Monday, September 26, 2011

Saat-saat disaster bagi seorang perempuan

As Salam.

Hari ni aku nak cerita pasal saat-saat disaster bagi seorang perempuan atau senang cerita saat disaster bagi perempuan bernama Myra Anne. hee..=)

1) di sebab kan aku ni memang pakai shawl, so memang banyak la jarum peniti di perlukan untuk bagi shawl ni statik atas kepala. banyak x banyak sangat la..dalam 2-3 jarum peniti tu perlu ada. tapi kalo tetibe tengah2 touch-up balik, satu jarum hilang...oh, memang disaster!!!

2) bila aku balik Sg.Buloh, time dah bersiap cantik2 nak keluar jenjalan tengok2 wedges aku habis semua tertinggal kat Puchong. arghhh!!! wedges Cik Puan Syikin pulak tinggi melampau. tak dapat pinjam. last2 kena pakai slipper yang ala2 wedges. oh, memang disaster!!!

3) bila kena kerja double shift time menses say hallo, tengok2 spare pad dalam beg dah habis. pastu senggugut pon datang tak tentu arah. kepala migrain tetiba. oh, memang disaster!!!

4) bila nak keluar jenjalan, dah habis selongkar satu almari carik baju yang sesuai. tapi tak jumpa.
"eh, baju ni dah pakai minggu lepas"
"eh, masa keluar aritu ada snap pic pakai baju ni. no..no.."
"eh, baju ni plan nak pakai time keluar ngan hencik lebah nanti."
pastu tak jadi keluar dengan alasan takde baju. padahal atas katil dah sepah2 ngan macam2 baju. oh, memang disaster!!!

5) time hati penuh semangat nak pegi shopping beli baju yang dah survey bape bulan lepas, lepas masuk gaji je tolak hutang sana sini, tengok2 bajet shopping dah berkurangan. tangguh beli baju tu bulan depan jela. oh, memang disaster!!!

sekian saat-saat paling disaster bagi saya. tak tahu la bagi korang. hahahahhh...

Tataa...

4 comments:

nuraitul said...

hahaha..pkoknya..pempuan mmg slalu stress..walaupun hal yg kecik..
kan kan kan..

Myra Anne said...

tau xpe..hahahaha

NiNaHaMdAn said...

hehehehe...mcm2 hal ada...

Myra Anne said...

nina: hahaha..mmg pon..

Designed by UMIESUEstudio 2014 : MYRA ANNE