Monday, February 25, 2013

Cantik dan sihat dengan GLA complex Shaklee

Assalamualaikum.

Hari ni nak celoteh pasal GLA Complex Shaklee. mari-mari kumpul sanak sedara depan laptop or PC or tab or ipad korang tu baca sama-sama pasal GLA ni. =P



GLA atau gamma linoleic acid adalah sejenis asid lemak Omega-6 yang badan kita gunakan untuk membentuk prostaglandin iaitu sejenis bahan yang membantu badan mengawalatur proses2 badan yang normal. GLA Complex Shaklee ni merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi GLA, linoleic acid (LA), minyak bunga matahari (EPO) dan Vit E.

Haaa...mesti korang tertanya-tanya apa bagusnya GLA ni kan??

Kebaikan dan khasiat GLA Shaklee:

  • membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • melegakan PMS.
  • membantu dalam menangani menopous.
  • memperbaiki masalah prostat lelaki dan kerap kencing.
  • menguatkan dinding arteri.
  • kurangkan skin inflammation,eczema dan kulit kering.
  • menguatkan kuku dan rambut.
  • melegakan simptom akibat rheumatoid arthritis.
  • menghalang komplikasi diabetes.
  • memperbaiki tekstur rambut.
  • menguatkan sistem imun badan 
  • menghalang tekanan darah tinggi.
  • membantu meningkatkan kesuburan bagi mereka yang cuba hamil.
  • membantu mengecutkan cysts.
Jadi lepas tahu kebaikan GLA Shaklee ni, siapa calon-calon terbaik untuk menggunakan GLA Shaklee ni??
  • Pesakit diabetes , hypertension , sakit jantung
  • Pesakit arthritis
  • Orang yang mempunyai masalah osteoporosis
  • Perempuan yang mengalami masalah PMS yang teruk
  • Alahan
  • Ketagihan alkohol.
Tapi bagi ibu mengandung adalah dilarang mengambil GLA sebab akan merosakkan janin dan mencetuskan kelahiran pra-matang. begitu jugak dengan yang ada masalah sawan. GLA yang tinggi akan meningkatkan risiko sawan.

Nampak macam best kan?? jadi, apa salahnya mencuba GLA ni instead of using EPO. sebab GLA ni sendiri adalah bahan penting yang diekstrak dari EPO yang banyak membantu dalam permasalahan wanita selama ni.


Kalau berminat nak cuba, boleh email : nensa_clarabelle35@yahoo.com
Atau boleh call or whatsapp : 019 6035169

Free consultation for my customer. =)

**These statements have not been evaluated by the Food and Drugs Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.




No comments:

Designed by UMIESUEstudio 2014 : MYRA ANNE