Wednesday, March 25, 2015

Masalah suami berdengkur?

Assalamualaikum.

Korang yang baru kahwin mesti terkejut beruk tiba-tiba dengar bunyi dah serupa serombong kapal laut kan? Stress? Nak manja-manja tidur celah ketiak laki tapi tak dapat tahan bunyi dengkuran. Ehehehe.. Jangan risau. Daku pun pernah mengalami masalah serupa. It's a normal thing la weh. Perempuan pun ada jugak berdengkur. Kalau dah penat kerja seharian tu, memang letak kepala je terus akan ada bunyi kapal. Hencik lebah pernah record video lagi aku berdengkur. Nak buat macam mana. Luar kesedaran. Hehehe..



Tips untuk menghadapi masalah ni. Senang je.. =)

1) Galakkan suami tidur mengiring ke kanan
- Posisi terlentang semasa tidur akan menyempitkan laluan udara dan menyumbang ke arah bunyi dengkur. Posisi ni jugak paling mujarab aku rasa sebab aku dah apply kat diri sendiri and hencik lebah.

2) Hidu wap air panas sebelum tidur
- Cara ni dapat mencairkan lendir yang ada dalam hidung kita dan melegakan hidung tersumbat. Boleh jugak cuba cara basahkan kain dengan air panas, bila dah suam sikit letak kat muka dan sedut wap air tu. Kalau korang tahan time kain tu panas-panas terus letak boleh jugak. Heheh..

3) Kurangkan berat badan
- Jika berat badan berkurang, akan membantu masalah dengkuran ni.

4) Habuk
- Bersihkan habuk dalam bilik. Sentiasa gantikan cadar dan sarung bantal supaya habuk tak terlekat. Habuk akan menyebabkan kita susah bernafas dan menyebabkan kita susah bernafas.

Senang je kan. Tapi kalau time tidur tu memang menggila plak laki korang berdengkur, cara paling mudah adalah tips nombor 1 tu. Korang turn je laki korang ke kiri atau kanan. Yang afdal kanan la.. sure lepas tu bunyi dengkur kurang.



Lagi satu, aku nak share. Pengambilan Vitamin E ni memang sangat-sangat berguna untuk bantu masalah dengkur ni. Sebab aku memang perasan ye perubahan laki aku sendiri. Tu yang boleh gebang kat korang. Tapi ni fakta la bukan auta. =P

Kelebihan Vitamin E untuk masalah dengkur:
- mengandungi antioksida dan membantu proses pengangkutan oksigen dalam darah. Vitamin E membolehkan Haemoglobin dalam darah merah membawa oksigen ke seluruh tubuh dengan efisien. Jadi bila oksigen dalam darah mencukupi, saluran pernafasan kita pun bertambah improve dan mengurangkan masalah dengkur.

Hebat kan? 1 biji Vitamin E sehari, masalah dengkur pun berkurang. Yeayyy!!!!

Dalam 1 botol ada 120 biji. Tahan hingga 4 bulan. DAEBAKKKK! =)


1 botol ni RM 149 je. Harga before 6% GST. Kalau nak harga lagi best meh whatsapp kita. Harga cecah lantai aku bagi. Harga kasih sayang untuk isteri-isteri yang willing berkorban apa sahaja untuk laki dia. =) Cepat whatsapp tau!

Whatsapp : +60196035169



2 comments:

lynndamya said...

Salam, hahaha sy belum kahwin, mujur bace entry ni, tau dah nak buat apa nnti klw dia bdengkur~ hahaha!

Myra Anne said...

lynndamya : jarang sangat laki tak snoring. hahah.. tp boleh apply tips ni untuk kurang kan snoring. plg best makan vit E tu. selain kulit cantik, dengkur pon kurang.. =)

Designed by UMIESUEstudio 2014 : MYRA ANNE