Friday, April 15, 2011

Air liur meleleh, tak dapat ketagih~

Salam.

Kepada korang yang tak tahu, cik Myra Anne yang gojes debab nih memang suka benau ngan Red Bean Bun. kalau pegi seven E dengan niat nak beli roti, dia memang takkan pandang roti lain. masuk2 terus je capai Red Bean Bun lalu terus bayar di kaunter. semudah 1,2,3 kan? eehh..apa aku ngarut nih? hahahhhh

Di pagi yang mulia ni aku bukak mata lalu terus teringat kat red bean bun aku yang aku simpan dalam beg pegi keje. konon2 bawak bekal bila lapar kat wad. tapi sampai wad je, nasik kukus ayam berempah yang abang kereta biru rambut panjang dan kedekut tu jual lebih memanggil2 seleraku. haish!! panjang benau aku described abang tu kan? hehehe... di sebabkan kerinduan pada red bean bun aku tuh, aku pon dengan semangatnya bangun capai beg, amek roti lalu makan. eh? tak gosok gigi?? errr... hahaaahahhhh

pastu semangat nak google pic menarik lagi tertarik roti fevret aku ni ha.
OMG!!! (oh mak gad!) penuh gila red bean dia..shedap oh~

ini comey!!! nak carik ah nanti!
*nekad!*

ni yang aku selalu beli.sedap di makan time tengah amek report kat wad.
time lain tak feel sangat nak makan.
hahahhaahhhhh

kalau pau, aku punye fevret Yik Mun Pau yang femes sangat kat Tanjung Malim tu. memang superb ah pau dia!! dah la lembut, gebu macam saya ngan isi dia shedap!!! memang terbaek ah!! kalau balik kampung selalu ngendeng ngan ayah suro singgah beli pau ni. sedap di makan time panas2. kalau ayah takmo singgah aku boleh merajuk dalam kereta ko tau tak?? kihkihkih..

kat Yik Mun ni semua inti aku suka. tapi dia nye pau kacang merah memang shedap gila wa cakap lu..kalo ko koyak je pau tu tengok2 dia nye inti kacang merah macam melt. oh, memang menggoda lah!!! pau inti kari ayam and kari daging dia pon marveles~


dia ada jual dalam frozen pack jugak. tak ingat aku baper harga dia. dalam belas2 jugak la. aku jarang beli. sebab aku ni jenis kepala hotak pikir yang kat kedai je sedap. yang frozen tak sedap. hahahhh.. boleh gitu? tapi penah beli untuk hencik lebah. dia pon suka yaww! padan ah muka dah kembang macam pau. hahaahhhh

Sesape yang nak pegi kedai ni, jangan tanya aku ikot jalan mana ye. pegi je Tanjung Malim tu pastu tanya kat orang kedai ni kat celah mana. semua orang tau. tanya aku pon bukan aku reti. dah banyak kali pegi tapi tak penah ingat jalan. sebabnya selalu dalam kereta tido je. dah sampai depan kedai baru orang kejut. hehehee

bye!

p/s: aku tak paham nape sesetengah orang makan pau pegi koyak kulit pau nih. membazir dol! kalo aku, telan je semua. =P

7 comments:

Aezudin said...

kesian pau sbb kena koyak kulit XP

Myra Anne said...

tu ah..len kali jgn koyak. mkn je~ hehee

linda ismail said...

perghhhhhh. meleleh tgk :) ngeeeee.
dah lah tgh lapa niyh :)

Myra Anne said...

hahahahah...kan2 linda..lapo gak ni.

Halimatun Sa'adiah said...

skenye anda ngn red bean ek...
sy kurang sket la

man yusoef said...

dulu tiap kali pegi kedai dpn kg...mesti beli roti read bean tu..harga 30sen kot..skrg tak dpt dah harga 30 sen...haha

Myra Anne said...

matun: sedap tuh!!! huhu...

man: skng 80sen laa..nasib baek fevret. beli la jugak..huhu

Designed by UMIESUEstudio 2014 : MYRA ANNE