Thursday, April 28, 2011

Beza dating dulu-dulu dengan sekarang.

Salam.

Bila dah couple lama2, mesti banyak perubahan dalam hubungan korang kan?? tak payah la expect yang hubungan tu akan sama macam korang mula2 couple. bila usia dah makin meningkat, sikap and perangai masing2 pun mesti dah berubah kan?? betul ke tak aku cakap ni? huhuhu... ni aku cakap berdasarkan pengalaman aku dengan hencik lebah la. kalo pengalaman korang lain, baca aje apa aku nak tulis ya?

Dulu.
  • keluar dating naik tren. keluar rumah awal2 pagi. sebab nak jalan2 sampai petang.
  • pegi shopping mall. paling senang pegi Mid Valley. tren terus sampai sana.
  • pusing2 satu mall. semua kedai nak masuk. pastu pegi tengok wayang, makan, main bowling.
  • lepas makan, jalan2 lagi. even kaki penat. tapi hati gumbira. jalan dengan kekasih. =)
  • bila penat, duduk sekejap kat tempat duduk yang disediakan.
  • lepas tu sambung jalan lagi dah petang baru balik. 
  • kena himpit dalam tren. kalo sampai umah lambat, bagi alasan kat ayah tren penuh. tak dapat naik. tapi sebenarnya keluar dari Mid Valley memang dah lambat. =)
  • kalau kata nak pegi Jalan TAR, lepas ronda kat Jalan TAR pastu mesti pusing2 sampai ke Sogo, Maju Junction.. tak rasa letih pon. =)
  • lepas tu melilau carik tempat makan. dulu kan takde transpot. so jalan jela kemana2 pon.
  • bila dah pukul 6,kelam kabut pegi kat tren. kena sampai umah before kol 7.
Sekarang.
  • selalu keluar lepas Asar. tak penah dah keluar dari awal pagi. paling awal pun lepas Zohor.
  • before keluar message dulu tanya nak pegi mana.
  • kalo kata nak tengok wayang, terus pegi Mid Valley, beratur beli tiket, sementara tunggu time nak masuk wayang, pegi isi perut dengan makanan ringan2 dulu. ringan jugak la bila makan Carl's Junior share satu burger dua orang. =) lepas makan terus masuk wayang.
  • lepas habis wayang terus keluar dari Mid Valley.
  • singgah kedai makan area rumah sewa, makan, lepas tu terus balik.
  • kalau nak pegi cuci mata kat Jalan TAR, pegi je..dapat shawl yang berkenan satu, terus balik.
  • kalau keluar sebab plan nak makan sama, lepas makan terus balik.
  • kalau cakap nak beli baju, lepas beli baju plan cepat2 nak pegi makan or tengok wayang. lepas tengok wayang or makan, lepas tu terus balik.
  • even ada can nak overnite sebab duduk sendiri tanpa ibu ayah, tapi still balik umah awal. selalu pukul 10lebih dah sampai umah.
  • kalau tengok midnight movie pon..keluar umah terus pegi tengok wayang,lepas tu terus balik.
Haaaa... korang nampak apa bezanya dulu2 dengan sekarang?? dulu2 selalu menghabiskan masa melilau jalan sana sini. bape puluh kali tawaf shopping complex pon tak bosan. konon jalan dengan kekasih. sekarang, lepas pegi mana takde buang masa dah. terus balik umah. masih jugak jalan dengan kekasih. tapi waktu dah dipendekkan. kenapa?? alasan paling best.

"Jom ah balik. esok keje."

Nyampah aku.

itu baru beza dulu dan sekarang. belum masa depan lagi. masa depan agaknya tak dating dah kot. duduk umah je. hahahhhh

ehh?? apa kaitan dengan Lisa Surihani??

p/s: Cik Nana pon sekarang rasa pengalaman yang sama. dah tak sama macam zaman dulu2 kan babe? =)

12 comments:

Mia Deanna Sali said...

hahaha btol2!!!dulu laen sekarang laen..everything akan berubah..

Halimatun Sa'adiah said...

same la xtvt kte dating mse dulu2...
cume skang da x dating je...
huhuhuu

Heidi Shafiq said...

dulu aku dating 2-3 kali setahun.. skrg 3-4 kali.. hehe.. sadis kan..

Myra Anne said...

nana: xde yg akan kekal sama..huhu

matun: loh..nape xde dating dh? meh la kte date sesama..

HS: xpe..asalkan setia n cinta spenuh hati. =)

ainaa said...

setuju sgt lah..... even sama ah alasan tdo awal esk keje... huhuhuhu

Myra Anne said...

ainaa: hahaha..ramai rupenye rs bnda yg same..

little Nightingale said...

betol2.. tp citer sy terbalik, dlu xde rse cm 2, dlu xheran sgt, skrg nak berenggang kejap pon kene tipu2 die dulu.. bila nak dating ngan kawan, die pon sebuk nak ikot, bila xnk ajak, merajuk... lelaki.. dalam bunga ada taman. nmpak jaa rock tp???

Myra Anne said...

kes jeles ah tu kalo kua ngan member2..*_*

p.e.y.u.z. said...

haha.sebenarnya sape yang berubah? laki atau perempuan? lagi sadis kan kalau dua-dua ego. dua-dua taknak stat ajak kua.maca tu jelah sampai kawin nanti sebab ego gilerrr

Myra Anne said...

peyuz: x pasan sape yg berubah.. sbb masing2 dah besar. hahahhh

AwinLaLaLa said...

sama laa... tp awin x naik tren.. dulo naik bus transnasional g kk... hahahahaha!!!! smpai kenai dgn pakcik bus laa! hahahahah xD
skang ni x main laa bus2....
kk png sejam stgh je... lalalala~
*belagak pula kan hahaha!*

g KL je masih naik bus xP hahahaha!

Myra Anne said...

awin: hahahahhh..dlu ktorg naek tren je g mane2. ble dh ade moto, naek moto... bile dh ade kete, jmp makin kejap lak..g mane2 je trus blk. xde jln2 cm dlu.huhu

Designed by UMIESUEstudio 2014 : MYRA ANNE