Tuesday, January 20, 2015

Dugaan nak kahwin.

Assalamualaikum.

Azam tahun baru nak rajin update blog dan page. hikhikhikkk.. Paling best blog and page kan ada schedule post. senang bila free, tulis siap2. jap lagi tengah2 busy tengok post kita dah keluar. hee..

Hari ni nak cerita pasal dugaan masa kahwin dulu. Amboiiii kemain berkepuk cerita sampai setahun baru nak cerita. Over tauuu!!! Ok, siapa kat sini pernah rasa macam aku rasa. Sudahnya jadi macam takde perasaan.. redah jela apa jadi pun.



1st dugaan : Tempah kad kahwin

Sebab kan takde masa nak pergi cari kedai buat kad jemputan, so aku pon cari online jela. Jumpa la satu website ni. Lepas tengok details apa semua, aku pon place order. Bukan salah online shop tula. Salah aku sendiri. Kelam kabut sangat sampai tak cek betul2 material kad tu. Diorang pos kan ikut alamat yang aku bagi untuk jemputan tu. So, sampai lah kat umah arwah atok aku.

Atok call cakap ada dua parcel sampai. aku pon bergegas balik Sungai Buloh. Excited tau!!! Cepat2 bawak balik rumah ibu nak start lipat and tulis nama jemputan. Sekali bila bukak parcel je aku rasa macam nak nangis sebab rupanya "kad" yang ditempah cuma la sehelai kertas je. Huwaaaa.. sedihnya aku. Ibu and ayah dah bising2. Hencik lebah tak kata apa sebab benda dah jadi pon kan. Tapi nak buat macam mana. Redha jelaaa...




2nd dugaan: Pelamin kahwin (belah perempuan)

Masa night before nikah tu memang aku tunggu2 la bridal butik aku ni datang untuk pasang pelamin. Lewat jugak baru dorang sampai. Aku dah risau je sebab takut malam tu hujan. Tapi atlast dorang sampai jugak. Malam tu dorang pasang sikit je. Sebab risau hujan katanya,

Tapi malam esoknya lepas selesai nikah apa semua pon, pelamin macam tu jugak. Sampai sedara mara aku semua tanya, "Ni je ke pelamin ko????" Aku ni dah la kat rumah tak boleh nak keluar. Aku pon tertanya2 apa sebenarnya yang berlaku kat pelamin aku tu. Pakcik aku sent pic, aku macam eh ni dah siap ke belum sebenarnya. Tanya kat MUA aku, dia cakap esok pagi before sanding baru dia sambung hias lagi.

Esoknya masa berarak ke pelamin aku ni dalam hati "What the hell pelamin aku macam ni rupa??" Masa discuss dengan owner butik, beria-ia dia cakap nanti bagi background soft pink + chocolate, bunga penuh dalam pasu besar. Pelamin size 20 kaki standard khemah punya.

Apa yang aku dapat, bunga ciput2 dalam pasu kecik, background putih je takde pink + chocolate. yang background tu pon macam tak cukup kain. macam tak sampai 20 kaki je. Sakit hati aku bayar mahal2. Dah la ada macam pokok putih kat tepi pelamin aku tu, dah habis majlis baru tau sebenarnya tu lampu. Bila tanya kat owner dia cakap, "Laaa..ingatkan u olls tau tu lampu" Heiii, what do you expect. Aku ke yang pasang benda tu. Ingat aku tahu ke pokok tu sebenarnya lampu?

Bila aku cakap apa yang tak puas hati kat owner butik, dia cakap "Takkan nak bagi backdrop tu pink, nanti tenggelam la pengantin.." Dah tu kenapa masa discuss cakap semua ok kan??? Kot ye pon nak bagi backdrop putih, jangan la bagi macam tak cukup kain. Siap kena tarik2 semata nak cover supaya cantik dalam gambar. Haishhh!!!

Yang aku suka bridal butik ni.. hand bouquet, baju and make up dia memang terbaik! MUA pun baik melayan je aku cakap apa pun.



