Friday, January 9, 2015

Jadi surirumah best ke?


Dulu selalu cakap dalam hati, bila ada anak nanti, nak jadi working at home mother. Lebih senang hati tengok anak membesar depan mata. Tak perlu hantar kat orang, tanggung risiko macam2 bila hantar kat nursery, or baby sitter.

Tapi tak sempat ada anak, dah resigned sebab masalah kesihatan. The first day I woke up after menyandang gelaran housewife, I was smiling. Tengok hencik lebah kat sisi, Allahu..bahagianya rasa.

Bahagia sangat bila...

dapat tengok dia pergi kerja setiap pagi.
dapat tunggu dia balik kerja.
dapat masak untuk dia setiap hari.
tak perlu kelam kabut masak dan cuci baju sebab nak pergi kerja
dapat join family gathering setiap kali
tak perlu susah payah plan cuti berbulan awal dengan family.
boleh pergi dating setiap Ahad.

Semoga Tuhan murahkan rezeki kami suami isteri. Amin.
Duduk kat rumah memang best! Cuma tak boleh nak bangun lewat sangat la malu kat MIL. hahahahhh.

Till then.

XOXOXOXO

2 comments:

nik ros said...

bestnyer dapat jadi suri rumah. teringin tapi kena hold dulu niat tu..hihi

Myra Anne said...

nik ros: semoga dipermudahkan.. =)

Designed by UMIESUEstudio 2014 : MYRA ANNE