Monday, March 26, 2012

The Engagement Day of Nana

As Salam.
gambar-gambar ni bertarikh 3 Mac 2012.
Heee..sori lambat sikit. =)
Ini Cik Nana

1) hand bouquet.
2) baju merah tu MUA dia.
3) Cik Imah. bakal pengantin. minggu depan nikah. =)

1) dengan bakal mak mertua
2) dup.dup.dup!!!
3) sarung cincin. =)

1) Pemilik si dara. ehem2. =)
2) tunang : hencik Dean.
3) ibu, Cik Nana and mak hencik Dean.

dengan orang kuat majlis. heee... =)

p/s: minggu depan Cik Ima pulak nak kawen. tu yang update cerita Cik Nana cepat2. 
p/s/s: when is my turn?? hahahah....

Tataaa...






Wednesday, March 14, 2012

The Wedding

As Salam.

Pada bulan lepas *tak ingat tarikh bila* aku pergi attend satu wedding kakak bestie aku masa form 3 dulu. aku ngan kakak dia boleh kata ngam jugak la sebab zaman dolu2 kalau aku ngan si Izu ni keluar mesti ada kakak dia sama. hee..lepas dia pindah kat Bandar Tasik Puteri, Rawang kitorang dah jarang sangat jumpa. =(

Aku pergi dengan hencik lebah. suka gila kot wedding Kak Wanny ni sebabnya banyak tol DIY. especially baju wedding dia oke!!! dia design and jahit sendiri yang penting nya. huhuuu...

Ouh. ade aku mention orang kata muka dia macam Irma Hasmie?

melayan peminat tetamu.

makan.

The hantaran.

the simple pelamin yang hencik lebah jatuh hati sangat.
heee...

Aku ngan hencik lebah suka kemain wedding Kak Wanny ni sebabnya simple tapi sweet sangat2. pastu on the way balik mula la berangan macam2. hahahaha... *malu*

Ok lah. nanti aku nak update pasal Eday Cik Nana pulak.

Adios.

P/s: ini la bakal designer baju nikah aku. heee...




Last day @ Bandung.

As Salam.
Hari terakhir.
The Secret.




Other half of me.

Outlet Bali Haven.

Si Tukang Jahit and si Kpop

Airport.

Cik Puan Syikin tayang jam Guess yang dia berjaya beli secara murah kat PVJ.

Ouh. belakang tu Edlin AF.

pulang.

Wishlist ke Bandung dengan hencik lebah dah tercapai. =)

Tataaa...




Tuesday, March 6, 2012

Third day @ Bandung

As Salam.

Even cerita pergi Bandung dah basi tapi aku tetap nak update jugak. suka hati aku. korang tengok je ok. hahahah..

Hari ketiga sangat kasihan bagi aku. sebabnya aku kena food poisoning. semua orang kemain bersuka ria shopping kat outlet area Jalan Dago. tapi aku pulak tiap kali masuk outlet cari toilet. kalo tak diarrhoea, aku muntah2. wuuu.. siyes tak larat. ni semua pasal malam sebelum tu Si Tukang Jahit kelaparan kat hotel. pastu dia pergi order nasi goreng. kat nasi goreng tu ada telur. tapi telur tu rasa dia pelik sikit. dia tak makan telur tu. aku makan telur tu pon tak sampai half. terus aku yang kena poisoning. wuwuwuuu...

Badan lembik sangat. tapi gigih teman hencik lebah shopping. sebabnya dia pon gigih sampai2 je kat Jalan Dago terus pergi jalan cari ubat untuk aku. tapi sangat kelakar bila dia belikan aku jamu ya kawan2. dia cakap tak jumpa ubat biasa. banyak jual jamu je. siap paksa aku minum depan Pak Alan (supir) and family aku semua. T_T ayah punya bebel ngan Si Tukang Jahit sebab pergi order makan lagi malam kejadian sedangkan before balik hotel ayah dah bawak kitorang dinner. hahaha..

So kat Jalan Dago tu memang banyak la outlet2 untuk korang shopping. tapi outlet sini macam F.O.S je. baju2 tak menarik sangat. lepas Jalan Dago kitorang pergi Jalan Cibaduyut. kat sini banyak jual barang2 kulit. kasut kulit, beg and banyak lagi la. tapi jual kasut paling banyak.

hencik lebah pilih baju untuk kengkawan dia.

ini la muka orang tak sihat. +_+
duduk je.

ayah tengah tawar-menawar.
ayah pon, bab shopping memang fevret dia.

sini pon banyak jual t-shirt Bandung.

tak ingat kat mana. tapi kat town.

camni la rupa kat Bandung.

ni baru lepas cari toilet. 
keluarkan apa yang ada. erkk..

At Toko Tiga again.

Paris Van Java aka Carrefour

Restoran Sangkuriang for dinner.

end of day three.

Tataaaa...


Designed by UMIESUEstudio 2014 : MYRA ANNE