Friday, August 6, 2010

Header cumel. i like.



hahaha...ade orang geram n bengang tengok header aku. ade nada jeles dalam kata2 dia tak? entah aku tak tau.. ahaha..tula. dulu awak ngorat kite tak dapat. skang pon memang tak dapat la. awak ada dia. kite pon ade dia. jadi awak tengok jela pic tu ye? :P tapi kan awak, dia bukan tengah ikat tali kasut kite. sebab kite pakai wedges. jadi sebab pakai wedges kaki kite melecet. dia tolong tampalkan plaster je. *rase cam sindarela time nih* ni pic candid terbaik yg kite ade.hehehe...^_^

*rase cam nak frem beso2 gambo ni letak kat bilik.huhu..aritu cuci kecik2 je nak selit dalam purse. :D

Thursday, August 5, 2010

mencuba lagi.

salam pagi sume... oh! dah beberapa hari aku bangun tido ngan senang hati sebab muka tak lagi cam span yg penuh minyak leh perah2 bila bangun tido..huhu..kat T-zone aku ni suke sgt kumpul minyak. kalo bangun tido tu.haish! cam ape je kat idung aku ni.. minyak.. tapi kan..sejak aku gune produk baru ni bangun tido tak payah riso lagi pasal muka...


jeng2!!! ni la dia.. Bio-Essence... huhu.. satu Deep Cleansing Milk. yg pepel tuh Bio Multi-Effect BB cream 8 in 1.before ni aku pakai garnier. pastu nutrimetics. tapi tak sesuai lak ngan muka aku ni. so cuba pakai Bio-Essence lak. tengok nanti berkesan ke tak.

di sebabkan aku ni teramatlah malas nak apply cream banyak2 kan..so aku rasa BB cream 8 in 1 tu amat2 sesuai la untuk aku. satu krim leh effect banyak.
1) for nourishment
2) bagus untuk skin repair
3) oil control <-- mmg berjaya control oil kt muka aku ni ha.
4) reduction of wrinkles & lines.. <--x nampak hasil lg..
5) concealer <-- ceh! aku baru beli concealer avon. bazir je.
6) moisturizer
7) skin whitening
8) sun block <-- yg ni penting!
haa..tula multi-effect yg dia gitau kat kotak tu.hehe...konon2 leh wat muka nampak flawless. tak tau la betol ke tak.hehe..


mula2 pakai ni.. dia memang x berbuih tau. kata pon milk kan.so cam susu la dia time ko sapu2 kat muka tu. bes gila. sambil2 tu ko massage la muka ko.. rasa cam segar je muka time tu. bila massage tu rasa cam darah2 kat muka ko sume mengalir lancar. hehe.. over tak aku cite ni? tapi tu la yg aku rasa.

pas cuci muka tu ko pakai la toner. tapi aku pakai toner nutrimetic je.sebab toner aku tu tak abes2 lagi. dah abes nanti baru aku tuka pakai Bio-Essence nye..pastu ko apply la krim ni. jgn amek banyak. apply thinly je..sebab kalo banyak2, pastu korang tak sapu tol2 nanti muka bercapuk. haish! burok!



korang jgn la rasa tertipu lak ngan muka aku tu. nanti kata hodoh je muka lepas pakai krim pon.tu muka yg natural tau! tak sapu pape.. sebabnye tak mandi lagi.. baru cuci muka. so takde la aku apply krim tu.hehe... bagi orang2 yg serupa cam aku yg amat pemalas nak apply krim banyak2, produk Bio-Essence 8 in 1 ni aku rasa sangat sesuai untuk korang. so, try la!!! hehehe

*Bio-Essence,sila bayar saya untuk iklan percuma ni. hehehe... :P

Designed by UMIESUEstudio 2014 : MYRA ANNE