3rd dugaan: Makanan tak cukup

Memandangkan ayah aku salah sorang orang yang penting jugak kat Paya Jaras ni (masa tu), so punahlah impian kahwin aku yang nak kecil2 je. hehehe.. Jemputan dalam 2000 orang. Tiba2 masa aku tengah makan beradap tu pekerja catering tu borak dengan kitorang, yang makanan dah licin. Haaaa????  Nasi dan lauk licin. Makanan sampingan macam laksa and meehun sup pon habis. Aku dah gelabah. Malu la oi kenduri makanan tak cukup. Tapi thumbs up untuk catering tu sebab dalam masa setengah jam problem dah selesai. Owner catering cepat2 masak sayur lain and masak lemak ayam buat cover makanan yang dah habis. Aku pun tak sempat makan lauk kenduri aku. T_T

Bila habis kenduri, akak catering aku tu cakap, jemputan yang datang dalam 3300 orang. Entah mana datang ramai2 tu. hahaha.. rasanya kad aku edar dlm 1000 je, tapi alhamdulillah syukur. Semua cakap lauk sedap, Pulak tu lepas2 kenduri, ramai lagi jumpa ayah aku cakap "Buat kenduri tak jemput..." Huwaaa.. nasib baik ayah ada 4 orang anak lagi tak kahwin. Nanti kita cover balik mana yang tercicir jemput masa kenduri aku tu. hehehe..


Balik dari outdoor photoshoot tu.. aku, hencik lebah, adik lakiku Eby dan photoG pergi lepak kat McD Sri Damansara akibat kelaparan. Tapi sebab masa tu aku masih pakai baju pengantin + corset makanya aku mampu makan fries je. ehehehe..


Kesimpulannya, nak kahwin memang akan macam2 dugaan datang. Yang penting kena kuat, banyak2 doa and jamgan cepat stress. Kerja pon kena bahagi2 kat orang lain supaya kita tak tension bila semua benda kena buat sendiri. Nama pon raja sehari weyyhhh. hehehe..

Till then.

XOXOXO.








Monday, January 19, 2015

Aku pun nak Vampire Mask macam Kim K jugak!

Assalamualaikum.

Hari Sabtu dan Ahad lepas aku merajinkan diri untuk timba ilmu baru dalam "Kelas FB Ads".
Kelas ni basically ajar cara buat Ads dalam FB dan tips "Zero Cost Marketing". Memang syiok gile la kelas ni. Sampai tak sedar kejap je nak lunch dah. Baru sambung lepas lunch, tak sedar dah pukul 5. Nak balik dah.. hehehe..

Masa borak2 dalam kelas ni, terbongkar lah cerita pasal "Vampire Mask Treatment" yang tengah hot kat oversea sekarang. Ramai jugak artis try buat benda ni. Contoh paling meletop Kim K la.

Vampire Mask ni kalau korang malas nak search adalah satu kaedah di mana darah akan di withdraw dari tangan korang, lepas tu ada la proses untuk separate Platelet dalam darah tu kepada Platelet-Rich-Plasma (PRP). Bila dah separate, plasma darah tu akan di combine dengan Restylane atau Juvederm. Part paling scary bila benda ni akan di cucuk ke muka untuk menggalakkan penghasilan collagen dan membina sel kulit baru kat muka. Kaedah ni jugak berkesan untuk mengurangkan kedut halus dan jerawat kat muka.

Respond Kim K bila dah buat procedure ni?

"Ow, that's hurt so bad!" sambil menangis.


*gambar sumber Google


Huwaaaa... aku yang menengoknya pon rasa nak nangis. Sanggup je depa ni sakit demi nak cantik ye? Aku bila kawan2 kecoh pasal inject Vitamin C pun aku dah seram sejuk. Memang idok ler aku nak mencubanya..



Engko dah mengapa kan. tadi beria mengata orang yang sanggup sakit demi nak cantik ni. Tak pasal2 engko buat pulak. Penggebang besar la engko nihhh!!!!

Hehehehe... macam sama kan dengan Kim K buat?? tapi aku more to natural way la. tu yang siap boleh peace2 bagai. Ini kalau hencik lebah tiba2 je balik ni mahu la dia pengsan tengok bini berlumur dengan darah. hahahah.. Nak tahu aku guna apa???? bukan darah laaa..

VIVIX!!!

Tak sakit. No cucuk-cucuk. No crying. Easy!!!!! Sapu je kat muka. Tunggu dalam 30-45 minit lepas tu cuci. Selain satu sudu makan Vivix setiap hari, kita boleh sapu buat masker jugak. 


