Monday, August 26, 2013

As salam.

Dah berkurun rasanya tak update blog.dengan ini diumumkan laptop aku  dah selamat terkubur.memang apa pon tak boleh. Lepas tu gigih kumpul duit beli henpon yang bole update belog.mihmihmihhh.

ni saja nak test power la ni. =p

Kebelakangan ni sangat busy dengan wedding preparation.semalam ke Nilai 3. Ahad ni ke sana lagi.penat baq ang..huhuu..demi kawen.

hencik lebah sonok katanya.banyak buat benda baru.hikhikkk.

sekian.

p/s: nak try letak pic tapi banyak masalah pulak.lain kali ye.








Saturday, August 3, 2013

Raya! =)


"Barang semua dah cukup? Ada pape yang nak beli lagi tak?"

Alahai, touching pulak bila hencik lebah tanya macam tu ye. hehehe..tahun ni raya sederhana je. sebab banyak masa dan duit digunakan untuk wedding preparation. Semalam jalan-jalan kat Jalan TAR beli baju and tudung raya, sempat lagi booking tempat untuk honeymoon.

Weee... November, please come fast!!!! =D



Tataaa...



Friday, August 2, 2013

Wedding preparation.

Salam.

Nama je bride-to-be. tapi takde pon update pasal wedding preparation. hikhikkk.ok, harini mari kita update pasal kahwin, kahwin dan kahwin.

Bridal boutique
Untuk bridal site,aku decide nak amek khidmat Nana Bridal. Kak Lyana, owner butik ni memang friendly dan sangat membantu bila bab2 bagi pendapat ni. kita bole bincang apa2 pon dengan dia. macam borak dengan member. hehee.. and paling bst Kak Lyana sangat memahami bila dia benarkan aku bayar ansuran sikit2 sampai la ke majlis nanti. huhu.. yelaa, mana pulak nak datang sedebuk duit bayar itu ini bila cerita pasal kahwin ni kan. mestilah banyak lagi nak kena bayar. =P


Address Nana Bridal:
No17-1, Blok G, Jalan Rampai Niaga 5, 
Rampai Business Park, Wangsa Maju,
53300 KL.

For the groom site pulak kitorang gunakan khidmat ZSD Bridal Boutique. Pakej butik ni memang affordable. Baju-baju dia pon cantik and banyak pilihan.


Masa kitorang pergi butik ni kitorang terus booking and harus bayar half payment. then bila kitorang pergi first fitting baju kitorang bayar another half payment. so, dah settle semua. yeayyy!!! ada jugak snap pic masa fitting baju haritu. tapi malu ah nak tayang. nanti takde seri pulak. kikikiii..

Address ZSD Bridal Boutique:
22B, Jalan Permai 2,
Puchong Permai,
47100 Puchong, Selangor.

PHOTOGRAPHY &  VIDEOGRAPHY
Lepas tawaf Pameran Pengantin kat SACC tu 15kali baru la hencik lebah jumpa pakej yang berkenan di hati. 


Boleh tengok video2 MLS ni kat youtube. memang sweet and touching je. huhuu..

Untuk pre-wedding photoshoot aku akan guna khidmat kawan aku Si Faireezal Effendi Glizzy. masalahnya sekarang takde masa langsung untuk pre-wedding photoshoot. wuwuwuuu... hencil lebah, sila luangkan masa untuk ini. Boleh tengok kat Facebook Chalet Cinta untuk gambar2 yang cantik! =)

UPACARA BATAL WUDU'
Untuk yang ni, hencik lebah bagi gelang je kat aku. beli kat kedai favourite aku la.Poh Kong..hehehe..tapi untuk dia, aku tempah khas cincin untuk dia dari Anggun Klasik. bakal-bakal pengantin sekalian boleh tengok kat website Anggun Klasik jugak ye.

Kat bawah ni antara contoh custom made ring Anggun Klasik ni. cantik kan??



