Tuesday, January 20, 2015

Dugaan nak kahwin.

Assalamualaikum.

Azam tahun baru nak rajin update blog dan page. hikhikhikkk.. Paling best blog and page kan ada schedule post. senang bila free, tulis siap2. jap lagi tengah2 busy tengok post kita dah keluar. hee..

Hari ni nak cerita pasal dugaan masa kahwin dulu. Amboiiii kemain berkepuk cerita sampai setahun baru nak cerita. Over tauuu!!! Ok, siapa kat sini pernah rasa macam aku rasa. Sudahnya jadi macam takde perasaan.. redah jela apa jadi pun.



1st dugaan : Tempah kad kahwin

Sebab kan takde masa nak pergi cari kedai buat kad jemputan, so aku pon cari online jela. Jumpa la satu website ni. Lepas tengok details apa semua, aku pon place order. Bukan salah online shop tula. Salah aku sendiri. Kelam kabut sangat sampai tak cek betul2 material kad tu. Diorang pos kan ikut alamat yang aku bagi untuk jemputan tu. So, sampai lah kat umah arwah atok aku.

Atok call cakap ada dua parcel sampai. aku pon bergegas balik Sungai Buloh. Excited tau!!! Cepat2 bawak balik rumah ibu nak start lipat and tulis nama jemputan. Sekali bila bukak parcel je aku rasa macam nak nangis sebab rupanya "kad" yang ditempah cuma la sehelai kertas je. Huwaaaa.. sedihnya aku. Ibu and ayah dah bising2. Hencik lebah tak kata apa sebab benda dah jadi pon kan. Tapi nak buat macam mana. Redha jelaaa...




2nd dugaan: Pelamin kahwin (belah perempuan)

Masa night before nikah tu memang aku tunggu2 la bridal butik aku ni datang untuk pasang pelamin. Lewat jugak baru dorang sampai. Aku dah risau je sebab takut malam tu hujan. Tapi atlast dorang sampai jugak. Malam tu dorang pasang sikit je. Sebab risau hujan katanya,

Tapi malam esoknya lepas selesai nikah apa semua pon, pelamin macam tu jugak. Sampai sedara mara aku semua tanya, "Ni je ke pelamin ko????" Aku ni dah la kat rumah tak boleh nak keluar. Aku pon tertanya2 apa sebenarnya yang berlaku kat pelamin aku tu. Pakcik aku sent pic, aku macam eh ni dah siap ke belum sebenarnya. Tanya kat MUA aku, dia cakap esok pagi before sanding baru dia sambung hias lagi.

Esoknya masa berarak ke pelamin aku ni dalam hati "What the hell pelamin aku macam ni rupa??" Masa discuss dengan owner butik, beria-ia dia cakap nanti bagi background soft pink + chocolate, bunga penuh dalam pasu besar. Pelamin size 20 kaki standard khemah punya.

Apa yang aku dapat, bunga ciput2 dalam pasu kecik, background putih je takde pink + chocolate. yang background tu pon macam tak cukup kain. macam tak sampai 20 kaki je. Sakit hati aku bayar mahal2. Dah la ada macam pokok putih kat tepi pelamin aku tu, dah habis majlis baru tau sebenarnya tu lampu. Bila tanya kat owner dia cakap, "Laaa..ingatkan u olls tau tu lampu" Heiii, what do you expect. Aku ke yang pasang benda tu. Ingat aku tahu ke pokok tu sebenarnya lampu?

Bila aku cakap apa yang tak puas hati kat owner butik, dia cakap "Takkan nak bagi backdrop tu pink, nanti tenggelam la pengantin.." Dah tu kenapa masa discuss cakap semua ok kan??? Kot ye pon nak bagi backdrop putih, jangan la bagi macam tak cukup kain. Siap kena tarik2 semata nak cover supaya cantik dalam gambar. Haishhh!!!

Yang aku suka bridal butik ni.. hand bouquet, baju and make up dia memang terbaik! MUA pun baik melayan je aku cakap apa pun.



