Friday, January 14, 2011

allergic ke mengada2??

Salam geng!
dah pukol 3.09am time aku stat tulis taip entry nih.
aku tengah keje ni haaa...
tadi time receive admission aku ada la tanya kat mother patient tu,
anak dia ada allergic tak??
pada any medication or makanan.
so tetibe dapat idea nak buat entry nih.
huhuhu....

Tuan punya hati belog ni kan, dia ni cukup2 allergic and menyampah gila dengan minuman nama Milo. tak tahu la kenapa. tapi first time dia minum Milo bibir dia terus jadi besar and sexy macam Angelina Jolie. tu yang buat dia menyampah tu. dah macam suntik botox pastu tak jadi. boleh pulak bibir jadi bengkak kan. sejak tula dia takmo dah minum Milo. dia tak percaya langsung kat tagline Milo, 

 "minum Milo anda jadi sihat dan kuat!" 



Apa kejadah. tuan punya belog tak minum Milo pon dia masih kuat. mampu lagi dia nak angkat dumbell 6 kilo owner rumah dia punya tu ha walaupon pakai dua2 tangan. heee~ so tagline Milo memang sangat tidak menarik minat tuan punya belog. kadang2 patient dia kat wad ni ha mintak tolong dia bancuhkan Milo. dia akan tarik nafas dalam2 sambil bukak sachet Milo tu. sampai sudah bancuh dia tahan nafas. tengok2. sampaikan bau dia pon tuan punya belog tak sudi nak bau. huahuahua... agaknya takut hidung pulak jadik kembang and lubang hidung jadik besar sampai muat sumbat ibu jari kot. kahkahkah... pasal Milo ni la dia tak minum hot choc ke apa ke yang coklat. dia rasa macam Milo je kalo minum lain2 yang coklat tu.

Pastu tuan punya belog ni sangat la allergic dengan seafood lagi2 udang. dia kalo makan udang, pastu nanti sure macam orang tengah hyperemesis. tak paham apa itu hyperemesis?? ok, morning sickness senang cerita. =_= muntah2, boleh buat orang salah sangka. demm! tak baik tau pikir bukan2.sape2 kawen dengan aku, memang sangat jimat. tak payah la nak beli seafood seperti udang, ketam, kerang,lala apa semua bagai. memang tekak tuan punya belog tak mampu nak menelannya. tapi kalo ko beli ikan bilis, memang bertambah2 dia makan nasik. sedap tuh!!!! fevret!! hehee...

erk! besaunye udang nih!

tuan punya belog memang marah amat kalo si ibu masak udang or ketam. sebabnya dia tak boleh makan. tapi nanti kalo si ibu asek2 masak ikan bilis nanti adek beradek tuan punya belog pulak menyampah nak makan. huahuahua...tapi kalo sotong still boleh consider la..tapi bukan sotong yang besar tuh. pastu tuan punya belog bukan makan kalo orang lain masak. mesti nak si ibu. pastu mesti sambal sotong je yang makannya. yang lain tak makan. gila cerewet tuan punya belog ni kan?? huhu... 

kalo ubat pulak tuan punya belog allergic kat eye ointment Gentamycin. tuan punya belog ni kan selalu kena sakit mata. tapi kalo doc bagi Gentamycin tu bukan jadi makin baik. jadi makin terok ada la. mata habes bengkak2, pastu kulit macam burn. habis rashes semua. haish! macam mana nak baik ni? so terus stop. kat mata tuan punya belog ada macam ketumbuhan sikit. sikit je... doc advice suro pegi jumpa eye specialist untuk buat incision remove kan benda tu. tapi tuan punya belog degil takmo jumpa doc. sebab tu asek kena sakit mata. haish! lama2 buta baru tau! choooyyy!!!!! 

oklah geng! cukup2 la tu cerita pasal tuan punya belog dengan allergic nya. eh, allergic ke ngada2 tu??hehehhe....

 dah pukul 4am. nak start serve medication. tataaaa~





8 comments:

nuraitul said...

huhuhu..byk ek pantang larang myra..tak rse rugi ke terlepas sume tue..sedap tau udang ngan ketam tue..

Myung Dae said...

HAHA . Ni namenye mengada2 .. HUHU

myra anne said...

nuraitul: huhu. x terpikat lnsung kt seafood.tp family sume suka carik kedai makan tepi laut nak makan seafood fresh2. kte juz mkn ikan jela.. haha

myung dae: yeke ngada2. xleh wat maen2 woo allergic ni.bole wat mati tau.huhu

linda ismail said...

feberet saya tuh milo, seafood bagai tuh. cuma ubat tuh jer lah. saya ta reti nak telan. =,=

iKhRam said...

hahaha.. oo baru aku tau.. ada gak orang yg bibirnya bengkak minum milo..?? hahaha

aku punt ak suka minum milo dan tak sukakn baunyer pun.. tp masalah utama aku tak suka milo mungkin sebab aku sakit perut minum milo.. sebab kalau tanak buang air pun.. mesti trasa2 jugak nak ke bilik air buang air.. yg besar lak tu.. itu tak pe lagi.. yg masalahnya menghadapi keserbasalahan nak buang ke atau tidak.. tiu lagi masalah..

masalah dtg dari MILO.. hahaha

myra anne said...

linda: mmg fevret ramai org..tp kalo bg kt kte mmg x pndg sebelah mata pon.hahaha

ikhram: ko pn xske?? hahaha...geng lak! mmg x dpt cium pn bau milo. menci gile rasa...=P

Mia Deanna Sali said...

hahaha jimat2..
xyah ssh blnje seafood..
kte suke milo tp milo dlm kotak bkn milo yg org bancuh sbb milo bancuh xsedap..wekkk..
milo dlm kotak sedap tp kena sejuk xmo rase suam2 kuku nti nk muntah..
hehehehe~

myra anne said...

u nih ngade2 ni..bukan allergic. hahahah

Designed by UMIESUEstudio 2014 : MYRA ANNE