So itu saja la yang aku dapat ceritakan so far. semoga dapatlah tolong korang2 yang B2B jugak macam aku. aku pon banyak google untuk cari yang terbaik untuk my wedding. heee...

Till then...

Tataaa...






Kebaikan Advanced Joint Health Tablet

PROMO AUGUST!!!!!

Haaa...mungkin ada yang dah tahu promo bulan ni adalah ADVANCED JOINT HEALTH TABLET (AJHT).Makcik, pakcik, atok, nenek tu suka la ye?? =)


Kandungan dalam AJHT
  • Ekstrak Boswellia - menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan. Asid Boswellia bertindak sebagai anti radang semulajadi yang dapat mengatasi masalah radang sendi lutut, bahu dan lain-lain penyakit sendi.
  • Ekstrak Jagung - membekalkan sumber pekat glukosamin yang berfungsi menyokong fungsi kusyen sendi dan pemeliharaan tulang rawan dalm jangka masa panjang. Ekstrak jagung juga menggalakkan kelenturan dan pergerakan bebas yang menjadikan sendi lebih fleksibel.
  • Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C - membekalkan sokong nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung yang memberikan kekuatan struktur terhadap sendi. 100% nilai harian Vit C disediakan sebagai nutrient penting untuk sintesis kolagen yang mana membantu dalam pembentukan tulang rawan dan lain-lain tisu penyambung. 10% nilai harian mineral surih Zinc, mangan, dan tembaga pula membantu enzim-enzim membina kolagen dan glikosaminoglikan dalam tubuh.


 Kebaikan AJHT!!

Keistimewaan AJHT
  • 100% bebas kerang-kerangan (sesetengah produk ada yang berasaskan sumber seafood)
  • 100% vegeterian
  • 100% bebas kondroitin (bebas kondroitin bermaksud penyerapan glukosamin yang lebih baik, kehadiran kondoritin dalam sesetengah produk lain hanya menghalang penyerapan glukosamin)
  • jenis kaplet mudah telan. hanya diperlukan DUA KAPLET sehari.
  • bebas gluten (gluten adalah bahan yang menghalang penyerapan zat dan mineral ke dalam tubuh)

Kesan pengambilan boleh dirasakan seawal 5 HARI!!!

di publish juga dalam majalah iSihat. =)

Siapa perlukan AJHT??
  • individu yang mengalami masalah sendi
  • individu yang memerlukan 100% natural supplement bagi kesihatan sendi mereka
  • individu yang sering melakukan kerja berat
Perfect combination untuk AJHT ni adalah bila diambil bersama OSTEOMATRIX, COLLAGEN POWDER dan VIVIX!!! kerana semua kebaikan dalam set ini akan meningkatkan penyerapan nutrien dan penghasilan kolagen untuk kesihatan sendi dan tisu-tisu penyambung lain.

Harga asal bagi AJHT ini adalah RM124. tapi dengan harga promosi BELI 6 PERCUMA 1 pada bulan ini, harga jatuh sehingga RMxx!!!! 

Sangat rugi bagi sesiapa yang melepaskan peluang ni. Lagi-lagi nak pulang beraya kat kampung ni kan, apa salahnya bawa sekali hadiah berharga buat ibu dan ayah supaya mereka boleh beraya sakan ke rumah saudara-mara tanpa sakit-sakit lutut dan sakit-sakit kaki kan??? =)


Promo TAMAT pada 31 AUGUST 2013!!!! JANGAN MENYESAL BILA BULAN DEPAN KENA BELI DENGAN HARGA BIASA YE!!!! =)

Cara pembelian:
  • email order kepada  nensa_clarabelle35@yahoo.com. saya akan terangkan cara pemakanan dan total harga; atau
  • text or whatsapp ke 019 6035169
Setiap pembelian secara pos perlu ditambah harga pos sebanyak RM6.








Designed by UMIESUEstudio 2014 : MYRA ANNE