Tuesday, January 25, 2011

Mamat mata sepet memang chentahatisaya

Malam ni sumpah aku rindu gila kat mamat mata sepet nih!
nak ngarut boleh tak?
korang layan kan aje eh...
wa sayang bangat kat lu der even lu selalu kutuk wa bantut.padahal lu yang tinggi melampau2.tapi takpelah...
bila pegi shopping lu boleh tolong wa amek kan barang yang tinggi2.untung kan wa ade lu.hikhikhik...
tapi wa susah gila kalo mau belikan lu baju. wa kena pegi carik patung tinggi2 nak try fit kan untuk lu. takut kalo salah beli baju tu senteng kat lu.nasib la selalu pon lu boleh pakai. heee~

kalo pegi makan kat Kenny Rogers or Nandos wa kadang2 sengaja makan lambat2. pastu bila lu dah abes makan wa suro lu koyakkan ayam pulak untuk wa sebab lu selalu makan licin tulang ayam tu. lu selalu pesan jangan membazir. sebenarnya wa saja nak gedik2 kat lu. alaa sape jela pon lu nak layan gedik kan. wa jelaa...

dulu lu penah cakap lu suka gila wa senyum. leh bikin hati lu cair. hikhikhik..wa sumpah malu dol bila lu cakap gitu. lu penah cakap jugak lu tak suka tengok wa nangis. sebab tu eh kalo wa nangis lu cepat2 lap2 air mata wa?? mekaceh der~ kadang2 wa memang emosi. tapi wa tak penah nangis kat orang lain selain lu. lu kira manusia bertuah tau. ibu wa pon susah nak tengok wa nangis sebab wa jenis suka pendam. =)

wa suka sangat kat lu. sebab lu selalu cuba yang terbaik untuk wa. even kadang2 wa tau benda tu menyusah kan lu tapi lu stil nak buat untuk wa. wa terharu oh! contoh baru2 ni lu demam tapi lu teman gak wa jalan2 kat One Utama. lu cakap nak teman wa... mekaceh! pastu ada sekali tu lu busy keje, tapi sebab wa bising nak balik sg.buloh, lu lari jugak kejap hantar kan wa. sory tau! wa selalu susahkan lu. 

dulu2 bila wa mengidam nak makan pape, lu selalu tunaikan untuk wa. penah skali wa cakap kat lu wa tak penah makan ayamas. masa tu wa bodo2 lagi. malam tu tetiba lu datang hantar ayamas kat umah wa. siyes wa rasa nak peluk lu time tu. lu sangat2 baik!!! baru2 ni wa teringin makan mcD. lu datang jugak bawakkan wa mcD. dah lama lu tak buat camtu. sebab lu sangat busy keje carik duit. wa terharu gila lu tau tak??


Der...wa mintak maaf. sebab kadang2 wa suka marah lu sebab lu lupa nak wish monthly anniversary kat wa. wa tuduh lu lupa. tapi wa terharu gila bila lu cakap lu tak penah lupa 20hb tiap bulan.cuma lu kadang2 busy terlewat sikit nak wish. dulu lu penah kasi tau wa yang hati lu tak senang bila tak jumpa wa 20hb. yeke?? lu saje nak amek hati wa kan..huhuhu... wa ni tak guna kan? selalu je tuduh lu bukan2. =(

dari dulu sampai skang lu tak komplen pon cara wa dress up. dulu wa dress up ala budak2 poyo sebab geng2 ramai budak skaters. jadi seluar wa pon mesti mau ala baggy, gelang kat tangan haruslah banyak supaya nampak cool. bila dah masuk kolej wa tukar sikit2 ala ladies. lu still tak cakap pape. skang wa dah pandai pakai dress. lu cakap cantik! wa suka sangat. sebab dari dulu lu selalu terima wa seadanya. lu tak penah komplen pape.. dulu masa memula wa pakai shawl pon lu cakap cantik padahal muka wa time tu bolat dah macam bola. tol ke wa cantik der?? lu tak tipu kan. takpelaa.. bab ni wa memang trust lu 100%. muahahaha...

kadang2 wa selalu rasa macam lu tak peduli kat wa. macam lu tak amek berat. rupanya lu sangat protective.masa wa krisis dengan pompuan so called friend lu tu, lu memang marah gila kat wa. tapi bila wa dah explain kat lu cerita sebenarnya, lu cakap sebab tu lu tak penah cerita pasal wa kat pompuan tu. sebab tu lu tak penah kenalkan wa ngan pompuan tu. sebab lu tau pompuan tu akan buat camni kat wa. sebab lu tau pompuan tu akan sakitkan hati wa. wa tersentuh hati time tu...=_='

lu sangat bertanggungjawab. kalo keluar sama lu mesti hantar wa sampai balik depan umah. tak kira la lu penat ke ape.. lu tetap teman wa panjat tangga mengah2 naik tingkat 4 tu. kalo lu tak sempat pon lu akan tunggu sampai wa hilang dari mata lu baru lu gerak. lu nak tau, setiap kali lepas lu hantar wa balik umah, wa akan tunggu kat tingkap bilik tengok dari atas kereta lu gerak balik. dari umah wa memang nampak jalan raya depan umah tu. pastu wa tunggu sampai bunyi kete lu hilang baru wa tutup tingkap. kereta lu kan bunyi menderum2. =) 


