitorang bayar another half payment. so, dah settle semua. yeayyy!!! ada jugak snap pic masa fitting baju haritu. tapi malu ah nak tayang. nanti takde seri pulak. kikikiii..

Address ZSD Bridal Boutique:
22B, Jalan Permai 2,
Puchong Permai,
47100 Puchong, Selangor.

PHOTOGRAPHY &  VIDEOGRAPHY
Lepas tawaf Pameran Pengantin kat SACC tu 15kali baru la hencik lebah jumpa pakej yang berkenan di hati. 


Boleh tengok video2 MLS ni kat youtube. memang sweet and touching je. huhuu..

Untuk pre-wedding photoshoot aku akan guna khidmat kawan aku Si Faireezal Effendi Glizzy. masalahnya sekarang takde masa langsung untuk pre-wedding photoshoot. wuwuwuuu... hencil lebah, sila luangkan masa untuk ini. Boleh tengok kat Facebook Chalet Cinta untuk gambar2 yang cantik! =)

UPACARA BATAL WUDU'
Untuk yang ni, hencik lebah bagi gelang je kat aku. beli kat kedai favourite aku la.Poh Kong..hehehe..tapi untuk dia, aku tempah khas cincin untuk dia dari Anggun Klasik. bakal-bakal pengantin sekalian boleh tengok kat website Anggun Klasik jugak ye.

Kat bawah ni antara contoh custom made ring Anggun Klasik ni. cantik kan??



So itu saja la yang aku dapat ceritakan so far. semoga dapatlah tolong korang2 yang B2B jugak macam aku. aku pon banyak google untuk cari yang terbaik untuk my wedding. heee...

Till then...

Tataaa...





Kebaikan Advanced Joint Health Tablet

PROMO AUGUST!!!!!

Haaa...mungkin ada yang dah tahu promo bulan ni adalah ADVANCED JOINT HEALTH TABLET (AJHT).Makcik, pakcik, atok, nenek tu suka la ye?? =)


Kandungan dalam AJHT
  • Ekstrak Boswellia - menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan. Asid Boswellia bertindak sebagai anti radang semulajadi yang dapat mengatasi masalah radang sendi lutut, bahu dan lain-lain penyakit sendi.
  • Ekstrak Jagung - membekalkan sumber pekat glukosamin yang berfungsi menyokong fungsi kusyen sendi dan pemeliharaan tulang rawan dalm jangka masa panjang. Ekstrak jagung juga menggalakkan kelenturan dan pergerakan bebas yang menjadikan sendi lebih fleksibel.
  • Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C - membekalkan sokong nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung yang memberikan kekuatan struktur terhadap sendi. 100% nilai harian Vit C disediakan sebagai nutrient penting untuk sintesis kolagen yang mana membantu dalam pembentukan tulang rawan dan lain-lain tisu penyambung. 10% nilai harian mineral surih Zinc, mangan, dan tembaga pula membantu enzim-enzim membina kolagen dan glikosaminoglikan dalam tubuh.


 Kebaikan AJHT!!

Keistimewaan AJHT
  • 100% bebas kerang-kerangan (sesetengah produk ada yang berasaskan sumber seafood)
  • 100% vegeterian
  • 100% bebas kondroitin (bebas kondroitin bermaksud penyerapan glukosamin yang lebih baik, kehadiran kondoritin dalam sesetengah produk lain hanya menghalang penyerapan glukosamin)
  • jenis kaplet mudah telan. hanya diperlukan DUA KAPLET sehari.
  • bebas gluten (gluten adalah bahan yang menghalang penyerapan zat dan mineral ke dalam tubuh)

Kesan pengambilan boleh dirasakan seawal 5 HARI!!!

di publish juga dalam majalah iSihat. =)

Siapa perlukan AJHT??
  • individu yang mengalami masalah sendi
  • individu yang memerlukan 100% natural supplement bagi kesihatan sendi mereka
  • individu yang sering melakukan kerja berat
Perfect combination untuk AJHT ni adalah bila diambil bersama OSTEOMATRIX, COLLAGEN POWDER dan VIVIX!!! kerana semua kebaikan dalam set ini akan meningkatkan penyerapan nutrien dan penghasilan kolagen untuk kesihatan sendi dan tisu-tisu penyambung lain.

