Monday, January 3, 2011

Awal2 tahun lagi dah sakit. =(

Di awal tahun yang mulia ni...
kira hari ni aku 1st day keje la tahun baru ni. 
tapi....














sape sangka??
migrain semalam terbawak2 sampai hari ni.
saya pegi keje dengan kepala melayang2,denyut2..
dan sangat sensitif pada cahaya.
mata dah merah n bengkak.
tak larat nak bukak pon.
rasa nak muntah jugak
nak serve medication pon tak larat.
terus amek keputusan nak pegi jumpa Medical Officer.

jumpa kawan aku kat ER.
dia nak belawak ngan aku pulak.
tapi tengok aku yang betul2 sakit terus dia serius.

masa check tetibe abes sume aku nak speaking.
apekah???

nurse: ko kenapa ni?

aku: migrain.

nurse: sejak bila start ni?

aku: yesterday.

nurse: sebelah mana yg efek?

aku: right side.

nurse: ada rasa nak muntah??

aku: yup, nauseated.

tetibe time sakit jawapan sume nak dalam bahasa inggeris.
aku pon tak paham.
mungkin migrain ni efek kat otak aku.
baik. dah dapat MC kene rehat.
nak tido sampai matahari dah tenggelam balik.
Zzzzzz...

5 comments:

Afiefah Safieni said...

hahahahah..
boleh pulak macamtu..
maybe migrain inggeris menyerang kot..

myra anne said...

hahaha..tu la psl.ngade2 tol. slalu nk speaking sepatah pon ssh. tgu dpt patient x pndai ckp malay br hebat speaking. ni time mgrain x pasal2 nk speaking lak.

nuraitul said...

huhuhu..tetba leh terckp omputih lak ek..sian myra ek..mam ubat tau..arehat secukupnya..

.::WaNiE::. said...

eeeiii kalau migrain mmg sakit kan?

wani pun salu right side

myra anne said...

nuraitul : thanx yang! tula..tetibe nk speaking la kn. meby otak bahagian yg speaking2 teractivate lak time mgrain. hahaha

wanie: mmg sakit sgt! kalo bgn bejalan tu rasa cm nk pecah je kepala.

Designed by UMIESUEstudio 2014 : MYRA ANNE