Hasilnya???
  • muka lagi rasa tegang
  • kulit rasa sejuk je lepas cuci masker tu
  • kulit makin moist
  • kulit lembut macam sutera. heheheh
Added benefit bila amalkan Vivix 1 sudu sehari:
  • membantu masalah sakit sendi
  • membantu untuk rasa lebih bertenaga
  • membantu awet muda
  • menggalakkan kehilangan berat badan
Haaa.. teringin nak cuba VIVIX ni? Nak harga promo untuk January 2015? Boleh terus whatsapp yeee...

COD area:
  • Bandar Manjalara / Desa Parkcity, Kepong
  • Paya Jaras / Bandar Baru Sungai Buloh
*Postage ke seluruh Malaysia

Facebook : Myra Anne Noridin
Instagram : myraanne35
Igshop: Hermanas Shoppe
Whatsapp: +60196035169
Email: myraanne35@gmail.com
Fb Page: Vitamin Sendi




Friday, January 9, 2015

Jadi surirumah best ke?


Dulu selalu cakap dalam hati, bila ada anak nanti, nak jadi working at home mother. Lebih senang hati tengok anak membesar depan mata. Tak perlu hantar kat orang, tanggung risiko macam2 bila hantar kat nursery, or baby sitter.

Tapi tak sempat ada anak, dah resigned sebab masalah kesihatan. The first day I woke up after menyandang gelaran housewife, I was smiling. Tengok hencik lebah kat sisi, Allahu..bahagianya rasa.

Bahagia sangat bila...

dapat tengok dia pergi kerja setiap pagi.
dapat tunggu dia balik kerja.
dapat masak untuk dia setiap hari.
tak perlu kelam kabut masak dan cuci baju sebab nak pergi kerja
dapat join family gathering setiap kali
tak perlu susah payah plan cuti berbulan awal dengan family.
boleh pergi dating setiap Ahad.

Semoga Tuhan murahkan rezeki kami suami isteri. Amin.
Duduk kat rumah memang best! Cuma tak boleh nak bangun lewat sangat la malu kat MIL. hahahahhh.

Till then.

XOXOXOXO

Tuesday, January 6, 2015

Nak awet muda?

Assalamualaikum.

Tajuk kali ni bikin daku excited. Sebab apa? Sebab daku dah jumpa cara nak nampak 25 tahun lebih muda. Eh macam mana tu??? Kalau 25 tahun lagi muda, maksudnya time umur aku 1 tahun ke??? hehehe.. Tidak. Tidak. Tidak,

Maksudnya bila aku tua nanti, aku still akan kelihatan muda sentiasa macam umur 25 tahun. Gitewwww.. So sekarang masa untuk kekalkan ke"remajaan" itulah. =)

VIVIX

Tonik ajaib kesayanganku.

Kandungan Vivix


Siapa perlukan Vivix?

  • Pesakit kencing manis
  • Pesakit SLE 
  • Pesakit jantung
  • Pesakit kanser
  • Sesiapa yang mempunyai sakit sendi
  • Yang mempunyai masalah mati pucuk
  • Bagi yang mahu mengekalkan awet muda
  • Bagi mereka yang mahu menurunkan berat badan
Kebaikan Vivix


Testimoni Vivix

Si perokok tegar

Si Pesakit Darah Tinggi

Si penghidap Kencing Manis

Si Pesakit Stroke

Awet muda??? =)

* Gambar ihsan Google

Bulan January 2015 ni ada promo tau. Bukan takat Vivix je. Alfalfa and Vitalea for children pon ada. Tapi entry ni khusus untuk cerita pasal Si Tonik Ajaib ni la. hehehe..


Errkkk!!! Kena BELI 6 ke baru PERCUMA 1? TAK PERLU!!!! Bagaimana cara? 
Whatsapp je kat 019 6035169 taip

Harga menjunam-junam jatuh baq ang!!! Jangan menyesal tak cuba sekarang. =)

COD Area:
  • Bandar Manjalara / Desa Parkcity, Kepong
  • Paya Jaras / Bandar Baru Sungai Buloh
* Postage ke seluruh Malaysia

Facebook : Myra Anne Noridin
Instagram : myraanne35
Igshop : Hermanas Shoppe
Whatsapp : +60196035169
Email : myraanne35@gmail.com











