Wednesday, November 11, 2015

Muslimah Shirts for Hijabistas

Assalamualaikum!

Haa.. disebabkan sekarang ni Myra suka sangat pakai tshirt muslimah, maka entry hari ni adalah khas untuk cerita pasal "Muslimah Shirts" je.. =)


Zaman sekarang ni wanita muslimah pon dah boleh bergaya macam-macam tau. Sebab sekarang banyak fesyen moden muslimah kat pasaran yang sesuai mengikut prinsip Islam. Of course bajunya mesti loose dan labuh menutup punggung but still menawan dan boleh dipakai secara stylo. Siapa kata "Muslimah Shirts" tak boleh dipakai untuk gaya casual atau majlis formal? Ada tiga Muslimah Shirt for Hijabistas (sila klik link) yang wajib semua wanita ada dalam wardrobe untuk kelihatan gorgeous head-to-toe macam Myra. Trust me! =P

Jom check it out!

1. The Simple White

Simple white ni PERLU ADA sebab selain boleh pakai pergi kerja, kita boleh jugak pakai ke majlis-majlis or even casual day out sebab simple white shirt TAKKAN PERNAH akan menampakkan korang jadi outdated dalam berfesyen. Kita boleh match dengan Palazzo atau maxi skirts for the PERFECT MUSLIMAH LOOK yet sophisticated.


Dipakai dengan maxi skirt. Sesuai untuk ke majlis-majlis.

match bersama palazzo untuk gaya santai tapi tetap nampak classy.

2. The Feminine Flare Top

Untuk gaya muslimah yang sweet tapi elegant you all boleh try flare design ni. Sebab flare design adalah gaya yang effortless but still bring the soft side out of you. Macam Myra kan, kalau pakai jenis flare top ni mesti feeling-feeling anggun. Extra credit untuk flare top ni jugak sebab bagi yang berbadan comel macam Myra, kalau digayakan dengan betul, mesti akan menampakkan korang slim sikit. hehehe..


3. Trendy Jumpers

Ok, untuk muslimah  yang suka gaya trendy tapi still sopan bertutup, trendy jumper blouses ni memang akan menyerlahkan younger side of yours. Trendy jumpers ni boleh mix and match dengan any headscarves atau kasut untuk lebih gaya stylo dan hipster. Gaya ni memang tengah in kat luar sana. Pergi mana-mana pon akan jumpa dengan wanita yang berfesyen macam ni. Nampak simple tapi still looks confidence.



Ok, ini tiga gaya wajib ada untuk semua hijabista. Next time, Myra tepek OOTD Myra dengan muslimah shirts ni untuk korang. Tapi before tu kena shopping dulu baju baruuuuu.. baru best nak OOTD. Hahahahahh. Alasan sangat kannnn??

Till then.

Babai.

***pic semua adalah sumber dari Google.




No comments:

Designed by UMIESUEstudio 2014 : MYRA ANNE