Monday, January 31, 2011

Nak tahu mana datang Gojet dan Aunty Rose???

CERITA SATU
Masa zaman aku kat kolej dulu.. aku selalu lepak atas katil kat dalam bilik dengan Cik Nana and Cik Ima. hinggakan katil tu melendut la tengah2 dia. sebabnya walaupon katil tu katil double decker besi punya, tapi sangat2 la tidak bermutu tinggi dan tidak di sukai ramai. sedangkan orang kurus punya katil pon boleh putus2 dawai dia. ha, ko jangan nak kutuk aku debab sangat pulak kan. heee~


So ade lah satu hari tu, masa tu popular ngan lagu Adam AF tu lagu Joget Lambak. kome ingat lagi lagu tu? mesti ingat kan.. kalo tak ingat pegi je google.  pastu ade la satu lirik kat korus dia camni...


"Lalalalalalalalala.....Mari BerJOGET!"

Tapi ada sorang minah ni.. alaa.. dia tu putih2 tau. cun ah jugak. dia suka kaler pink. tapi universal pon boleh katanya.. dia ada shades kesayangan dia dari Nose tu ha.. alaaa..tak kan korang tak kenal. haa, dia tu lah!
dia pulak confident nyanyi camni.

"Lalalalalalalalalala....Mari BerGOJET!"

Anda nampak perbezaannya??? sudah di bold dan di caps lock kan di situ. ahahaha.. muka dia sangat selamba ya kawan2. sampai la aku tegur kesalahan dia tuh. baru kitorang gelak terbahak2. sampai hari ni pon kalo aku teringat cerita ni mesti aku gelak sorang2.

CERITA DUA
Haritu aku pegi jumpa Cik Nana. jumpa dia nak bagi bantal comel aku tempah khas untuk dia. tu pic kat atas tu.. ha, tu la dia... oppss! sape2 nak tempah bantal comel camtu or barang2 kraf lain boleh pegi kat Belog Cik Sayunk. dia ada buat macam2. pegi je tengok contoh2 kat belog dia tu. comel weh! aku suka!

Ok, balik cerita pasal jumpa pompuan cantek ni kat KLCC. lepas penat jalan2 carik baju yang berkenan di hati si dia tapi tak jumpa2. kitorang pon decide nak pegi lepak kat taman KLCC kat luar tuh.dua2 pompuan nih perut amat lah besar. serupa enjin kereta 2.0. baru lepas makan tapi bila nak lepak kat taman mesti nak carik benda kunyah2 jugak. 

Aku: Eh, nak beli apa ni nak makan kat luar?

Cik Nana: jom kita pegi Aunty Rose kat sana tu la.

Aku: Aunty Rose? kenapa tak penah dengar pon??? *keadaan sangat musykil time nih pikir kedai apa Aunty Rose tu!*

Cik Nana: eh, apa kat sana tu. Aunty Anne's la...hehehe... <--muka selamba.

Aku: hahahahahah... ingat kan kita yang ketinggalan tak tahu apa benda Aunty Rose tu. ahahaha... <--sambung gelak berdekah2.

Cik Nana: haha.. selamba je. kita ni memang kalo nak sebut tu konfiden je... hahahah...

Tengok. sendiri yang salah, sendiri mengaku konfiden sebut walaupon salah..aku tak habis lagi gelak pasal cerita Gojet dia. dia dah tambah lagi satu pasal Aunty Rose pulak. hikhikhik...yang aku tak tahan pasal tengok muka konfiden dia tu. kalo boleh gelak berguling2 kat tengah2 KLCC tu lama dah aku buat. siyes otak aku kejang jap pikir apa kejadah Aunty rose tu. memang rasa dah macam katak bawah tempurung kalau2 ada kedai baru nama Aunty Rose tapi aku tak tahu. demm!! ahahahaha...sengal lah ini member. tapi wa tetap sayang lu! muahahaha..

So mana datang Gojet dan Aunty Rose??? mesti la datang dari Si Gojet Gojes nih...

**chill la babe. orang tua2 perangai memang gitu. kuat bebel. sabo jelaa.. +_+



6 comments:

Mia Deanna Sali said...

muahahaha!!!
malu dol..
btw tenkiu sesgt dpt bntal santek i snap dh pic bantal u i ltk dlm kete tp xupdate lg belog mood xdop la..
>___<

myra anne said...

hehehe...nnt snap bukti u tinggal bntal tu dlm kete tau!

°•.♥pAdELah:✖:pAdeLot♥.•° said...

hahaha.. s0 sweet laa membe camni...

myra anne said...

padelah: mmber kte tu mmg sweet! hahaha

Un Phat Lee said...

sweet giler.haih.nak jugak.haha

myra anne said...

phat lee: nak bantal tu ke?? ke nk kawan kte tu? hahaaha

Designed by UMIESUEstudio 2014 : MYRA ANNE