Tuesday, December 30, 2014

Myramasak : Resepi Cheesy Butter Chicken

Assalamulaikum.
Emm.. tengahari ni korang masak apa? Aku ni takdelah pandai sangat masak tapi sejak kahwin ni dapat satu perangai. Kalau makan pape menu kat kedai, if tak puas hati mula lah nak buat sendiri kat rumah sampai puas hati. hehehe.. First time order Rice with Butterchicken ni kat kedai dekat area rumah aku kat Desa Parkcity tu. Ok, sedap memang sedap. tapi terlampau kering and sikit. So, gigih la cari resepi nak buat sendiri. Tak sangka simple and senang gila rupanya. =)
Straight to the point ok? Yang aku tulis bahan ni agak-agak untuk hidangan 2-3 orang. Kalau nak masak lebih, pandai-pandai la korang adjust eh.
BAHAN 1
- Ayam (setengah ekor)
- Tepung
- Telur 1 biji
BAHAN 2
- Cili api 5 biji (titik - ditumis)
- bawang kecil 2 biji (hiris nipis - ditumis)
- bawang putih 2 biji (hiris nipis - ditumis)
- daun kari 2 tangkai (ditumis)
- Butter (2 sudu besar)
- Susu cair (1 tin)
- cheese 2 keping (tak kisah brand apa)
- kiub ayam Knorr (1 kiub)
- sedikit serbuk lada putih
- limau nipis (untuk diperah air)
CARA MEMASAK BAHAN 1:
1) Salut ayam dengan telur, kemudian salut kan dengan tepung.
2) Goreng hingga garing.
3) Selesai goreng, ketepikan ayam.
CARA MEMASAK BAHAN 2 (masak guna api kecil): 1) Panaskan kuali. kemudian letak dua sudu butter, cairkan.
2) Bila butter dah cair, tumiskan bawang putih, bawang merah, cili api dan daun kari. Tumis hingga naik bau. Ada bau pedas sikit sebab tumis cili api. hehehe..
3) Bila agak-agak dah garing, masukkan susu cair. Kacau supaya rata.
4) Kemudian, koyak-koyakkan cheese dan masukkan.
5) Tambah kiub ayam dan serbuk lada putih. Letak garam secukup rasa. Aku letak sikit je sebab dah tambah cheese.
6) Kacau hingga kuah makin pekat dan menggelegak. Ikot selera masing-masing ye. Macam aku, aku suka banyak kuah. So bila dah pekat, aku tambah air sikit dan tunggu lagi hingga pekat.
7) Perah sikit air limau nipis supaya ada rasa masam-masam sikit, tak muak sangat makan. dan supaya kuah tahan lebih lama.
8) Bila kuah dah pekat ikot selera korang, boleh la masukkan ayam yang dah digoreng tadi. Kacau supaya sebati dengan ayam.
9) Dah siap, boleh la deko ikot suka korang. hehehe.
P/S:
- kalau aku search resepi ni, rata-rata suggestkan guna isi ayam. tapi aku tak suka. aku rasa guna ayam campur-campur tak kira isi ke tulang lagi best!!! Lagi2 bila bab sedut-sedut kuah kat ayam tu. Perghhh. Marvelous! Kalau guna isi ayam kecik-kecik, tak boleh sedut-sedut ayam tu kan?hehehe. Try lah!
- Cheese tu kalau korang taknak letak pon takpe. Tapi sebab hencik lebah suka makan cheese, tu yang aku tambah tu. Tapi best sebab rasa dia lagi berlemak.
- Jangan masak selalu. Gemuk oiii!
Kalau dah try resepi ni and korang rasa best, tag aku kat Ig @myraanne35 dan #myramasak ye. Muuahhh!!!

Monday, December 8, 2014

Hantaran, handmade guest book, Chococheeseball.

Assalamualaikum. Tempahan hantaran Aku ni takde la kreatip mana. tapi kalau sedara mara kawen tu senang la jugak kira sebab dorang akan suruh aku buat hantaran and guest book. hehehe..
Kalau guest book memang fully handmade. hinggakan tulisan pon aku tulis je sendiri. takde pon nak print ke ape. Alhamdulillah pernah buat 5 buah guest book so far. semua puas hati. Tak sempat nak ambil order banyak-banyak sebab before ni terikat dengan kerja. Bila free baru bukak order. Tapi sekarang ok je.. boleh runding la kalau nak tempah. tapi make sure 3 bulan awal dari tarikh kenduri tau! =)
Chococheeseball ni memang sesuai dibuat gift or selit kat dulang hantaran. Sepanjang yang aku buat suka-suka ni pernah la dua orang tempah buat letak kat dulang hantaran tunang. hehehe... 1 box 16 biji, RM25. Kalau jual dalam 1 bekas plastik ada 4 biji RM3.50. Min order 20 bekas la.
Benda-benda simple ni boleh jugak kalau korang nak tempah kat aku Tapi untuk hantaran tu aku ambil upah jela. Barang-barang semua kena beli sendiri ye. =) Untuk sebarang tempahan, boleh whatsapp 019 6035169. Tataaa...

