Wednesday, January 6, 2016

Sakit Lutut dan Vivix

Assalamualaikum.

Hari ni duduk rumah diam-diam. Pagi tadi dah beria masak untuk bento hencik lebah. Lepas tu pergi kedai beli barang masak. Tengahari sampai petang kita buat kerja-kerja online dan kerja rumah je. =)



Ni nak cerita kisah setahun lebih lalu. Start June 2014 saya mula menderita sakit lutut lepas injured masa mandi laut di Pulau Pangkor. Pernah sampai menangis nak tidur sebab sakit sangat berdenyut-denyut. Esoknya akibat tak tahan sangat terus jumpa doctor. Doc memang suggest buat xray dan resultnya memang kepala lutut ku injured. Dia tersenget la pulak. So bila berjalan dia akan keluar bunyi meletup-letup.

Tu belum drive lagi. Asal balik kerja je sure kaki bengkak. Nak naik tangga pon susah. Lama-lama tak tahan sangat terus decide nak resign. Tula tindakan dan keputusan paling drastik saya rasa pernah dibuat dalam hidup. Nasib baik dah kawen. Ada jugak back up kewangan. Heheheh.. tu pon sebelum hantar surat, banyak kali tanya hencik lebah betul ke keputusan bini dia buat ni. =P

Lepas resign, atas suggestion my bff, Mimi saya pon start ambil Vivix. Masa mula-mula ambil tu, teruk sangat rasa. Mana tempat yang sakit, makin sakit. Nak solat, nak naik tangga, even nak duduk lama-lama.. semua rasa susah sangat nak buat. Seriously, rasa macam give up sangat masa tu. Tapi cepat-cepat sedar.

"Eh, ni kan kesihatan kita. Mana boleh give up kalau nak sihat."



Dah la jumpa doctor, dia pulak cakap memang takkan baik melainkan kalau dah teruk sangat baru buat operation. T_T

Tapi after 2 weeks saya amalkan Vivix, memang dah terasa kurang sangat sakit lutut. Masa tu dapat pulak gift Collagen Shaklee tu dari bff. Lepas 2 sachet Collagen and Vivix yang berterusan sampai sekarang, Alhamdulillah. Masalah sakit lutut yang teruk dulu takde menyerang dah. Kadang-kadang je rasa berdenyut sikit bila mula melasak. =P



Yang paling best, bukan lutut je sembuh tapi kulit pon improved. Garis-garis halus dah berkurang, muka dah nampak merah-merah, makin berseri.. hehehe.. Kulit pon rasa tegang je. Eh, ambil untuk sakit lutut tapi semua pon improved??? Ha, tula specialnya produk Shaklee. =P

Siapa ada masalah sakit lutut or orang-orang terdekat dengan kita ada masalah sakit lutut boleh cuba cadangkan Vivix dan Collagen ni. Jangan berkira pasal supplement untuk kesihatan sebab bila tak sihat nanti, lagi banyak duit yang kita kena keluarkan untuk sembuh.



Baik mencegah dari merawat. =)

Nak tahu bagaimana cara saya consume Vivix dan Collagen hingga bebas dari sakit lutut yang kronik? Bulan ni ada promo Vivix. Harga jatuh cecah lantai. Jom pm saya. =)



Whatsapp : +6019 6035169
Personal ig: @myraanne35



No comments:

Designed by UMIESUEstudio 2014 : MYRA ANNE