Wednesday, May 4, 2011

Day 1: 10 things about Me, Myra Anne. =)

Day one challenge!

1) Anak kedua kepada Hencik Noridin yang glemer, dan Puan Munira yang gojes! even anak kedua,tapi ramai anggap aku anak sulung bila Cik Puan Syikin ada dengan aku. +_+

2) Aku tinggal kat Sungai Buloh. sama dengan Sherah. baru tahu dia duduk Sungai Buloh jugak sebab terperasan status dia update kat FB. =) but currently aku duduk umah sewa sebab keje kat Puchong.

3) Aku dulu penah sekolah kat SMK Dato' Harun kat Tanjung Karang masa Form 1 sampai awal tahun Form 2. lepas tu pindah SMK Bandar Baru Sungai Buloh sampai habis PMR. Form 4 pulak aku masuk SMT Selangor kat Sungai Buloh. alaa.. dekat sangat dengan rumah aku sekolah teknik. bak kata kawan2 aku, aku kentut pun boleh dengar sampai sekolah. hahahahhh.. lepas SPM sambung belajar dekat kolej nursing ehem2 kat Cheras. heee~

4) Dulu aku sangat slim masa sekolah. time Form 4 and Form 5 aku tuition kat Perfection Kepong. Perfection ni dekat dengan McD. itulah salah satu punca aku jadi chomel macam sekarang. hahahahhh

5) Sekarang keje kat one of private hospital kat Puchong. keje kat Paeds Ward (Wad Kanak-kanak). So memang no wonder aku pon riang-ria macam kanak-kanak. kahkahkah..

6) Takde memiliki sebarang kenderaan sebab merasakan simpan duit untuk makan dan kawen itu adalah lebih penting dari bayar duit kereta tiap2 bulan. heee... so cara paling mudah sewa rumah paling dekat dengan tempat keje. sangat bijak! =)

7) Tak pandai jalan2 pakai weges or heels. so memang sangat kagum bila tengok pompuan berjaya jalan dengan lenggang lenggok sambil pakai weges even dalam hati "Ya Allah! kalau aku pakai camtu, sure aku duduk diam2 taknak berjalan dah!"

8) Orang pertama dalam Malaysia yang ada bantal busuk yang sangat wangi. yerp, aku tak tipu!!! siyes wangi! kahkahkah...

9) Sangat2 fobia dengan Lion Dance. that's why aku sangat tak suka bila Chinese New Year datang. tapi best sebab dapat makan limau and dapat angpau dari kawan ayah. heee~

10) Aku diam bila marah, membebel bila tak puas hati, menangis bila terasa hati, ketawa bila bahagia, senyum bila senang hati..aku sama macam orang normal yang lain. =)

Sekian. Bye!

p/s: tunggu next entry about 10 Things You Love pulak.

5 comments:

cik teynteyn said...

wangi sgt ker bantal busuk awak?

kasik sini nak bau...

hahaha

nuraitul said...

oooo..pttla dia nie riang selalu..selalu bercampur ngan kanak-kanak rupanya..msti kadang-kadang diorng konfius kan..mana satu nurse, mana satu kanak-kanak..hahaha

Myra Anne said...

teyn: brani ke nk cium bntal busuk kte?? hahahah...

nuraitul: haish! leh kompius ke besar gedabak cmni. hahahaha

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

kg saya kat parit 4 sekichan..hihih

Myra Anne said...

mizz sue: oo kt sekinchan.. kalo blk kg lalu sg buloh mai singgah umh. hee~

Designed by UMIESUEstudio 2014 : MYRA ANNE