Tuesday, April 30, 2013

My DIY mini pelamin for engagement

Assalamualaikum.

Mini pelamin ni adalah permintaan ibu aku sendiri. setiap kali aku balik dia akan suruh aku carik bridal boutique untuk sewa mini pelamin.. disebabkan kesian tengok ibu aku berharap sangat aku pon decide nak DIY sendiri mini pelamin aku nih. 

Just letak backdrop, sofa kecik and hiasan bunga + frame kat tepi, kain bulu2 utk dijadikan alas. backdrop,bantal and kain bulu tu aku sewa kat kawan aku je si Masitah. sebab dia memang sediakan barang2 sewaan untuk mini pelamin ni.mula2 aku ingat nak sewa kerusi kat bridal boutique. tapi kawan ucu aku tetiba offer untuk pinjam saja kerusi kat rumah dia sebab rumah dia memang konsep english style. banyak kerusi cantik2 kat rumah dia. aku pon pinjam jela. dah jimat kat situ kan? hehehee...


frame tu hadiah dari housemate, Hidayah.

dah tempah awal2. so date tu memang tak boleh tukar dah. huhu

bunga yang di gubah Cik Ida.

simple saja. tapi aku puas hati. =)



disebabkan tak sempat nak buat ala2 photobooth props tu, aku just cuci gambar, lekat kat batang chopstick  and letak je dalam balang ni. sebenarnya lupa beli lilin jugak untuk letak dalam balang ni. hehehe. tu yang ganti dengan gambar.

Kos untuk mini pelamin ni tak sampai RM 150 pon. huhuu. so jimat kan? dari sewa sampai RM300-400.

Ok lah. babai!






6 comments:

Nini Mohd said...

memang jimat kalau DIY pelamin sendiri.
cuma kena keje lebih sket la.
i pelamin tunang & sanding semua DIY jer.
penat macam ape dah.
xpe la, yg penting puas hati. ;)

http://ninimohd.blogspot.com

Myra Anne said...

nini: puas hati kan kak..sbb sume buat sendiri. walaupun la penat cam hape jee...

Schajar McFlurry said...

pelamin diy. banyaknyer yang sis diy sendiri~! nice3...

Myra Anne said...

schajar: buat sendiri jimat kos yang..hehehe

ainny amin said...

leh tnya kt mna ek beli alas yg berbulu2 tu.huhu

Myra Anne said...

ainny: tu sewa dari kawan je..heheh..

Designed by UMIESUEstudio 2014 : MYRA ANNE