3rd dugaan: Makanan tak cukup

Memandangkan ayah aku salah sorang orang yang penting jugak kat Paya Jaras ni (masa tu), so punahlah impian kahwin aku yang nak kecil2 je. hehehe.. Jemputan dalam 2000 orang. Tiba2 masa aku tengah makan beradap tu pekerja catering tu borak dengan kitorang, yang makanan dah licin. Haaaa????  Nasi dan lauk licin. Makanan sampingan macam laksa and meehun sup pon habis. Aku dah gelabah. Malu la oi kenduri makanan tak cukup. Tapi thumbs up untuk catering tu sebab dalam masa setengah jam problem dah selesai. Owner catering cepat2 masak sayur lain and masak lemak ayam buat cover makanan yang dah habis. Aku pun tak sempat makan lauk kenduri aku. T_T

Bila habis kenduri, akak catering aku tu cakap, jemputan yang datang dalam 3300 orang. Entah mana datang ramai2 tu. hahaha.. rasanya kad aku edar dlm 1000 je, tapi alhamdulillah syukur. Semua cakap lauk sedap, Pulak tu lepas2 kenduri, ramai lagi jumpa ayah aku cakap "Buat kenduri tak jemput..." Huwaaa.. nasib baik ayah ada 4 orang anak lagi tak kahwin. Nanti kita cover balik mana yang tercicir jemput masa kenduri aku tu. hehehe..


Balik dari outdoor photoshoot tu.. aku, hencik lebah, adik lakiku Eby dan photoG pergi lepak kat McD Sri Damansara akibat kelaparan. Tapi sebab masa tu aku masih pakai baju pengantin + corset makanya aku mampu makan fries je. ehehehe..


Kesimpulannya, nak kahwin memang akan macam2 dugaan datang. Yang penting kena kuat, banyak2 doa and jamgan cepat stress. Kerja pon kena bahagi2 kat orang lain supaya kita tak tension bila semua benda kena buat sendiri. Nama pon raja sehari weyyhhh. hehehe..

Till then.

XOXOXO.








Monday, January 19, 2015

Aku pun nak Vampire Mask macam Kim K jugak!

Assalamualaikum.

Hari Sabtu dan Ahad lepas aku merajinkan diri untuk timba ilmu baru dalam "Kelas FB Ads".
Kelas ni basically ajar cara buat Ads dalam FB dan tips "Zero Cost Marketing". Memang syiok gile la kelas ni. Sampai tak sedar kejap je nak lunch dah. Baru sambung lepas lunch, tak sedar dah pukul 5. Nak balik dah.. hehehe..

Masa borak2 dalam kelas ni, terbongkar lah cerita pasal "Vampire Mask Treatment" yang tengah hot kat oversea sekarang. Ramai jugak artis try buat benda ni. Contoh paling meletop Kim K la.

Vampire Mask ni kalau korang malas nak search adalah satu kaedah di mana darah akan di withdraw dari tangan korang, lepas tu ada la proses untuk separate Platelet dalam darah tu kepada Platelet-Rich-Plasma (PRP). Bila dah separate, plasma darah tu akan di combine dengan Restylane atau Juvederm. Part paling scary bila benda ni akan di cucuk ke muka untuk menggalakkan penghasilan collagen dan membina sel kulit baru kat muka. Kaedah ni jugak berkesan untuk mengurangkan kedut halus dan jerawat kat muka.

Respond Kim K bila dah buat procedure ni?

"Ow, that's hurt so bad!" sambil menangis.


*gambar sumber Google


Huwaaaa... aku yang menengoknya pon rasa nak nangis. Sanggup je depa ni sakit demi nak cantik ye? Aku bila kawan2 kecoh pasal inject Vitamin C pun aku dah seram sejuk. Memang idok ler aku nak mencubanya..



Engko dah mengapa kan. tadi beria mengata orang yang sanggup sakit demi nak cantik ni. Tak pasal2 engko buat pulak. Penggebang besar la engko nihhh!!!!

Hehehehe... macam sama kan dengan Kim K buat?? tapi aku more to natural way la. tu yang siap boleh peace2 bagai. Ini kalau hencik lebah tiba2 je balik ni mahu la dia pengsan tengok bini berlumur dengan darah. hahahah.. Nak tahu aku guna apa???? bukan darah laaa..

VIVIX!!!

Tak sakit. No cucuk-cucuk. No crying. Easy!!!!! Sapu je kat muka. Tunggu dalam 30-45 minit lepas tu cuci. Selain satu sudu makan Vivix setiap hari, kita boleh sapu buat masker jugak. 


