Tuesday, May 28, 2013

Woohoooo! Me is 25!

Assalamualaikum.

Uhukk2! hari ni genap usia aku 25 tahun 2hari. hikhikk. lambat pulok update blog sempena birthday sendiri. masa 26 May aritu aku kat Gambang lagi bercuti dengan family. so tengahari tu lepas check out, aku pon rushing2 balik KL dengan adik aku si Eby demi berdating dengan pasangan masing2. ecewah. ehehehee..

So aku pon tunggu si hencik lebah. bila dia sampai aku pon pergi ke kereta dia. tengok2 dia dah pegang kek dengan lilin bagai dalam kereta. mihmihmihhh...cute sangat lettewww!

 Dah half way tiup lilin pastu lupa tak snap pic lagi. tula ada yang dah kena tiup tu. ehehehe...

aku yang request cakap nak kek penuh buah ni sebab aku memang suka buah.
hehehee.. demand. tu pon nasib tak mintak pavlova sebiji. =P

25tahun sudah.
bakal bini orang.

Lepas kitorang makan2 kek kejap dalam kereta, aku suruh dia simpan kek kat seat belakang. pastu dia beria2 nak turun macam nak ke boot kereta. aku dah macam pelik. rupa2 nya dia keluarkan benda alah ni...

 candy bag. woohoooo!

reaksi pertama aku.
"Waaa!!! handbag baru!!"

bukak je sarung dia...reaksi kedua aku.
"Waaa!!!! mahalnya!!!!!!!"

haaa nampak tak reaksi kedua tu. sebabnya bukan apa. hencik lebah lupa bukak tag harga. agagagaaaa...kelam kabut dia cabut tag tu. lepas tu dia suruh aku terus pakai je bag baru. aku taknakk..alasan aku, "Mahal ni...sayang nak pakai." muahahahahaa... biasa laa..tak penah pakai bag mahal. jakun la sikit.

pergi OU makan2 and tengok Fast & Furious 6. tak sabar nak tengok Han dalam tu. kemain ensem dia ye dengan mata sepet and rambut seksi tu. hikhikhikkk



terima kasih tunang! sebab dah pandai buat surprise yang betul2 buat kite menjerit. hikhikhikk. suka sangat.bulan depan birthday awak kita buat awak sengih2 pulak ye. =) 

Tataaa...

* kulit hencik lebah sangat improve. parut2 jerawat makin pudar sejak consume Vit E and Alfalfa from Shaklee. =D





Thursday, May 9, 2013

surprise paling indah.

Assalamualaikum,

Sebenarnya untuk majlis bertunang aku nih, banyak kali aku suruh hencik lebah datang. tapi dia balik2 refused. cakap mak tak bagi datang la...tak manis la.. akak tak bagi datang la... macam2 alasan dia sampai last2 aku kecik hati lalu lantak dia la situ nak datang ke tak. yang penting aku nak enjoy the moment. ehehee..

tetibe...



terbeliak mata aku tengok dia sampai. serius tekejut oh! punya la aku happy macam kera depan umah aku nih dapat air mcD. hahahah..bukan senang dia nak buat surprise kat aku lepas dah dekat 9 tahun bersama. semua aku dah dapat agak. hee..





Dengan ini aku nak mengumumkan aku dah masuk golongan2 Bride to Be. hikhikhikkk..enam bulan lagi woi. kumpul duit cepat woi! ehem2. meh la beli produk Shaklee dari aku meh. hee..

Tataaa...

p/s: mekasih kat Hencik Aju (bespren hencik lebah) sebab jadi pemandu arah untuk family hencik lebah datang rumah aku sekaligus jadi photoG tak rasmi. =)




Kenangan manis.

Entry ni banyak pic je. warning awal2. hehehe...

 Selamat datang ke majlis saya.
tetibeee...

