Sunday, May 8, 2011

Keje orang asek nak carik pasal dengan aku.

Salam.

Semalam lepas balik keje pagi aku buat keputusan untuk pegi bersiar2 kat Jalan TAR and Sogo demi mencari baju and shawl baru kat pasaran. hahahahhh..takde terbaru sangat la kalau aku beli plain pashmina fevret aku kan. dah berabad kot benda tu. hee~

Setelah menge"text" semua kawan2 yang ada untuk diajak shopping dengan menjanjikan penat sebagai upah, semua menolak dengan penuh lemah lembut. hahahahhh.. last sekali aku ajak senior aku kat tempat keje Kak Azriena untuk teman aku. nasib dia tak bagi alasan nak dating ngan tunang. kalo tak, aku nekad jugak pegi sorang2. huhu...

Sampai2 je terus pegi foodcourt Sogo. lapo gila weh! masa tu dah pukul5. aku last makan breakfast pagi tu je. lepas makan terus pegi beli hadiah untuk baby Zarif yang comel anak ateh hencik lebah. eh, mana ko tahu baby tu comel? ko tak jumpa pon lagik. hey, nama pon baby mesti la comel kan?? hahahahh..sempat bermonolog.

Then pusing2 pegi survey perfume untuk buat barang hantaran nanti. ok, mahal. jom pegi Jalan TAR. huhu... setelah bersesak2 berhimpit2 macam sardin berjaya beli pashmina kaler kunen and biru. sempat jugak rembat baju RM20 ala2 punjabi punya style. dah ar cotton. rasa macam best! terus hamek kaler fevret ijau lumut.

Balik amek Putra pegi Pasar Seni. tunggu bus balik Puchong kat bawah Pasar Seni tu. agak2 dari jam 8-9 jugak la kitorang tunggu. lama gila bai!!! aku memang macam nak mengamok dah kat situ. woi! mana pegi Rapid KL yang konon Rapid sangat tu. makin lama,makin ramai yang datang. yang penuh, dengan bangla and  pak hitam. dari tengah tunggu lagi memang aku hangin dengan bangla kurang ajar ni. bila ada kawan2 dorang datang je, terus pegi potong q ke depan sekali tempat kawan dia tengah tunggu. aku yang hot ni cakap la.

"Hah, mana lagi kawan2 ko? meh ajak semua pegi depan. kurang ajar betol!!"

Tak tahu la dorang paham ke tak. bila bus sampai aku buat keputusan nak guna touch n go je sebab nak rebut sit. aku memang penat gila weh. kaki rasa macam nak pecah. yang si bangla ni pulak pegi cop semua tempat kat sit rapid tu untuk geng2 dia. aku yang tengah bengang lagi hot terus buat muka garang duduk kat sit yang dorang tak sempat nak reserve tu. aku letak beg kat sebelah sit aku nak tunggu kawan aku yang tengah bayar tiket tu sampai. sekali ada sorang bangla yang duduk depan aku ni panggil suruh aku angkat beg tu. dia nak reserve untuk kawan dia. kepala hanggok ko!! aku buat bodoh. sekali kawan dia ni sampai terus aje nak duduk sebelah aku tempat aku letak beg tu kan. memang aku panas la.

"Hey,aku ada kawan nak duduk kat sini!" dengan suara hot aku.

terus dia buat muka tak puas hati pastu bangun pegi duduk kat lantai bus tu. aku memang macam nak cakap je.

"Itulah tempat terbaek untuk orang2 yang kurang ajar macam ko!"

Hish pantang betul aku orang2 macam ni tau! apa ko ingat ni bus masa zaman sekolah kau dulu nak cop habis  semua tempat duduk untuk kawan2 ko??? ko bayangkan ada dekat 12 sit dalam bus tu dorang sebok cop2 untuk member. satu sit yang aku reserve kat sebelah aku ni pon dorang nak amek memang takde la kan!!! bangang! dah la dengan perangai kurang ajar ko yang tak semenggah tu lagi. memang aku takde tolak ansur la . lepas tu yang duduk atas lantai tu dengan bangga pasang video lagu hindustan kat henpon sampai volume tahap max. grrrrr!!!!! tak bertamadun langsung la dorang ni!

Bongok.

Bye!

p/s: please respect others!!!!

3 comments:

Anonymous said...

sebenarnya dorang jakun kot naik bas..kat negara dorang duk atas bumbung naik bas..duduk nagara org tp x reti hormat..

Princess DiCaprio said...

eee.. mmg patut kne sound.. klu ader magik, mmg mintak ilang je diorang nih...

Myra Anne said...

anon: meby kot..tp mmg bengang la wat prangai cmtu kn..

princess: tu ah!! buat skt ati org je.

Designed by UMIESUEstudio 2014 : MYRA ANNE