Wednesday, May 20, 2015

9 Mei 2015 : Mother's Day Celebration

Assalamualaikum.

Walaupun dah hampir basi, tapi nak jugaklah update demi belog tercinta. Hehehe.. Kitorang belanja ibu makan kat Serai, Empire. Nyummm2! Paling suka Nasi ulam ayam bakar dia. =P

Red Velvet Cheese
Ni macam kek tradisi kitorang. Kalau ada apa-apa, mesti Cik Puan Kikin order kek ni. =)


Puan Munira.. Happy Mother's Day!!! 
Mmmmuuuahhhh!!!!

Missing Azim and Yunnade.
Tunggu korang berdua balik baru kita gather sama-sama lagi okey?

Kawan baik. ^_^

Ni ayah kite. Kopipes tak??? Hehehehe... 
Masa ni tengah migrain. Muka pon dah sembap.


Ibu, 
Angah takde benda nak cakap. Sebab pengorbanan ibu untuk besarkan kitorang takde kata-kata boleh describe. Hanya boleh ucapkan terima kasih. Terima kasih, ibu! Angah sayang ibu ketat-ketat!

-Angah-

Tataaa..



Saturday, May 16, 2015

Merawat Keputihan Abnormal Dalam Masa Dua Minggu???

Assalamualaikum.

Wanita dan masalah keputihan memang tak dapat di elakkan. Setiap wanita mengalami masalah yang berbeza. Keputihan adalah NORMAL selagi warnanya masih jernih atau kelabu keputihan, tidak gatal dan tidak berbau. Tetapi banyak masalah yang dianggap biasa bagi kaum perempuan adalah berbahaya sebenarnya. Kita sebagai wanita hendaklah ALERT dengan perubahan keputihan atau lelehan lendir dari Miss V kita,

Punca keputihan abnormal:

  • tubuh terlalu letih
  • bila kita berada dalam keadaan tertekan
  • jangkitan pada faraj
Mengenali simptom dan gejala keputihan :


Tips mengelakkan masalah keputihan abnormal:
  • Hindari penggunaan sabun pada faraj. Cuma gunakan air suam atau air sireh yang direbus dan ditapis airnya.
  • Elakkan menyembur air ke dalam faraj supaya tidak menggangu keseimbangan bakteria baik dalam faraj.
  • Kerap bertukar pad ketika haid.
  • Keringkan bahagian faraj sebelum memakai pantis supaya kawasan faraj tidak lembap.
  • Pakai pantis yang bersih.
Cadangan mengamalkan Alfalfa dari Shaklee bagi membantu mengurangkan masalah keputihan. Antara khasiat Alfalfa Shaklee adalah: 


Bagaimana Alfalfa merawat masalah Keputihan?
  • Alfalfa Shaklee bertindak dengan membunuh kuman bakteria yang menyebabkan keputihan, mengurangkan radang pada dinding Miss V lalu sekaligus membantu memperbaiki masalah keputihan abnormal.
Testimoni pengamal Alfalfa bagi masalah Keputihan :







Retail price: 
  • Alfalfa Large (700 biji) : RM103.35
  • Alfalfa Small (330 biji) : RM56.98

Bagaimana mahu mendapatkan Alfalfa Shaklee dengan 20% diskaun? Cepat-cepat jangan lepaskan peluang mendapat harga paling jimat! Jom whatsapp nombor di bawah. 

Whatsapp : +6019 6035169



Designed by UMIESUEstudio 2014 : MYRA ANNE