 Acik aku gwiyomi sangat. anak dia cool2 saje.
hehehe...

 makyang kesayangan.

 ibu terchenta.

 dari kiri....cepat jalan!!!! ehh?
ibu, acik,along,aku,makyang,ucu.

 dengan Aina and umi dia.

ieka rosli. kawan kolej.

yaya kesayang!

sayang anak umi,Adelia Batrisyah.

Siblings.



The Hantarans....


From him to her

 cincin risik 1, cincin tunang 1 ikat tepi. hihihiiii

 kain sutera.

 cup cake omey2.. hehehe

 ensiklopedia. haa..qatam kan cepat before kawen!!!

 telekung

ferrero nyum nyum nyummmeehhh!!!

From her to him

 sireh junjung

 tafsir Al-Quran

 kain pasang untuk baju melayu nikah + button baju melayu.

Hershey's

kain songket Ganu mariiii...

 bunga rampai

Mett. ehhh????



Tuesday, May 7, 2013

Review dress tunang dan makeup.

Assalamualaikum.

Jeng jeng jeng.....

Dress tunang by Qamraa Boutique
Sebenarnya sejak plan nak bertunang lagi, aku dah siap2 pegi beli baju kurung moden kat SACC.
sekali tu last minit, aku terbaca majalah Inspirasi Perkahwinan tak silap.
nampak la dress Qamraa Boutique ni lalu berkenan sangat.
bila tunjuk kat hencik lebah, terus dia suruh aku tempah.
merengek2 la aku ke owner Qamraa ni. nak siapkan baju before 20April. 
sebabkan dia baik, sempatlah baju aku siap dan dipos ke aku 5hari sebelum bertunang. 
santek kannnn????

Makeup by Rainis bridal boutique kat kawasan rumah aku nih.
Makeup ni pon aku puas hati sangat. sebab simple and comey. tetibe..
hikhikhikkk...





cerita basi kisah bertunang. =P

Assalamualaikum. walaupun cerita dah bertunang dah sikit basi tapi aku nak cerita jugak. ehehehee..ini gambar2 jemputan masa majlis tu.

 yang berdiri tu ibu aku. dari kiri: acik, makyang, cik pah (kawan ibu), naja & una (cousin)

 naju kurung hijau tu cousin aku, Tini. lain2 tu kawan kolej dia.

 kawan2 politik ayah.

 perbincangan.

 paklong hencik lebah jadi wakil dia. belah aku haruslah atok jadi wakil. 
yang baju melayu hijau tu.

cousins. 
Naja, Qihah, Fifi.

Masa family hencik lebah sampai tu aku punya debar2 macam nak meletup dada. tapi ada kawan2 baik teman dalam bilik. Kawan baik dari kecik, Puan Mimi. Kawan baik masa kolej, Puan Nana. Kawan baik kat rumah sewa, Dayah. Ucu and makyang aku memang standby je depan pintu bilik tunggu hint dari atok suruh aku keluar.

Sampai masa aku kena keluar tu, laju je aku menonong jalan. pastu tiba2 stop kat pintu. aku cakap "Eh, apesal laju sangat ni. tak sempat2." kahkahkah... pastu bila dah sedar diri, baru perasaan takut tu datang balik. aku cakap kat Ucu.. "angah takuttttt!!!!"

Makcik kesayangan aku tula yang pimpin pegi kat mini pelamin aku. aku ingatkan orang dah habis bincang. rupanya baru bincang bab risik. lepas along hencik lebah sarung cincin risik, aku dok tercongok la kat situ sampai orang abis bincang pasal tunang pulak. wuwuwuuuu... malu tahu??? semua orang pandang kite. heheheh.pengalaman seumur hidup. tetiba perasan retis sangat..=P

Ok lah. tunggu aku nak show off dress tunang pulak next entry. kikikiiii. bongkak kauuu. mentang2 baju pon di sponsor. lalalalaaaa.... tata!

Designed by UMIESUEstudio 2014 : MYRA ANNE