Wednesday, October 12, 2011

Cerita pasal Bedak.

As Salam.

Ok, di sebabkan lama tak update ini belog, aku pon gatal tangan la nak update even cerita kali ni entah apa2. ini cerita pasal seorang perempuan dengan bedak-bedaknya. seperti yang semua orang tahu, makhluk bernama perempuan ni memang complicated sikit. sometimes benda mudah pon boleh jadi serabut.

ni aku nak tunjuk contoh paling simple la.. pasal BEDAK.


huhh!! banyak nye bedak. ok, mari baca rasionalnya penggunaan bedak-bedak ni.

1) Disney Eskulin Kids: bedak ni sangat wangi! bau dia buat diri terasa comel dan disayangi. *ok,frasa tu sangat melampau. +_+ di pakai before tido dengan harapan pagi2 bangun masih bau macam baby.

2) Johnson's baby powder Blossoms: pakai kat muka time nak pegi keje sebab bedak ni sangat lembut. tak rasa kasar bila pakai kat muka.

3) Johnson's baby powder: yang ni bedak basic je pakai tiap2 ari kat badan. bau pon macam baby. hee..=)

4) Pureen Pure Cornstach: bedak ni pakai ikot mood. tapi bedak ni macam kasar sikit. bila sapu, kat tangan masih melekat2 tapi bau tetap bau baby. hehee..

5) Dettol Menthol: bedak ni pakai bila nak buat aktiviti luar yang banyak keluar peluh. memang terbaik. badan rasa kering je... tak rasa berlengas sangat. kalau yang 1st time pakai tu, memang badan rasa sejuk. nama pon Menthol kan. huhuu

6) Agnesia: bedak ni pakai bila ade allergic gatal2 sana sini. bagus jugak bedak ni. tapi dia cam bedak Pureen tu jugak. bila pakai masih melekat2 kat tangan and bedak ni cam kasar sikit. =)

Amacam?? complicated tak perempuan ni?? hahaha... sebenarnya ni cerita pasal perempuan tuan punya belog ni la. haisshhh!! habis la nanti hencik lebah pening kepala bila kawen. banyak sangat bedak atas makeup table. tu belum cerita pasal sandle lagi. ada sandle nak pakai pegi kedai depan, ada sliper nak pakai pegi jalan, ada sliper nak pakai pegi swimming pool, ada sandle nak pakai dengan jeans, ada sandle nak pakai dengan skirt. ok, macam-macam sangat kan?? hahahahahahahahhhh. *eh,apasal nak gelak jahat ni? 


kalau lelaki, satu bedak boleh pakai anytime. satu slipper boleh pakai pegi mana2. habis cerita. betol tak?


Tataa..

7 comments:

nuraitul said...

itu bkn cerewat nmanya myra..tue nmanya teliti..ade pengkhususan dia..baru teratur..hehehe..

aleeyaqaisara said...

betol tuh..heheh..suar p cafe len..p makan len..p jalan len..p dating len..kehkeh..

Myra Anne said...

nuraitul: hahaha..tol2!! tapi lelaki tgk mst pening kan? hee..

Myra Anne said...

aleeyaqaisara: hahaha..sama jela dah nama nye pompuan kan...

✿ nurulfatin ✿ said...

mak ai.. bnyk nyer koleksi bedak. saya pn ada yg blossom tue. wangi sgt ^.<

Myra Anne said...

fatin: hahaha..tiap2 bedak lain2 kegunaan..

Anonymous said...

waahh. 6 bedak? special btl nih. laki2 cukup 1 bedak utk segala event.he2

Designed by UMIESUEstudio 2014 : MYRA ANNE