Thursday, December 4, 2014

Bulan itu.. Bulan cinta...


"Bulan ini, bulan cinta
Bulan ini bulan kita
Terangi gleapnya rasa
Sinari gelapnya cinta
Menghiasai malam asmara..."

Hamboi kemain Mak Temah nyanyi dangdut pagi2 ni ye, hehehe.. Sebab apa?? Sebab bulan ni adalah BULAN KEGILAAN bagi die hard fans VITAMIN E & VITAMIN C!!! Shaklee buat promo gila-gila ye bulan ni. Rugi korang tak rembat harga promo ni.


kahwin dengan

jadi


ehh.. macam gitu pulak final result bila VITAMIN E kahwin dengan VITAMIN C ye. hehehehe.. Sebenarnya bila kita amalkan dua-dua produk ni, hasil yang kita dapat memang kebabom kata kauuu!


Seriously, ramai dah cuba dan suka dengan resultnya. Aku sendiri pon memang suka gila dengan vitamin ni.

Apa kebaikan utama VITAMIN E?
  • mengandungi antioksida-penting untuk awet muda
  • vitamin "CINTA" - nbantu dalam hubungan suami isteri.
  • mengecilkan pori-pori di wajah
  • bantu mencegah kanser
  • memudarkan parut di kulit
Kebaikan utama VITAMIN C:
  • meransang pembentukan collagen
  • bantu mencerahkan kulit
  • melambatkan penuaan
  • menggebukan kulit
  • meningkatkan sistem imun
Antara testimoni dari Google yang korang sendiri boleh search.

ini akak comel yang paling famous bila search pasal testimoni Set Kecantikan Kulit. hehehe.


ini pulak datang dari customer Master Iffah. =)

ini dari Google.

Sebenarnya banyak lagi testimoni tapi takkan semua pulak aku nak letak kat sini kan. Karang entry ni tak settle sampai bila. Penuh dengan gambar je. hikhikhik..

Double promo ni akan berlangsung sehingga 31 Dec 2014.
Kedua-dua nya adalah promo BELI 6 PERCUMA 1.
Maksudnya if korang beli 6 botol Vitamin C/Vitamin E korang akan dapat percuma 1 botol.

Tapi jangan risau.. if nak beli 1-2 botol pon korang masih boleh dapat dengan harga promo. Jimat hingga RM30 bagi setiap botol. Harga cecah lantai ahkak bagi!
Retail price:
  • Vitamin C RM 92.50
  • Vitamin E RM 149
Nak harga promo dengan FREE GIFT menarik? Meh pm dekat fb Myra Anne Noridin atau direct whastapp 019 603 5169 ye?

COD area:
  • Bandar Manjalara / Desa Parkcity, Kepong
  • Paya Jaras / Bandar Baru Sungai Buloh.











Friday, November 28, 2014

Duduk dengan mertua??? Errr...




Assalamualaikum.

Alhamdulllah dah hampir setahun jadi bini orang. Dan dah cukup dua bulan jadi fully housewife sementara waktu. Juga dah hampir setahun duduk dengan family in law.

Banyak tanggapan orang bila kena duduk dengan MIL (mother in law) kan?? Ada cakap tak boleh ngam, ada cakap nanti masam muka. Memang sejak before kahwin husband dah cakap lepas kahwin kitorang akan duduk dengan mak dia. sebab mak dia tak berapa sihat. risau nak biar tinggal sorang2. lagi pulak husband is the only son in the family. so dia rasa lebih bertanggungjawab.

Macam2 perasaan timbul bila fikir kena duduk dengan in laws, Takut? Risau? Mampu ke jadi menantu baik depan mata MIL? Boleh ke MIL terima segala perangai buruk aku nanti? Ibu aku selalu pesan before kahwin dulu.

