Monday, September 26, 2011

Saat-saat disaster bagi seorang perempuan

As Salam.

Hari ni aku nak cerita pasal saat-saat disaster bagi seorang perempuan atau senang cerita saat disaster bagi perempuan bernama Myra Anne. hee..=)

1) di sebab kan aku ni memang pakai shawl, so memang banyak la jarum peniti di perlukan untuk bagi shawl ni statik atas kepala. banyak x banyak sangat la..dalam 2-3 jarum peniti tu perlu ada. tapi kalo tetibe tengah2 touch-up balik, satu jarum hilang...oh, memang disaster!!!

2) bila aku balik Sg.Buloh, time dah bersiap cantik2 nak keluar jenjalan tengok2 wedges aku habis semua tertinggal kat Puchong. arghhh!!! wedges Cik Puan Syikin pulak tinggi melampau. tak dapat pinjam. last2 kena pakai slipper yang ala2 wedges. oh, memang disaster!!!

3) bila kena kerja double shift time menses say hallo, tengok2 spare pad dalam beg dah habis. pastu senggugut pon datang tak tentu arah. kepala migrain tetiba. oh, memang disaster!!!

4) bila nak keluar jenjalan, dah habis selongkar satu almari carik baju yang sesuai. tapi tak jumpa.
"eh, baju ni dah pakai minggu lepas"
"eh, masa keluar aritu ada snap pic pakai baju ni. no..no.."
"eh, baju ni plan nak pakai time keluar ngan hencik lebah nanti."
pastu tak jadi keluar dengan alasan takde baju. padahal atas katil dah sepah2 ngan macam2 baju. oh, memang disaster!!!

5) time hati penuh semangat nak pegi shopping beli baju yang dah survey bape bulan lepas, lepas masuk gaji je tolak hutang sana sini, tengok2 bajet shopping dah berkurangan. tangguh beli baju tu bulan depan jela. oh, memang disaster!!!

sekian saat-saat paling disaster bagi saya. tak tahu la bagi korang. hahahahhh...

Tataa...

Friday, September 9, 2011

Harini aku buat kawan aku rasa sebak. +_+

As Salam..

Aku ada kawan baik. nama dia Mimi Farhana. aku kawan dengan dia dari sekolah rendah lagi. tak ingat macam mana boleh rapat tapi sedar2 sampai umur 23 kitorang masih rapat lagi. =)

Dia selalu mengadu masalah dia ngan hencik boyfren kat aku. masalahnya cuma dia yang suka pikir bukan2 sebab dulu hubungan dorang bermasalah sikit. aku selalu suruh dia bersabar sebab bersabar tu sangat lah indah..mungkin kesannya tak nampak sekarang. tapi masa2 depan kita tak tahu kan? ikot kan pengalaman bercinta aku selama ni, takpe bersabar dengan orang yang kita sayang. tak rugi pape pon. trust me! korang tolong doakan hubungan dia dengan hencik boyfren dia kekal sampai ke jinjang pelamin ya?

aku sayang kawan baik aku ni. tapi hari ni aku dah buat dia rasa sebak dengan aku. sebab aku bagitahu dia..

"ko tahu,kalau sampai masa ajal datang nanti,biar la hencik lebah yang pegi dulu sebab kita taknak kalau kita pegi dulu nanti takde orang nak jaga dia. nanti dia sunyi...lepas dia pegi, kita akan ikot..."

dia cakap,

"ko memang sayang hencik lebah sangat2,kan Nad? dia so lucky taw!!"

Alhamdulillah...aku pon beruntung sebab Tuhan buat aku jatuh cinta pandang pertama pada orang yang betul.

Senyum.

Tataaa..

p/s: oh,aku masih cakap "kita-ko" or "kita-awak" dengan kawan2. rasa chomel sikit. heee..

Kisah WolVeRine saya.

As Salam.

Aku penah cite dalam entry2 sebelum ni. aku memang suka Lancer. aku rasa Lancer tu smart,gagah..mesti macho kalau aku bawak Lancer. hee.. tapi aku jugak penah cakap kalau tak dapat Lancer, Saga pon jadi la..
so aku pon berjaya la mendapatkan Saga FL. aku bagi nama dia WolVeRine sebab no plat dia WVR.

masa 12August2011 macam ni la keadaan WolVeRine.

ni pulak masa 4Sept2011.

Ya, tuan punya belog eksiden. tiada kemalangan jiwa dilaporkan. cuma aku kena tahan kat observation ward Hospital Sg Buloh dari 11am-8pm sebab chest pain, shortness of breath and pulse rate tinggi sangat. sampai hari ni pon dada yang terhentak kat stering masih sakit on and off. bila buat keje banyak, masih rasa mengah2. 

tak dapat nak cerita macam mana benda ni jadi sebab aku sedar2 je kereta dah terpusing lawan arah. tu je. thanx kat kawan2 yang bagi sokongan and semangat. especially hencik lebah sebab teman aku kat hospital and bagi pesanan and sokongan macam2. =) sayang korang semua!! 

Tataa...

Thursday, September 8, 2011

Great idea for your anniversary. =)

As Salam.

Last time aku hupdate belog nih pasal ulangtahun bercintan cintun aku ngan hencik lebah yang ke tujuh kan? ada aku cakap aku buatkan dia scrap book kan? meh nak revealed benda alah tu kat entry ni..=)





Great idea for anniversary kan?? aku memang lebih suka buat sendiri hadiah untuk hencik lebah. lebih bermakna orang kata.. kan kan kan??? hee... bahagia gila kot bila tengok orang kita sayang senyum lebar terima hadiah hasil tangan kita.

Lepas aku buat benda ni, ramai la pulak mintak aku buatkan untuk dorang. tapi sorry! awal2 aku cakap, hasil tangan aku cuma untuk hencik lebah. kalau korang nak buat aku boleh tunjuk ajar je. hehehe... gila bongkak tak? tak..tak.. tapi aku memang buat handmade dari dulu untuk hencik lebah. tak penah buat untuk orang lain. lagipon takkan la korang nak aku buatkan hadiah untuk boypren korang kan? tak special ah camtu. =)

Tataaa...

Designed by UMIESUEstudio 2014 : MYRA ANNE