Tuesday, October 28, 2014

Cantik macam rama-rama.

Assalamualaikum,


Sama macam rama-rama. kita perlukan masa untuk jadi cantik. Dan kita manusia ni, kalau tak start jaga dari awal, macam mana nak maintainkan apa yang kita ada kan??? kata nak kulit licin, gebu dan awet muda. tapi takde usaha.  =) 

Aku memang amalkan Set Kecantikan Kulit dari Shaklee ni, dulu memang aku ada masalah kulit kering hinggakan jadi mengelupas halus2 tu. kat T-Zone berminyak. rambut pon cepat berminyak. Dah la aku bahasa pemalas nak tepek krim muka tiap2 hari. lepas tu kawan baik kenalkan supplement dari Shaklee ni. Mula try Vitamin E je. then rasa ok, baru sikit2 aku kumpul satu set ni, hee.. maklumlah masa tu nak kawen, banyak nak pakai duit.


Set ni mengandungi Esp + Vitamin E + Vitamin C dan B Complex.

Kebaikan ESP
  • bantu untuk kekal muda
  • kulit berseri dan anjal
  • membaiki memori
  • mengurangkan masalah jeragat 
  • memudarkan parut di kulit
Kebaikan Vitamin E
  • mengandungi anti-oksida
  • melancarkan peredaran darah
  • mengurangkan kedutan kulit
  • bantu mencegah kanser
  • menyerap lebihan minyak dalam darah sekaligus bantu kawal kolestrol
Kebaikan Sustained Released Vitamin C
  • merangsang penghasilan Collagen dari dalam kulit
  • mengecutkan jerawat, mencerahkan muka
  • meningkatkan sistem imunisasi
  • bantu simptom pendarahan gusi 
  • membina sel darah merah utk penyerapan zat besi yang baik 
Kebaikan B complex
  • bantu kurangkan stress dan insomnia (yg menyebabkan kulit kelihatan letih)
  • bantu masalah kulit kepala - kelemumur, rambut gugur, beruban
  • mengandungi folic acid - bagus untuk ibu hamil
  • awet muda

Itulah antara kebaikan setiap produk dalam set ni yang aku dapat kongsikan. Sepanjang aku amalkan produk dari Shaklee ni, takde dah masalah kulit mengelupas, berminyak.. memang improved sangat. 

Setiap botol tahan lebih sebulan pulak tu. SANGAT JIMAT!!! Dan tahu tak korang yang ESP, Vitamin E and Vitamin C ni selain makan, boleh jugak buat masker??? haa 2 in 1 sangat kan??  nak tahu macam mana? kita tunggu lain sharing ye? =)

Untuk pertanyaan bagi sebarang Set Shaklee, boleh whatsapp 019 6035169. 
Free consultation for my customer.
COD area Manjalara, Kepong dan Paya Jaras, Sungai Buloh, 
Untuk lain2 tempat COD kita bincang dulu k? =)

Tataa..








Wednesday, October 15, 2014

Garage Sale : Novel secondhand tapi looks new for sale!!!

Assalamualaikum.

Hikhikhikk.. aku berzaman tinggal zaman blogging sejak kahwin sampai sekarang hinggakan lupa password dah. godek2 baru ingat. hehehe.. lepas tu bukak2 balik je gigih nak update novel secondhand for sale kannn. dulu penah buat sekali. ada sorang akak ni borong semua novel2 aku. hehe. ni novel yang aku beli sejak jadi bini orang dah 11 bulan ni. tapi ade 6 bijik je..takde la aku nak beli sebulan sebijik kan. boleh la tengok2, kalau suka halo2 aku eh.


TAKDIR ITU MILIK AKU


RM 17

Cerita ni terbaikkkk!!! Sampai nangis2 aku baca. sayang nak jual sebab Siti Rosmizah ni memang novelis favourite aku. tapi simpan pon buat habuk je.. so boleh la siapa2 yang nak feeling2 baca novel dalam toilet sambil nangis2 beli buku ni. hehehe.

TULIP MERAH UNTUK DIA


RM19

CINTA UNTUKMU


RM12

SAYONARA CINTA


RM13

SAH,AKU CINTA KAMU!


RM12

SEINDAHMU


RM 17

Ok itu last and latest novel collection yang aku ada. 
Siapa2 berminat boleh whatsapp 019-6035169
Boleh pos ke seluruh Malaysia. tapi harga tu tak termasuk pos tauuu!!! hehehe.

Selain novel2 preloved ni, aku ada jugak jual SAMBALAVA iaitu sambal instant yang boleh terus makan dengan apa jugak korang nak. Ada tiga perisa:
- Mango pickle
- Tenggiri
- Sambal bilis

Semua harga sama RM16 sebotol excluded postage.

Boleh follow my igshop : @hermanasshoppe

Selain tu, aku jugak memang Independent Distributor Shaklee dan jugak opkos la pengguna tegar Shaklee kan..heheheh. Badan nak pakai lama, harus jaga elok2. kalau tak jaga, alamatnya belum sampai masa dah sakit macam2. Haruslah dielakkan segala penyakit selagi boleh elak. tapi jangan lupa, setiap dugaan tu datang dari Allah SWT.



Untuk pembelian/pertanyaan sebarang produk Shaklee, boleh follow personal ig aku, @myraanne35 or boleh terus whatsapp ke 019 6035169.

Semua barang2 jualan yang aku update ni boleh COD jugak ye. COD area:
- Bandar Manjalara, Kepong.
- Desa Parkcity, Kepong.
- Sungai Buloh.

Untuk SAMBALAVA, boleh jugak COD kat Sec4 & Sec9 Shah Alam.

Sekian.

P/s: aku nak pergi honeymoon ke Thailand. so mungkin ada kelewatan untuk reply whatsapp. diharap bersabar ye. bila ada WIFI sure aku reply sebarang message dan pertanyaan korang. hee.. tata!








Designed by UMIESUEstudio 2014 : MYRA ANNE