Thursday, June 2, 2011

Orang bertunang, happy. Aku bertunang, sedih.

As Salam.

Ha, mesti kengkawan semua terkejut lalu mengecikkan hati sendiri lepas baca tajuk kat atas kan? Ya, aku sekarang tunangan orang. maaf, tak beritahu sesiapa pasal hal ni.sebab benda ni terhebah secara sendirinya. bukan dari mulut aku. tak perlu la korang tahu siapa tunang aku tu. mesti korang tak sangka. semua ni terjadi secara tiba-tiba. hencik lebah pun tak tahu lagi perkara sebenar. aku stress sangat tau!!!! entah macam mana nak bagitau dia. mesti dia tak terkata apa nanti.

Sejak aku pakai cincin di jari ni, terbongkar lah rahsia yang aku dah jadi tunang orang. tapi ni semua bukan atas kehendak aku. aku dah cuba menafikan perkara itu. tapi semua orang tak percaya. aku nak kata apa lagi?? penat menjawab soalan orang.

mereka: eh, dah pakai cincin. bila tunang? tak cerita pon...


aku: mana ada..belum lagi. *sambil buat muka sedih cuba menafikan*


mereka: tak percayalah! anyway, congrats!!! 

aku terus diam. oh, sedihnya aku!!! bukan hencik lebah yang jadi tunang aku. nak nanges!!! sebab sebenarnya..






















































aku memang bukan tunang sesiapa!!!

LOL!!! kan aku dah cakap tu cincin bujang aku. tak percaya, tengok sini.awat susah sangat depa nak percaya nih?? salah ke gadis single lagi chomel macam aku ni pakai cincin kat jari. takkan lah asal pakai cincin aje dah jadi tunang orang. selama ni aku pakai cincin silver tak pulak orang pandang. haish!! aku sedih weh orang cakap2 pasal aku dah tunang ni. sebab ni bukan benda betul. kalau betul, aku happy la jugak kan. hohohooo...

penat nak jawab yang aku belum tunang lagi. jangan la gosip2 macam ni weh. jatuh la saham aku.. nanti takde sape nak ngorat aku lepas ni. dah la kat FB tu aku memang tak geng dengan hencik lebah. tak ngam. so dia memang takde kewujudan kat friend list aku la. senang la sikit sape2 nak ngorat aku. nanti korang tuduh2 aku macam ni langsung aku tak laku dah. hahahahahhhhh.

orang ketawa bila aku cakap ni cincin bujang aku. lawak ke???

Ok, fine! korang nak sangat aku ni dah ada tunang kan?? hencik lebah, kita dah bertunang la rupanya. heee~ tak sangka!!! tak payah susah2 awak beli cincin and datang bawak rombongan ek. tup2 kita dah tunang! tak fair ah camtu... ngeee~

Tataa...

p/s: best jugak perasaan jadi tunang orang ek?? hahahahahhhh.

semoga Tuhan  merahmati hubungan kami.
senyum.

11 comments:

Myung Dae said...

Buat saspen je. Baru nak wish congrate. hahahaa. mmg lah lwak, sebab cincin bujang tu kaler dia mcm keemasan. HUHU

Myra Anne said...

hahaha..dah cincin emas mst la kaler keemasan, myung~ =P

fyna said...

huhu..fyna pown nak ade gak la cincin bujang...
;)



jom singgah n follow belog fyna.
http://inibelogfyna.blogspot.com/

bella lim said...

tunang awal best ke? tak puas enjoy kan. HAHAH :D

Myra Anne said...

fyna: beli la satu..haha..kte mmg lama dh ngidam cincin bujang...beli ngan duit sndiri..

bella: takmo tunang lnsung klu leh. kawen trus. couple lama sgt pon x baek. hahahaha..<--ayat gatal.

aleeyaqaisara said...

wow selamat!hee

Myra Anne said...

aleeya: hee..=)

athirah said...

selamat bertunang dengan ciccin bujang tue...ekekekeke

Myra Anne said...

athirah: ahahah...thanx!

syakey said...

pakai cincin kat jari manisss je trus jadi macam tu eyh.


;D

Myra Anne said...

syakey: tau xpe..hahaha

Designed by UMIESUEstudio 2014 : MYRA ANNE