Harga asal bagi AJHT ini adalah RM124. tapi dengan harga promosi BELI 6 PERCUMA 1 pada bulan ini, harga jatuh sehingga RMxx!!!! 

Sangat rugi bagi sesiapa yang melepaskan peluang ni. Lagi-lagi nak pulang beraya kat kampung ni kan, apa salahnya bawa sekali hadiah berharga buat ibu dan ayah supaya mereka boleh beraya sakan ke rumah saudara-mara tanpa sakit-sakit lutut dan sakit-sakit kaki kan??? =)


Promo TAMAT pada 31 AUGUST 2013!!!! JANGAN MENYESAL BILA BULAN DEPAN KENA BELI DENGAN HARGA BIASA YE!!!! =)

Cara pembelian:
  • email order kepada  nensa_clarabelle35@yahoo.com. saya akan terangkan cara pemakanan dan total harga; atau
  • text or whatsapp ke 019 6035169
Setiap pembelian secara pos perlu ditambah harga pos sebanyak RM6.







Monday, July 22, 2013

Testimonial of GLA Shaklee






Testi saya sendiri?? =)

Dah berbulan saya tak menggunakan sebarang make up bila keluar dari rumah sejak consume supplement dari Shaklee. dulu rajin jugak nak pakai blusher la, eye shadow la..tapi sebenarnya tu semua nak tambah keyakinan sebab nak tutup noda2 kat muka ni.hikhikhikk... sekarang muka makin bersih, berseri, jerawat susah nak lekat, kulit tak berminyak. kawan dan saudara mara pun ramai tegur yang muka nampak perubahan. 

Nak tahu apa yang saya consume dari Shaklee ni? tunggu next entry. ehehee..

Till then.

Tataaaa..




Saturday, June 8, 2013

Promo June : Meal shakes Shaklee!



Fakta tentang Meal Shakes:

1) Nutrisi lengkap.
Mengandungi 24 jenis vitamin A - Z, mineral dan trace mineral. trace mineral membantu untuk penyerapan vitamin-vitamin dan mengaktifkan enzim. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak. jadi sangat sesuai untuk mereka yang ingin menjaga berat badan.

2) Membantu pembentukan sel-sel baru.
Bagaimana? Meal shakes kaya dengan protein (tiada laktosa). Protein membantu pembentukan sel-sel darah, sel rambut dan kuku yang sihat, dan meningkatkan immunisasi.

3) Membantu tumbesaran
mengandungi asid folik, biotin, kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan gigi yang sihat.

4) Anti Penuaan
mengandungi vitamin A, C, D, E, selenium, dan zink yang merupakan komponen anti oksida. seperti mana yang kita tahu, anti oksida adalah anti penuaan yang terbaik sekali.

5) Memulihkan kulit
mengandungi B complex, iron dan copper utnuk membentuk sel-sel darah yang sihat sekaligus mebantu peredaran darah dan meningkatkan warna kulit.

6) Detoks
Kaya dengan serat yang membantu mengaktifkan sistem peristalsis dan membuang lemak-lemak berlebihan dengan cara membuang air besar.

Siapa yang perlukan Meal Shakes?

Kebaikan Meal Shakes:
  • perisa vanilla yang menjadi kegemaran ramai orang
  • sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun ke atas
  • sesuai untuk seisi keluarga
  • memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan
  • menambahkan selera makan anak-anak
  • alternatif lain bagi mereka yang sukar menelan supplement dalam bentuk pil
  • mengurangkan serangan asma
  • membantu menangani masalah eczema
  • menangani masalah sembelit
Few testimoni yang anda sendiri boleh Google:




Saya bancuh meal shakes dengan susu strawberry. rasa dia memang yummy!!! lepas tu bila pergi kerja teringat2 rasa dia. heheee.. sebab memang saya suka sangat perisa vanilla. kulit pun makin lembut dan tak kering. takde lagi kulit buruk kat siku sejak amalkan supplement dari Shaklee. =)

Dapatkan harga terbaik dan mampu milik dari saya. Sebagai pelanggan, anda layak mendapat free consultation dari saya mengenai apa-apa produk Shaklee. dan yang penting, ada 7 FREE GIFT UNTUK DIBERIKAN KEPADA 7 ORANG YANG ORDER MEAL SHAKES / ESP!!!! tawaran tamat bila free gift tak lagi available. Cepat rebut peluang ni. bukan selalu dapat tau.. =)

Cara order:
1) text / whatsapp : 0196035169
2) email: nensa_clarabelle35@yahoo.com

Cara pembayaran:
- bank in / maybank2u

Selepas pembayaran diterima, barang akan di pos dan akan diberitahu.
COD available sekitar Sg.Buloh,Puchong dan Damansara (area TTDI,OU or The Curve).

