Monday, February 25, 2013

Festival Pengantin Malaysia

Assalamualaikum.

Sejak bulan 12 tahun lepas asek busy attend Festival Pengantin Malaysia. tapi masa tu takde plan nak kawen pon. saje2 pegi cuci mata and bawak hencik lebah sekali biar dia tahu anggaran bajet untuk kitorang kawen nanti. itulah niat sebenarnya. kahkahkah..

January pon pegi lagi. tapi masa ni best sebab dah start booking sana sini. erkkk!! apekah? *blushing* kitorang pegi kat SACC, Ampang Point and Wangsa Walk. baru la lengkap semuanya. aku memang suggestkan korang yang nak kawen tu pegi festival macam ni. sebab bagi orang yang takde banyak masa macam aku and hencik lebah ni, sekali pegi boleh survey semuanya sekali. tak payah nak search2 tenet, nak email2 ke dorang, turun naik butik dan sebagainya. boleh pegi sana, tengok brochure dorang, terus tanya apa yang nak tanya.

kalau photographer tu, kita boleh tengok contoh album dorang sekali. kalau bridal boutique boleh tengok baju2 yang dorang ada and gambar pelamin. kalau catering paling best sekali. boleh food testing. kihkihkihh..time survey catering la aku paling sekali yaww! contoh2 kad jemputan and mini sticker biasanya ada dalam satu pakej. kat sini boleh la korang bandingkan pakej terbaik dalam satu2 masa tu.

biasanya untuk booking date and harga promosi tu korang kena bayar dalam RM200-300. tengok lah apa yang di book. macam catering mahal sikit la. catering yang hencik lebah booked, kena bayar RM1000 tapi sebab masa tu kitorang dah tak sempat la cash out duit jadi kitorang runding dengan hencik catering tu bayar RM200 dulu. dalam minggu tu baru hencik lebah bayar lagi selebihnya. takde masalah pon kalau korang pandai berunding dan pandai membodek. hikhikk.

contoh bajet untuk nak booking aku bagi.

bridal boutique : RM 200
photographer + videographer : RM 300
mini sticker (for gift) + wedding invitation card : RM 100
catering : RM 1000

biasanya macam catering company, dorang terima kalau nak bayar guna kad kredit / debit jugak. tapi duit cash pon harus ada. sebab sesetengah yang lain tak terima kad. contoh yang kena bayar rm200-300 tu kan. dorang prefer cash je. jadi boleh la bajet dalam RM600-700 kalau nak start booking2 ni. book ni untuk lock date and harga promotion tu tau. dekat luar maybe korang tak dapat harga macam tu.atau maybe harga kat luar sama dengan harga promotion, tapi time promotion extra thing lagi dia bagi untuk korang.

ada banyak catering company yang buat pakej semua sekali include catering+pelamin+baju+photographer+videographer. tapi korang kena cek la semua tu memuakan hati korang ke tak. macam ada sesetengah pakej tu, catering sedap tapi pelamin tak berkenan pulak. ni semua terpulang kat diri korang okeh? itu aku cakap untuk diri aku la..

bila korang dah book ni, diorang akan explain bila next payment harus dibuat. kalau macam bridal boutique yang aku tempah tu akak tu bagi kelonggaran untuk bayar anytime so bila sampai hari majlis, semuanya dah settle. kemahiran untuk berunding sangat diperlukan time ni ye? =)

ini lah peluang untuk korang kumpul brochure dan bandingkan harga. yang penting pilih pakej ikot kemampuan korang ye!

entry ni takde gambar. sila paham yang tuan tanah dah makin malu untuk bergambar. nanti hilang seri pulak walaupon sejak makan Shaklee ni muka makin shining2 gitu. over kan? hikhikk. =P

Tataaa...






Cantik dan sihat dengan GLA complex Shaklee

Assalamualaikum.

Hari ni nak celoteh pasal GLA Complex Shaklee. mari-mari kumpul sanak sedara depan laptop or PC or tab or ipad korang tu baca sama-sama pasal GLA ni. =P



GLA atau gamma linoleic acid adalah sejenis asid lemak Omega-6 yang badan kita gunakan untuk membentuk prostaglandin iaitu sejenis bahan yang membantu badan mengawalatur proses2 badan yang normal. GLA Complex Shaklee ni merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi GLA, linoleic acid (LA), minyak bunga matahari (EPO) dan Vit E.

