Tuesday, December 29, 2015

Cut Steakhouse & Burgers by Chef Zubir

Assalamualaikum. 

Pada date 19 Dec 2015 hari tu, aku and hencik lebah merasa la makan kat restoran baru Chef Zubir masa hari pembukaan. Restoran The Cut Steakhouse and Burgers di Star Avenue. Star Avenue ni kat mana? Haa, tempat ni kat area Subang. Waze jela senang. hehehe..

Bos hencik lebah yang belanja makan sebab company diorang yang buat kedai Chef Zubir ni. Maka, aku pon dengan senang hati la pergi kan? Dah nama pon makan free.. =P

Ni mushroom soup + garlic bread
Hemmm.. i don't really like it tapi anak-anak kawan hencik lebah 
lajuuuuu je makan termasuk baby 6 bulan. hehehe..

Rasanya ini Spaghetti Carbonara kot.
Sorry! Menu dah di order siap2 oleh bos hencik lebah so kitorang tinggal makan je.  
So tak sure apa exact nama setiap menu ni. hehehe..
Yang ni sedap, cuma tawar sikit. Bila gigit ayam tu baru rasa sedap dia.

Nachos time! Ok, not bad. Rasanya nachos sama je rasanya kat mana-mana pon eh? 

Yang ni macam Potato Cheesyball.Sedapppp!

Ni Caesar Salad je tapi sedap. =P

Ribssssssssseeeedapppppp!
Gitewww. hahahha, Aku ni bukan penggemar ribs ke beef steak ke.. 
tapi yang ni seriously sedap.
Lembut and gravy dia pon best!

Ayam ni tak tau la masak apa. Gravy dia sedap tapi sebab ayam ni macam half cooked so aku rasa sikit je.. =(

Yang ni biasa-biasa jela menu dia tapi of course sedap. hehhee..

Dah habis makan, mestilah kena ada ice cream. Nyummms!

And....
"Chef, jom selfie!"

Ok, tu je food review untuk restoran ni. Boleh pergi cuba sendiri. Tapi kalau pergi steakhouse, jangan la order pasta pulak kan. Kena la rasa apa specialty dia. Ni alamat dia.

Cut Steakhouse & Burgers by Chef Zubir
L1-04,
No.3, Jalan Zuhal U5/179,
Pusat Komersial Arena Bintang,
Seksyen U5, 40150 Shah Alam,
Selangor.

Till then guys!




No comments:

Designed by UMIESUEstudio 2014 : MYRA ANNE