sepanjang 6 tahun 5 bulan kita bersama nih, baru 3kali lu bagi wa bunga. 1st masa 1st anniversary kita dulu. time tu wa Form5. kita sambut kat McD Kepong je. time tu wa ada tuition. wa ingat lu bagi wa bracelet yang wa pakai sampai sekarang. bracelet tu ada ukir nama and muka kita. wa sangat suka!!! 2nd time lu bagi masa wa kat kolej tengah merajuk gila2 kat lu. lu tunggu wa depan umah nak bagi bunga tu. and 3rd time pic kat atas ni la. time before raya tahun lepas.lu cakap bilangan bunga tu sama ngan tahun kita bersama. ada enam! so sweet! lu memang tak romantik. tapi lu layan wa macam princess bila kita berdua. depan orang lu tunjuk macam lu tak heran kat wa.. apa lah lu ni!!! tapi takpelah. wa still keep falling in love with u. 

wa suka sangat bila lu bagi tahu kotak yang lu simpan barang2 kenangan kita dah sampai empat kotak. banyak tuh! wa baru tiga je. wa tau nape lu ada banyak. sebab wa kan suka buat kad handmade untuk lu. memang khas untuk lu la der! kat dunia ni mana ada kad camtu. lu je ade. tu pasal la lu simpan elok2 kan. ngeee~ lu penah sekali je buat kad untuk wa. tapi kad tu la yang buat wa menangis baca. ayat2 lu tulis memang sentap jiwa. walaupon tulisan lu burok~ hehehehe...

wa suka ngusik lu geletek2 lu. sebab lu suka berlagak konon2 tak geli padahal lu keraskan badan. hampeh. tapi sekali lu ngusik wa siap geletek2, wa gelak sakan sampai gelak takde suara and mengah2. lu memang tak beragak. gurau kasar nih! lu ingat wa member lu ke? tapi takpela. sebab wa suka.. sebab lu yang geletek. muahahahahaha...

dari mula kita kenal kita memang sehati sejawa. lu pon sedar kan. kita jarang janji nak pakai baju apa. except kalo nak attend kenduri kawen, haruslah plan kaler sedondon. tapi even tak plan kita tetap pakai baju kaler sama. masa kat tuition, dari jauh wa nampak lu pakai baju merah wa dah suka sebab haritu pon wa pakai merah. suka! suka! kadang wa pakai putih, lu pakai putih. macam time lu bagi bunga kat atas tu. kita tak plan pon nak pakai baju kaler tu tapi sama jugak at last. time besday wa tahun lepas kita pegi Genting, wa siap belikan lu baju kaler pepel konon nak sama ngan baju wa tapi masa lu datang umah amek wa..lu keluar kereta je wa dah terbeliak bijik mata tengok lu memang dah pakai pepel. skang, wa memang caya hati kita memang ada satu je. =)


harini wa cakap ngan Yaya, "sampai satu saat, kita akan cakap tak kira apa jadi kita akan stay dengan orang tu. kita akan pertahankan hubungan tu tak kira apa jadi". Syukur, i 've found u,der... lu sangat superb! lu hero hati wa. wa memang berani mati nak pertahankan lu dalam hidup wa. tapi sorry... wa tak cukup perfect. wa suka buat hati lu sakit and susah. but maybe, i like being unperfect. so that lu datang buat wa rasa sempurna. thanx, der.... =)

notakaki: wa bukan sayang lu sampai tua je. tapi sampai jasad wa terkubur pon, insyaallah lu tetap jadi orang kesayangan wa. ^_^



10 comments:

Enol said...

What a lucky person you are..And the same goes to your 'der'...May Allah bless you both... :)

myra anne said...

huhu..thanx Enol!

ni3za said...

wowww......so sweet...i loike..jg laaa leklok yer....smp ke hbgn yg sah..amin....

ni3za dh follo myra..keep in touch oke... ^^

myra anne said...

hehehe..thanx nieza. xde sweet mn pon~

nuraitul said...

comel..luahan cinta mggunakan 'lu' 'wa' ek..hehehe..cepat2 kawin tau..doa byk kali da nie..msti tahun ini tak pun tahun depan jadi nie..hehehe.. :)

myra anne said...

hahaha..mekaceh my dear nuraitul!!!
slalu ckp kt dia nak date nikah 20aug. tp sebab tahun ni bln 8 tgh pose so dh ckp nk 20112011. muahahaha... kalo xde gak tu, nuraitul tgu kte jmput thn dpn jela eh...

Anonymous said...

sweet sgt...suka bace tulisan2 yg happy mcm ni.

kadang2 mmg der tu busy,tp xbermakna der x syg or x ingat kt lu.

rasenye every secnd pun,der ingat kt lu...n rase resah gelisah sbb xleh nk teman lu.

kadang2,gurl je xpham.

ape2 pun...cepat2 kawin ye korang berdua.

myra anne said...

anonymous...terharu sgt baca komen u tuh. mekaceh ya??? doa2kan kitorang. =)

NuR 'aQiLaH said...

huwaaa huwaaa T______T


-jelesgilagila-

myra anne said...

qilah...nape jelesgilagila ni? huhu

Designed by UMIESUEstudio 2014 : MYRA ANNE