"Tempat seorang isteri tu di sisi suaminya, Tak kira husband ajak duduk kat mana pon, kita kena ikut."

Sebab pesanan ibu ni lah, aku ikhlaskan hati aku untuk buat pengorbanan demi suami, supaya dapat tolong dia jaga mak dia. Aku tak mintak pape balasan pon kat dunia ni. Harapnya semoga Allah bagi yang terbaik je untuk aku dan husband.

Dan semua persoalan tu... alhamdulillah. aku masih selesa duduk dengan MIL hingga ke harini. Sebenarnya ada kebaikan duduk dengan MIL di awal perkahwinan, Contohnya:
  • dapat saving duit - tak payah spent duit untuk bayar sewa rumah
  • lebih rapat dengan family in law - sebab baru2 kahwin kita tak kenal lagi semua family belah lelaki.
  • kurang bergaduh laki bini sebab kena jaga hati banyak pihak. so lebih sefahaman.
Ada jugak keburukan dia. Contoh:
  • tak boleh bangun lewat. hehehe
  • kurang privacy - tapi kalau aku ni ikot dan aku je nak gedik2 ngan husband kat mana pon.
Ada kawan2 yang cakap.. macam mana la aku boleh tahan lama duduk dengan family in law. hehehe.. cara dia senang je..
  • kena lebih paham diorang
  • jujur!!! 
  • pandai ambil hati MIL
  • macam aku ni selalu duduk dalam bilik sebab buat kerja online, aku explain kat MIL. so takdelah dia pikir bukan2 nanti.
  • jangan masuk campur hal family in law melainkan disuruh masuk campur.
  • jaga anak dia elok2. takdelah dia nak marah kita sebab layan anak dia entah pape kan.
Kadang tu malu jugak. sebab aku ni bahasa kalau buat kerja tak reti nak diam2, sopan2. kadang tengah cuci pinggan tiba2.. gedeganggg!! pinggan terlicin dari tangan. heheheh.. MIL aku pulak lawak. nanti dia buat2 halau kucing konon kucing yang buat bising. hahahah.. kalau datang malas aku nak masak, aku cakap je.. mak nak makan apa arini? orang malas masak.. nak beli jee.. ehehehh. macam tula contoh aku tunjuk kejujuran aku. hikhikhikkk,

Syukurlah MIL, FIL and family yang lain dapat terima baik buruk aku ni. Apa lagi nak mintak? Cukuplah apa ada ni..

Kepada bakal2 pengantin kat luar sana yang dah plan nak duduk dengan family mertua lepas kahwin, jangan risau. Cuba sehabis baik kita untuk jadi menantu yang diterima keluarga mertua, Jangan fikirkan tanggapan orang yang macam2. Pemikiran negatif orang bila duduk dengan mertua. Cuba dulu! Pengorbanan kita ni, akan datangkan banyak kebaikan untuk kita nanti, in shaa Allah.. =)

Sekian. Tata.. 




Thursday, November 27, 2014

Garage Sale: Secondhand novels for sale

Assalamualaikum,

Ini update novels yang available ye. Cuma tinggal tiga ni je.. jangan message tanya novel selain dari yang ada ni tau. hahaha. kadang2 rasa nak gelak. Aku ni bukan lah ada kedai novel. kadang orang tanya ada tak novel ni. Ada tak novel tu. Maaf ye.. ada yang terupdate ni je. =)

Ni semua hasil karya penulis kesayanganku, Siti Rosmizah.

Takdir Itu Milik Aku
RM 17



Lafazkan Kalimah Cintamu & Cinta Kau dan Aku
RM 13 & RM10




Harga ni tak termasuk postage tau! Kalau berminat sila roger cepat2. Whatsapp 019 6035169.
Kalau nak COD, cuma area Manjalara / Desa Parkcity, Kepong dan Paya Jaras, Sungai Buloh.

Sekian. Tata.. =)



Shopping minyak ikan (Omega Guard Shaklee)??

Assalamualaikum.

Dah hujung2 bulan baru nak update PROMO OMEGA GUARD ni dah kenapa. Ketinggalan betul la!!! hehehe. Ampun.. ampun. Banyak sangat halangan nya. Tapi update kat FB memang sentiasa ada ye, Siapa nak follow FB kita boleh search "Myra Anne Noridin". Add jela. takde hal pon. =)

Apa kandungan Omega?


