Monday, November 14, 2011

Monday Blues: Wad macam tongkang pecah??!!??

As Salam.

Semalam patient kat wad saya cuma tiga orang. tengah busy goyang2 kaki kat kaunter tetiba dapat call untuk satu admission. ok la, ade jugak keje nak buat. biasalah kalau ada admission haruslah ada report for new admission, serve medication, check vital sign and trace result apa yang patut. boleh la buat2 busy time patient cuma ada tiga orang kan. hahahahh

Hari ni, dengan kemalasan saat masuk kerja, tiba2 ada admission tengah2 passed over report kat shift petang. oh, ini salah satu tanda petanda wad akan busy nampaknya. iya betol! bila Pediatrician datang nak review Ultrasound punya result pada pukul 4ptg, itu memang tanda yang pelik sebab doctor tu memang tak penah ada kat wad time2 macam tu ya. dia cuma akan datang awal pagi and malam lepas pukul 10. dia nak transfer new patient dia tu ke Paeds Surgeon hospital lain. aku pon busy layan dia call sana sini. Call Sunway,Sime Darby Medical Center, Gleneagles.. semua Paeds Surgeon dorang tak dapat di contact. At last dapat refer case ni pegi Pantai Bangsar. yeay!!! setel yang ni.

tapi tetiba admission case ENT pulak tak sempat2 nak masuk. nak pegi OT sebab ada hemorrhage after done tonsillectomy last week. oh, tengah busy2 yang amat tu la tetiba infusion pump beeping menandakan drip dah habis, call bell sana sini, patient nak discharge,anaesthetic datang nak set line. jadi nya mana yang ada kat tangan di campak je barang tu ke sana sini. jadi la wad macam tongkang pecah. tengah busy tak cukup tangan tu la pulak Customer Care call nak hantar another admission. eh, hello!!! kami cuma ada dua staff ye. tangan n kaki kitorang masing2 ada dua je. so bergaduh tarik2 muka pulak dengan Customer Care.

hari ni sesape yang carik pasal memang wrong time la sebab tetiba period pain kan. kalau tengah period pain memang pompuan tetiba jugak jadi garang. mintak ampun sesape yang kena sembur dengan aku. hahahahh.. sape suroh cari pasal kan.

Sekian.

Tata..

* nak buat entry Monday Blues every Monday. nak story pasal apa yang jadi kat hari Isnin aku. so semangat la sikit nak update blog. korang pon boleh buat jugak. tapi kreditkan kat aku ye? hahaahhh


ini di saat wad tengah free. 
sempat pegi culik baby comel kat nursery, snap pic and letak dia elok2 balik.
=D

2 comments:

wanyf said...

oke.jeles.babay comel!

Myra Anne said...

wanyf: yg pgang tu comel x? hee

Designed by UMIESUEstudio 2014 : MYRA ANNE