Tuesday, May 28, 2013

Woohoooo! Me is 25!

Assalamualaikum.

Uhukk2! hari ni genap usia aku 25 tahun 2hari. hikhikk. lambat pulok update blog sempena birthday sendiri. masa 26 May aritu aku kat Gambang lagi bercuti dengan family. so tengahari tu lepas check out, aku pon rushing2 balik KL dengan adik aku si Eby demi berdating dengan pasangan masing2. ecewah. ehehehee..

So aku pon tunggu si hencik lebah. bila dia sampai aku pon pergi ke kereta dia. tengok2 dia dah pegang kek dengan lilin bagai dalam kereta. mihmihmihhh...cute sangat lettewww!

 Dah half way tiup lilin pastu lupa tak snap pic lagi. tula ada yang dah kena tiup tu. ehehehe...

aku yang request cakap nak kek penuh buah ni sebab aku memang suka buah.
hehehee.. demand. tu pon nasib tak mintak pavlova sebiji. =P

25tahun sudah.
bakal bini orang.

Lepas kitorang makan2 kek kejap dalam kereta, aku suruh dia simpan kek kat seat belakang. pastu dia beria2 nak turun macam nak ke boot kereta. aku dah macam pelik. rupa2 nya dia keluarkan benda alah ni...

 candy bag. woohoooo!

reaksi pertama aku.
"Waaa!!! handbag baru!!"

bukak je sarung dia...reaksi kedua aku.
"Waaa!!!! mahalnya!!!!!!!"

haaa nampak tak reaksi kedua tu. sebabnya bukan apa. hencik lebah lupa bukak tag harga. agagagaaaa...kelam kabut dia cabut tag tu. lepas tu dia suruh aku terus pakai je bag baru. aku taknakk..alasan aku, "Mahal ni...sayang nak pakai." muahahahahaa... biasa laa..tak penah pakai bag mahal. jakun la sikit.

pergi OU makan2 and tengok Fast & Furious 6. tak sabar nak tengok Han dalam tu. kemain ensem dia ye dengan mata sepet and rambut seksi tu. hikhikhikkk



terima kasih tunang! sebab dah pandai buat surprise yang betul2 buat kite menjerit. hikhikhikk. suka sangat.bulan depan birthday awak kita buat awak sengih2 pulak ye. =) 

Tataaa...

* kulit hencik lebah sangat improve. parut2 jerawat makin pudar sejak consume Vit E and Alfalfa from Shaklee. =D




Thursday, May 9, 2013

surprise paling indah.

Assalamualaikum,

Sebenarnya untuk majlis bertunang aku nih, banyak kali aku suruh hencik lebah datang. tapi dia balik2 refused. cakap mak tak bagi datang la...tak manis la.. akak tak bagi datang la... macam2 alasan dia sampai last2 aku kecik hati lalu lantak dia la situ nak datang ke tak. yang penting aku nak enjoy the moment. ehehee..

tetibe...



terbeliak mata aku tengok dia sampai. serius tekejut oh! punya la aku happy macam kera depan umah aku nih dapat air mcD. hahahah..bukan senang dia nak buat surprise kat aku lepas dah dekat 9 tahun bersama. semua aku dah dapat agak. hee..





Dengan ini aku nak mengumumkan aku dah masuk golongan2 Bride to Be. hikhikhikkk..enam bulan lagi woi. kumpul duit cepat woi! ehem2. meh la beli produk Shaklee dari aku meh. hee..

Tataaa...

p/s: mekasih kat Hencik Aju (bespren hencik lebah) sebab jadi pemandu arah untuk family hencik lebah datang rumah aku sekaligus jadi photoG tak rasmi. =)