Apa beza dengan brand lain?


Kebaikan Omega?


Eh, siapa perlukan Omega ni?????


Fungsi dan kebaikan Omega apa pulak?


Apa??? Point no 10 sangat menarik? hehehe..

Gabungan kedua2 ni sangat terbaik untuk bantu menurunkan berat badan. =)

Ada tak Combo Set macam KFC tu?


Wauuuu!!! Banyaknya Combo Set/Set Bajet Omega ni ye??? =)

Nak selesaikan masalah sendi?
Masalah berat badan?
Masalah kolestrol?
Masalah sembelit?
Masalah eczema?
Anak tidak aktif dan tidak fokus di kelas?

Promo BELI 6 PERCUMA 1 berbaki 3 HARI lagi!!! Cepat grab harga promo yang gila2 ni. Bulan depan harga biasa tau. Berapa yang biasa sangat tu? RM136 retail price. Kalau nak jimat RM30++ baik cepat2 pm/ whatsapp. =)

Meh kita sembang2 mesra kat whatsapp 019 6035169.
COD area:
- Manjalara Kepong
- Desa Parkcity Kepong
- kawasan Bandar Baru Sungai Buloh
- Paya Jaras,Sungai Buloh.




Tuesday, October 28, 2014

Cantik macam rama-rama.

Assalamualaikum,


Sama macam rama-rama. kita perlukan masa untuk jadi cantik. Dan kita manusia ni, kalau tak start jaga dari awal, macam mana nak maintainkan apa yang kita ada kan??? kata nak kulit licin, gebu dan awet muda. tapi takde usaha.  =) 

Aku memang amalkan Set Kecantikan Kulit dari Shaklee ni, dulu memang aku ada masalah kulit kering hinggakan jadi mengelupas halus2 tu. kat T-Zone berminyak. rambut pon cepat berminyak. Dah la aku bahasa pemalas nak tepek krim muka tiap2 hari. lepas tu kawan baik kenalkan supplement dari Shaklee ni. Mula try Vitamin E je. then rasa ok, baru sikit2 aku kumpul satu set ni, hee.. maklumlah masa tu nak kawen, banyak nak pakai duit.


Set ni mengandungi Esp + Vitamin E + Vitamin C dan B Complex.

Kebaikan ESP
  • bantu untuk kekal muda
  • kulit berseri dan anjal
  • membaiki memori
  • mengurangkan masalah jeragat 
  • memudarkan parut di kulit
Kebaikan Vitamin E
  • mengandungi anti-oksida
  • melancarkan peredaran darah
  • mengurangkan kedutan kulit
  • bantu mencegah kanser
  • menyerap lebihan minyak dalam darah sekaligus bantu kawal kolestrol
Kebaikan Sustained Released Vitamin C
  • merangsang penghasilan Collagen dari dalam kulit
  • mengecutkan jerawat, mencerahkan muka
  • meningkatkan sistem imunisasi
  • bantu simptom pendarahan gusi 
  • membina sel darah merah utk penyerapan zat besi yang baik 
Kebaikan B complex
  • bantu kurangkan stress dan insomnia (yg menyebabkan kulit kelihatan letih)
  • bantu masalah kulit kepala - kelemumur, rambut gugur, beruban
  • mengandungi folic acid - bagus untuk ibu hamil
  • awet muda

Itulah antara kebaikan setiap produk dalam set ni yang aku dapat kongsikan. Sepanjang aku amalkan produk dari Shaklee ni, takde dah masalah kulit mengelupas, berminyak.. memang improved sangat. 

Setiap botol tahan lebih sebulan pulak tu. SANGAT JIMAT!!! Dan tahu tak korang yang ESP, Vitamin E and Vitamin C ni selain makan, boleh jugak buat masker??? haa 2 in 1 sangat kan??  nak tahu macam mana? kita tunggu lain sharing ye? =)

Untuk pertanyaan bagi sebarang Set Shaklee, boleh whatsapp 019 6035169. 
Free consultation for my customer.
COD area Manjalara, Kepong dan Paya Jaras, Sungai Buloh, 
Untuk lain2 tempat COD kita bincang dulu k? =)

Tataa..








Designed by UMIESUEstudio 2014 : MYRA ANNE