Haaa...mesti korang tertanya-tanya apa bagusnya GLA ni kan??

Kebaikan dan khasiat GLA Shaklee:

  • membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • melegakan PMS.
  • membantu dalam menangani menopous.
  • memperbaiki masalah prostat lelaki dan kerap kencing.
  • menguatkan dinding arteri.
  • kurangkan skin inflammation,eczema dan kulit kering.
  • menguatkan kuku dan rambut.
  • melegakan simptom akibat rheumatoid arthritis.
  • menghalang komplikasi diabetes.
  • memperbaiki tekstur rambut.
  • menguatkan sistem imun badan 
  • menghalang tekanan darah tinggi.
  • membantu meningkatkan kesuburan bagi mereka yang cuba hamil.
  • membantu mengecutkan cysts.
Jadi lepas tahu kebaikan GLA Shaklee ni, siapa calon-calon terbaik untuk menggunakan GLA Shaklee ni??
  • Pesakit diabetes , hypertension , sakit jantung
  • Pesakit arthritis
  • Orang yang mempunyai masalah osteoporosis
  • Perempuan yang mengalami masalah PMS yang teruk
  • Alahan
  • Ketagihan alkohol.
Tapi bagi ibu mengandung adalah dilarang mengambil GLA sebab akan merosakkan janin dan mencetuskan kelahiran pra-matang. begitu jugak dengan yang ada masalah sawan. GLA yang tinggi akan meningkatkan risiko sawan.

Nampak macam best kan?? jadi, apa salahnya mencuba GLA ni instead of using EPO. sebab GLA ni sendiri adalah bahan penting yang diekstrak dari EPO yang banyak membantu dalam permasalahan wanita selama ni.


Kalau berminat nak cuba, boleh email : nensa_clarabelle35@yahoo.com
Atau boleh call or whatsapp : 019 6035169

Free consultation for my customer. =)

**These statements have not been evaluated by the Food and Drugs Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.




Sunday, February 10, 2013

Kenapa Omega sangat penting untuk kita??

Assalamualaikum.

Gituuu tajuk aku. kalau dah nurse tu memang cenggitu lah. hehehee... Ok, aku ni adalah manusia paling susah makan supplement sebab tak jumpa yang betul2 bagus dan berkenan di hati. hikhik. berapa kali Puan Mimi promote macam2 dekat aku tapi langsung tak jalan. sampai la dapat nur untuk berubah bila sibuk2 nak kawen ni ha. haruslah jaga badan sendiri, kesihatan si hencik lebah pon harus aku jaga. sekarang, family2 aku sekali aku nak jaga.

Omega tu apa? Omega adalah minyak ikan ye kawan2. Omega 3 adalah asid lemak penting yang mengandungi EPA dan DHA. semua pon tahu dua2 benda ni penting kan. kalau tak, kenapa semua produk susu formula kat luar tu amek berat pasal two things ni. Ia berfungsi dalam perkembangan memori dan menajamkan minda. dah nampak tak penting dia kat situ? =)

Jadi dengan ini aku dah memilih Omega Guard Shaklee (OGS) sebagai supplement tiap2 hari. kenapa aku pilih Omega Guard Shaklee??

1) OGS di ekstrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk : - sardin, mackerel, anchovies, herring

2) satu2 nya Omega yang paling tulen sebab lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega termasuk EPA,DHA dan ALA.

3) OGS melalui proses penyulingan proprietari 3 molekul yg dapat memekatkan asid lemak Omega dan menyingkirkan bahan2 berbahaya macam plumbum, arsenik dan merkuri.

