Tuesday, November 9, 2010

Fun at Melaka

hola geng!!! ha mesti ada yg rindu ngan blog aku yang menyepikan diri setelah beberapa lama kan. contoh terdekat Cik Sayunk la.. ehehehe~ ha ni entry untuk kamoo.. hehe.. 31 October and 1 November lepas aku pegi Melaka. dengan kawan keje aku Cik Aisyah. kitorang gerak naek bus pukul 4.40pm kat belakang Tesco Puchong tu. pastu bus tu pegi amek orang kat Stesen Bukit Jalil pulak.

masa kat Stesen Bukit Jalil ni ada la peristiwa yg buat aku menyampah je ngan perangai orang2 macam ni tau! lepas semua orang naek bus tuh, tetiba ada la sorang girl ni dia tak dapat sit. Uncle driver dah bengang. dia cek tiket kot2 ada orang yg tiket bus jam 5.30pm naek bus dia. tapi takde. lepas beberapa lama cari2 tapi takde jugak orang nak ngaku. at last budak tu kene duduk kat bahagian belakang yg tempat enjin tu. panas kot bontot duduk situ sampai Melaka. tapi Uncle driver tak puas hati sebab tak cukup sit. tetiba terkantoi sorang makcik duduk belakang driver yang tiket dia bertarikh 30October 2010. hello makcik!!!! ni dah 31hb la.. tu tiket semalam!! <--jerit dalam hati je. sengal je makcik tu. dah la dia bawak anak dia. pastu Uncle driver suro turun dia mati2 taknak. last2 Uncle driver suro dia share sit ngan anak dia. so girl tu pon dapat la duduk. hamek ko makcik.. dah la anak makcik tu sehat. sure lenguh kaki kene pangku anak dia. 

sampai dalam kol 6.40pm camtu. kitorang tunggu kawan aku Kak Teddy datang jemput. pastu kitorang pegi check in kat Hotel Johan. hotel ni hotel bajet je. tapi bersih yang amat. and pasangan Muslim yang belum bernikah di larang check in di sini ya. korang jangan nak gedik2 pulak buat maksiat kat tempat Johan ni. kang kene pelangkung baru tau!! after rehat2 kejap kitorang pon pegi la makan kat tepi UITM kat bandar tu. Kak Teddy cakap orang panggil kedai tu kedai Maybank sebab location nya terletak betul2 belakang Maybank. tak pasal2 Maybank dapat nama. hehehe...

then after isi perut penuh2 kitorang jalan pegi Jonker Walk pulak. sangat mengecewakan ye kawan2. sebab  aku sampai dalam kol 10lebih camtu kot. tapi sebok gerai2 tu nak tutup dah. hey! camne nak maju bisnes ni? kalo kt KL pukol 12malam tu la waktu puncak orang nak datang tempat2 camni tau! huhu...<--marah sebab tak dapat shopping banyak2.

okeh. mari kita mulakan dengan gambar pertama. 

ni aku ngan Cik Aisyah depan simpang masuk ke Jonker Walk. tempat ni wajib pergi ya kawan2. kalo tak, korang rugi. tapi dia bukak on weekend je. and tutup kol 12malam.


 Jonker Walk. 

 ni banguna depan Jonker Walk. santek kan??

ni pulak air cocktail yang banyak jual kat Jonker nih. aku pon tak tahu halal ke haram benda alah ni. yang aku suka botol2 dia je. cute!!!
ni aku yang sengal. ahahahaha...depan Jonker Gallery.
sayang,mana kamoo??? <--dialog takde kene mengena.
oppsss!!!mekaceh pada orang penting ni!!! Kak Teddy..yang sudi jemput kitorang dari Melaka Sentral, bawak jalan2 sume.. mekaceh kak!!!
kat Dataran Pahlawan. tak dapat landing2 kat padang ni sebab
dorang tengah buat preparation pe entah.
ini Cik Aisyah lagi..hehehe..
ini saya yang pasan cumel.
sama tak cam Cik Fatin Liyana yang comey tu dengan ada nya reben hello kitty tu? hehehehe...
mekaseh kat Cik Fatin kerana jadi sumber inspirasi saya untuk jadik gojes. (walaupon la tak gojes mana kan..)haha..
poyo tak?? ngeee~
setiap tahun pegi Melaka tapi baru la ni aku dapat snap pic depan A Famosa ni haa...
sian aku kan???
ini kat tempat orang baling2 duit tu.. nape entah orang nak baling duit dalam tu eh??
tak paham aku...
ni pose yang bajet cam berangan gitu ar..
hehehehe...
tengok muka cuak+gayat aku masa naek Menara Taming Sari nih.
ekceli aku bayangkan solero shot kat Genting tu.
tu ar muka jadi cam gitu...heheheh...

ini kat hotel masa nak check out!
hoyeh2!!!balik KL~huhu...


ok la..aku ingat sampai sini jela weh.aku penat berhari2 upload gambar. lembab yg amat bodben aku nih. nak je aku baling kat pool bawah tu. tapi kang langsung tak dapat online lak.huhu.. 

tunggu cerita lain dari aku pulak ya?? mmuaaahh!

so long...and good bye.<--lirik lagu Helena.


6 comments:

nuraitul said...

sronok myra jln2..cuti pnjg ek..

myra anne said...

nuraitul..xde la cuti pjg..pegi satu malam je..x cukup lg nk release tensen...awal bln dpn nak jalan lg..hehehe

sayunk said...

amboi!! syiok nye cik myra jln2.. xajk kite pon.. uhuhu... tpi klu ajk kite jenoh plak nk bwk bdyguard kite sume.. hahhaha..

wah!! syiok erh! kite xpenah smpai melake lgi.. blom ade rezki.. huhu..
bnyak ke cik myra syiopin? jgn boros sgt.., simpan skit, nk naik pelamin nnt.. huhuhu..

kite ske pic cik myra yg pkai sepit tu.. kite ade sepit nk promote.. hahah.., jom tgk..
(:P sempat lg nk promote)

t.care cik myra..

myra anne said...

cik sayunk!hehehe.. pegi la Melaka kalo ada masa.bkn jauh mn pon. yg penting cuti2 Malaysia k? huhu..

kte x shoping apa pon..takat beli skirt baru n sepit reben tu je..malas nk shoping sbb konon2 nak jalan ala backpackers. takat cuci2 mata n snap nice pic. huhu...

ahmad endo said...

bestlah pat jalan2 tu...hehehe

myra anne said...

endo: mmg bes!! release tensen..huhu

Designed by UMIESUEstudio 2014 : MYRA ANNE