Hasilnya???
  • muka lagi rasa tegang
  • kulit rasa sejuk je lepas cuci masker tu
  • kulit makin moist
  • kulit lembut macam sutera. heheheh
Added benefit bila amalkan Vivix 1 sudu sehari:
  • membantu masalah sakit sendi
  • membantu untuk rasa lebih bertenaga
  • membantu awet muda
  • menggalakkan kehilangan berat badan
Haaa.. teringin nak cuba VIVIX ni? Nak harga promo untuk January 2015? Boleh terus whatsapp yeee...

COD area:
  • Bandar Manjalara / Desa Parkcity, Kepong
  • Paya Jaras / Bandar Baru Sungai Buloh
*Postage ke seluruh Malaysia

Facebook : Myra Anne Noridin
Instagram : myraanne35
Igshop: Hermanas Shoppe
Whatsapp: +60196035169
Email: myraanne35@gmail.com
Fb Page: Vitamin Sendi




Friday, January 9, 2015

Jadi surirumah best ke?


Dulu selalu cakap dalam hati, bila ada anak nanti, nak jadi working at home mother. Lebih senang hati tengok anak membesar depan mata. Tak perlu hantar kat orang, tanggung risiko macam2 bila hantar kat nursery, or baby sitter.

Tapi tak sempat ada anak, dah resigned sebab masalah kesihatan. The first day I woke up after menyandang gelaran housewife, I was smiling. Tengok hencik lebah kat sisi, Allahu..bahagianya rasa.

Bahagia sangat bila...

dapat tengok dia pergi kerja setiap pagi.
dapat tunggu dia balik kerja.
dapat masak untuk dia setiap hari.
tak perlu kelam kabut masak dan cuci baju sebab nak pergi kerja
dapat join family gathering setiap kali
tak perlu susah payah plan cuti berbulan awal dengan family.
boleh pergi dating setiap Ahad.

Semoga Tuhan murahkan rezeki kami suami isteri. Amin.
Duduk kat rumah memang best! Cuma tak boleh nak bangun lewat sangat la malu kat MIL. hahahahhh.

Till then.

XOXOXOXO

Tuesday, January 6, 2015

Nak awet muda?

Assalamualaikum.

Tajuk kali ni bikin daku excited. Sebab apa? Sebab daku dah jumpa cara nak nampak 25 tahun lebih muda. Eh macam mana tu??? Kalau 25 tahun lagi muda, maksudnya time umur aku 1 tahun ke??? hehehe.. Tidak. Tidak. Tidak,

Maksudnya bila aku tua nanti, aku still akan kelihatan muda sentiasa macam umur 25 tahun. Gitewwww.. So sekarang masa untuk kekalkan ke"remajaan" itulah. =)

VIVIX

Tonik ajaib kesayanganku.

Kandungan Vivix


Siapa perlukan Vivix?

  • Pesakit kencing manis
  • Pesakit SLE 
  • Pesakit jantung
  • Pesakit kanser
  • Sesiapa yang mempunyai sakit sendi
  • Yang mempunyai masalah mati pucuk
  • Bagi yang mahu mengekalkan awet muda
  • Bagi mereka yang mahu menurunkan berat badan
Kebaikan Vivix


Testimoni Vivix

Si perokok tegar

Si Pesakit Darah Tinggi

Si penghidap Kencing Manis

Si Pesakit Stroke

Awet muda??? =)

* Gambar ihsan Google

Bulan January 2015 ni ada promo tau. Bukan takat Vivix je. Alfalfa and Vitalea for children pon ada. Tapi entry ni khusus untuk cerita pasal Si Tonik Ajaib ni la. hehehe..


Errkkk!!! Kena BELI 6 ke baru PERCUMA 1? TAK PERLU!!!! Bagaimana cara? 
Whatsapp je kat 019 6035169 taip

Harga menjunam-junam jatuh baq ang!!! Jangan menyesal tak cuba sekarang. =)

COD Area:
  • Bandar Manjalara / Desa Parkcity, Kepong
  • Paya Jaras / Bandar Baru Sungai Buloh
* Postage ke seluruh Malaysia

Facebook : Myra Anne Noridin
Instagram : myraanne35
Igshop : Hermanas Shoppe
Whatsapp : +60196035169
Email : myraanne35@gmail.com











Designed by UMIESUEstudio 2014 : MYRA ANNE