4) sebab ia nya HALAL. =)



Ni aku bagitahu korang apa kelebihan Omega Guard Shaklee:
  • mengelakkan strok, mengawal kencing manis.
  • melicinkan kulit. bagi nampak flawless gitu..=)
  • mengekalkan tahap kolestrol LDL dan trigliserida di tahap normal
  • mencegah pembekuan darah dalam badan
  • mengawal masalah berat badan (meningkatkan hormon Leptine yg mengawal selera makan dan membakar lemak lebih cepat)
  • bagus untuk ibu hamil - support tumbesaran dan perkembangan otak janin
  • bagus untuk ibu yang menyusu bayi - benefit untuk perkembangan otak bayi sebab ada DHA.
  • mengurangkan sakit kepala (memang aku patut pilih OGS.yeayy! )
  • memelihara fungsi sendi
  • membantu menentang lung cancer, breast cancer, colon cancer.
  • meningkatkan kepekaan, daya ingatan dan kecekapan masa bekerja.
  • membaiki masalah eczema
Siapa yang patut makan Omega Gurad Shaklee ni?

Sesiapa yang rasa kelebihan kat atas yang aku bagi tu akan membantu hidup korang jadi lebih sihat, ceria and aktif! =) yelah. siapa taknak anak yang dikandung 9 bulan cepat pandai kan? siapa taknak kalau OGS ni boleh licinkan kulit kan? siapa taknak sendi2 yang sakit sampai susah nak berjalan berkurangan kan? boleh pegi jalan2 kat mall dengan family and yang tersayang. silap2 boleh pegi jogging lagi pagi2 kan.. siapa taknak anak yang tengah bersekolah tu lagi focus bila cikgu mengajar kat depan pastu bila exam dapat top 3 dalam kelas kan? 

Haaa..pikirkan lah kelebihan Omega Guard Shaklee dalam kehidupan korang ye.

Kalau berminat dengan produk ni, boleh la roger2 aku kat email nensa_clarabelle35@yahoo.com or text saja kat no 0196035169 untuk maklumat lanjut. 

Sekian..

**These statements have not been evaluated by the Food and Drugs Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.






Friday, February 1, 2013

Kebaikan Vitamin E Shaklee

Assalamualaikum.

Malam ni aku nak share dengan korang pasal Vitamin E Shaklee. bukannya apa. aku taknak badan yang sihat + cantik sorang2. tak seronok. so baik aku share. kita cantik secara berjemaah kan lagi bagus? hikhikk.


1) mengandungi anti oksidan: membaiki peredaran darah dalam badan, menjadikan wajah berseri dan tak kusam, secara tak langsung, kulit bersih dari jerawat dan jeragat

2) melambatkan proses penuaan. jadi korang akan awet muda la lepas makan Vitamin E ni secara berterusan. kulit pun jadi flawless, berseri-seri, and shining. =)

3) mencegah pertumbuhan abnormal sel seperti kanser and cysts : bertindak dengan cara melancarkan saraf.

4) banyak benefit untuk wanita lepas bersalin yang menyusukan bayi : mengurangkan bengkak susu jika diambil secara berterusan, puting yang luka akibat menyusu jugak akan recover dengan cepat. dapat jugak mengurangkan stretch mark hodoh di perut. hihihii..

5) mengurangkan kesakitan bila PMS datang. so baguslah untuk siapa2 yang PMS teruk sampai golek tak cukup tanah tu. =)

6) mengurangkan parut luka di kulit 

7) bagus untuk jantung sebab Vitamin E ni mengembangkan pembuluh darah dan menghalang pembentukan darah beku dari berlaku.

8) boleh meningkatkan pengeluaran air mani bagi lelaki

9) dikenali jugak as Vitamin Cinta sebab membantu masalah kedinginan antara suami isteri. 

10) membantu masalah pigmentation kulit. dapat mencerahkan kawasan areolar yang bertambah hitam jugak (bagi wanita lepas bersalin)

11) membantu dalam mendapatkan rambut yang cantik, sihat dan lebat. 

* These statement have not been evaluate by the Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.

Boleh cuba dulu. kalau best, sebar-sebarkan. =)

Sesiapa yang berminat, boleh la roger2 aku kat email nensa_clarabelle35@yahoo.com or message je kat no 019 6035169 (whatsapp pon bole)

Designed by UMIESUEstudio 2014 : MYRA ANNE